Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nem a rosszindulat, hanem a hányinger

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A guta üsse meg a sok rosszindulatu embert még az élő fába is belekötnek

– mondá a rajongónéni a drága doktorminiszterelnök méltán népszerű Facebook-oldalára felkurjantott Csáknorriszos videó alatt, és én szíves-örömest magamra veszem. Ettől jobb ma már nem lesz, múlt héten sem volt.

Őszinte boldogsággal tölt el, hogy ennek a szentéletű drága embernek – aki egyébként is fáradhatatlanul védi a hont, reggeltől estig dolgozik értünk – még az is belefér az értékes idejébe, hogy főállású legendákkal hetyegjen pár perces lábszagú propagandavideók kedvéért. Én azt mondom, ebben a szűkre szabott 2 percben minden is benne van, amit jelen állás szerint érdemes tudni erről az országról:

Éppen befejezik a nép rabszolgasorba hajtjását azzal a rohadt 400 túlórával azok, akik be sem járnak dolgozni a közpénz-munkahelyükre, éppen kórházi osztályok zárnak be (ahol meg nem, ott mállik a vakolat, beázik az épület, repedeznek a vécécsészék), éppen átverték a nyugdíjasokat az Erzsébet-utalványokkal, minden rászorulót a kampányban beígért tűzifa-támogatással, amit csak jövőre kapnak meg, Orbánnak viszont semmi gondja: taxisofőrnek állt egy tisztességben megöregedett, amerikai akciófilmhős mellé.

Tökéletes országimázs: a plebejus, vidéki sufnijogász, az évek óta kizárólag testőrök gyűrűjében mutatkozó, golyóálló mellényben közlekedő, kétlábú nemzeti paranoia utcai harcosnak képzeli magát (az utcasarokig nem mer elmenni TEK-es kíséret nélkül), és azzal menőzik a Magyarországra jótékonykodás (a fideszes szótár nem ismeri ezt a szót) céljából érkezett Chuck kollégának és kedves nejének, hogy őt jobban utálják a liberálisok, mint Trumpot, és hogy – brühühü – a sajtóban róla megjelenő cikkek 90%-a negatív.

Ebből számára az következik, hogy minden rendben van: ha támaggyák, meghosszabbítjuk. Íme az elitből kilógó felcsúti plebejus és az ő országa. Nothing special, but it’s a nice place: egy 1800 fős faluban a miniszterelnöki rezidencia tövében négyezres futball stadion és a semmiből a semmibe csühögő játékvasút. Ezt kéne látnod, Chuck, a TEK bohóckodása bemutatója ehhez képest smafu. Amúgy gondolom, ez valami általam értelmezhetetlen diktátorszokás lehet, hogy ha Putyin a Steven Seagal nevű másik legendával nyomul, akkor Orbán sem adhatja alább Chuck Norris-nál.

Az mondjuk nem volt benne az ölelkezős, közvetlenkedős, haverkodós videóban – ahol azt láthatjuk, hogy az enberarcú miniszterek elnöke fesztelenül jól érzi magát, hát hiszen sehol egy ellenséges liberális mikrofon/kamera -, hogy mi, orbánviktoros magyarok akkor is Moszkva oldalára állunk Washingtonnal szemben (apropó bűnüldözés és fegyverkereskedelem), ha a legmagasabb világi hely vezetőjének mindenkit félre rúgva, kilógó nyelvvel gratuláltunk a megválasztásakor. Ja, hogy nem mellékesen elítélt bűnözőknek adunk politikai menedékjogot, az csak természetes, egy texasi ranger ezen akkor sem akadna ki, ha tudná. Egyszerűen nem szeretjük, ha nincs rászáradva a fekália az alsó ajakunkra, de ezt nem verjük nagy dobra, mert valójában gyáva senkik vagyunk. Nem mi mind, csak a képzelt utcai harcos. (Amúgy legközelebb vigyázni kellene azzal a féltérdre ereszkedéssel, Orbán úr, mert a TEK-es zsoldosok vastapsa, vagy Chuck Norris népszerűségének ócska meglovagolása sem ér annyit, hogy legközelebb ne tudjon felállni a földről.)

Szóval a rajongónéninek csak azt szeretném üzenni, hogy nem a rosszindulat, hanem a hányinger az oka annak, hogy belekötöttem már megint a bálványába. Nem Chuck Norris-ba, félreértés ne essék. Tisztelem benne, hogy hatszoros karate-világbajnok, és hogy bármit gondol is a világról (amit én nem), bárhogy tud is lelkesedeni a kamera előtt egy diktátor-kezdeményért, egy elfuserált sosem volt sportolóért és jogászért, egy antropológiai salakanyagért, azért mégiscsak letett ezt-azt az emberiség asztalára. Ha csak ez az egy budapesti jótékonysági akció fűzödne a nevéhez, akkor is több tisztelni valót találnék benne, mint a kívül-belül szétcsúszott, erkölcsileg lezüllött, a valóság hajlításából és tagadásából élő gyáva magyar miniszterelnökben.

Aki évek óta nem mer emberek közé menni, aki menekül a sajtó nyilvánossága elől, aki lenézi az ellenfeleit, aki ellenségként üldözi a más véleményen lévőket, aki nem mer kiállni egy élő vitára senkivel, aki mindent következmények nélkül letagad, aki a disznóