Július 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Az orwelli valóság hamarosan megelevenedik idehaza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,622,220 forint, még hiányzik 1,377,780 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kezdjük is a kommentekkel a ma estét:

Azon honfitársaink, akik a lábukat nem tették még ki az országból és se történelmet, se földrajzot nem tanultak, könnyen bedőlnek az efféle marhaságoknak. Nagy tájékozatlanságra vall azt hinni, hogy egy rövid határkerítés védi Európát, ráadásul, ha a „rothadó” nyugatnak jó a bevándorlás, akkor mi miért akarjuk mindenáron megvédeni őket? Az megvan, hogy a veszélyes, migránsterrortól fenyegetett nyugatról nemigen tódulnak haza honfitársaink?? De továbbmennék, rohadt veszélyes lehet kinn az élet, ennek ellenére pl. egyetlen üzletben sem láttam biztonsági őröket, elgondolkodtató… A Gruevszki ügyről csak annyit, hogy már nem kormányfő, miért lenne útjában a bevándorláspártiaknak? Fideszes barátaink elmagyarázhatnák! Arról szintén lehetne beszélni ki erőszakolja meg a saját szabályait… (Magdi)

Kedves Goitein Vera. Megosztottam az írást, mert feltétlenül egyetértek a véleményével, és úgy érzem ezen az úton is muszáj tovább adni, az erre érzékenyekkel megosztani. Ugyanakkor tudom, hogy a megosztásommal esetleg annyi, de annyi gyűlölködőnek adok felületet a mocskos nézeteik kifejtésére, hogy az borzasztó. Fog kapni bőven mindenféle átkot, de azt hiszem, hogy bennünket mindez megerősít abban, hogy a dolgok nem mehetnek így tovább.(Ildikó)

‘… a gyökereid, az anyanyelved, az identitásod, a barátaid. A válasz: – Nekem ez már régen nem fáj. A szeretteimet védem, velük vagyok otthon, ha az nem a szülőföldem is. Szerencsére nekem is megadatott, mint ahogyan Orbán által a magyaroknak is, hogy megválogathassam, kivel akarok élni, kivel nem. Mindig is világpolgárnak éreztem magam, soha nem értettem meg, miért zár el bennünket egy mások által meghúzott, épített, határnak nevezett vonal a világtól, és mi az, ami miatt meg kellene adott esetben ezért a talpalatnyi földért dögleni. Azért születtünk, hogy éljünk, boldogok, elégedettek legyünk. Ember és ember között nincs különbség, legfeljebb a szokásaink, de egyáltalán nem biztos, hogy a miénk jobb, lehet, hogy nekünk kellene másoktól tanulni. Én saját magammal vagyok identikus, senki mással, mert mindenki egyedi ember.’ 
koszonom, hogy ezt ilyen pontosan megfogalmazta helyettem is. a gyermekeim helyett is. szerencsere az unokamnak ezzel mar nem lesz gondja.(Lustamacs)

Kezdjük is rögtön a legfontosabb hírrel a mai beszámolót, kisorsolták ugyanis a 2020-as EB selejtező csoportjait, ahol Magyarország is érdekelt volt. Marco Rossi válogatottja Horvátországgal, Walesszel, Szlovákiával és Azerbajdzsánnal került össze. Hogy van-e bármi esély arra, hogy sikerrel vegyük az akadályt és kijussunk az EB-re azt nehéz lenne megmondani. Ránézésére mondhatnánk azt, hogy könnyű csoportba kerültünk, hiszen a horvátokon kívül egyetlen foci nemzet sem szerepel a felsorolásban, azonban a magyar csapat teljesen kiszámíthatatlan. Az, hogy az adófizetők által több milliárd forinttal támogatott nemzeti válogatott végül ismét ott lesz-e az EB-n, az jövőre kiderül.

A Belügyminisztérium egy központi kamerarendszer kialakításán dolgozik, amely a Nagy Testvérre hajazó módon követné a magyarok szinte minden mozdulatát. Hogy mégis mekkora lenne ez a rendszer, azt a HVG-nek nyilatkozó Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) fejtette ki:

35 ezer kamera képfolyamainak folyamatos gyűjtése valósulna meg a Kormányzati Adatközpontban, 25 ezer terrabájtnyi megfigyelési adat folyamatos kezelése, ami központi szinten 50 milliárd forint közpénz elköltését jelentené, és erre még rájönne a településeknél megjelenő, megsaccolhatatlan összegű további költség.

Noha lehetne azt mondani, hogy ilyen rendszerek más országokban is léteznek, melyek a bűnmegelőzés szempontjából akár még jogosak is lehetnek, azonban nem olyan körülmények között, mint ahogy a hazait tervezik létrehozni:

A rendelkezésre álló információkból egy központosított, országos kiterjedésű, totális képi megfigyelőrendszer létrehozásának terve rajzolódik ki, amelynek nem lesz az adatkezelés jogszerűségéért felelősségre vonható adatkezelője, ugyanakkor a tervezett szabályozás elnagyolt felhasználású felhatalmazást adna a törvényben kijelölt szervezetek számára.

Vagyis a rendszert a hatalom arra használhatná, amire csak akarja. Többek között újságírók vagy akár ellenzékinek mondott politikusok megfigyelésére. És tennék ezt közpénz milliárdokból, miközben nincs pénz sem az egészségügy javítására, sem pedig az oktatás fejlesztésére. Olyan fegyvert adnánk ezzel a hatalom kezébe, amely bármely ellenség ellen sikerrel bevethető. Ugyan a NAIH-nak gondjai vannak a tervekkel, ez azonban a kormányt kicsit sem érdekli. Ha ők közpénz milliárdokból akarnak létrehozni egy, a magyar állampolgárok minden mozdulatát követő kamerarendszert, akkor hát az lesz. Kétharmaddal azt tesznek, amit csak akarnak, amivel ők pontosan tisztában is vannak.

Nagykanizsán 70 éves működést követően megszűnt a Polgári Sportlövész Egylet, ugyanis képtelenek voltak kifizetni a kormány által kért megváltoztatott bérleti díjat. Még júniusban, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő teljesen jogszerűen mondta fel velük a szerződést, azonban a megújított bérleti szerződésben már olyan összeg állt, melyet talán csak maga Mészáros Lőrinc tudna kifizetni.

Az eddi évi másfél millió forintért bérelt területet ezentúl négyzetméterenként 2000-4000 forintért, vagyis teljesen irreális 800 milliós összegért bérelhetnék 

Hogy mégis mi állhat az irreálisra emelt bérleti díj hátterében, azt maga az egyesület sem tudja, ugyanis arról tájékoztatást ők sem kaptak. Egy biztos, sikerült elüldözniük egy olyan 70 éves történelemmel rendelkező sportlövész egyletet, amelynek sportolói között olyanok is vannak, akik esélyesek az olimpiai kijutásra. Nem tudni, hogy ki nézhette ki magának a területet, de abban szinte biztosak lehetünk, hogy a kormány valamelyik jó barátja vetett szemet az értékes területre. Hogy a temérdek név közül ki kerül majd ki győztesen, az még a jövő zenéje.

Lássuk mai cikkeinket:

Balkáni, nagypályás maffiózók uralma

Ágnes nem jön többet Magyarországra

Nemzeti érzéktelenítés

Kovács Zoltán nem érti, nem tudja, de legalább sikerült 

Sikertörténet! Már csak Romániát és Bulgáriát kell legyőznünk és akkor a magyar melós zsebében marad a legkevesebb pénz az Unióban

Bénára, mint a megfagyott tag

Ebbe a tükörbe néz bele naponta az ájulás szintjéig mérgezett, az erkölcsi immunrendszerét tekintve porig zúzott magyar társadalom

A nap kommentje pedig Máriáé:

A legnagyobb bűne ennek a rendszernek, hogy ellopták tőlünk a szerethető hazát. Mi itthon lettünk hontalanok…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.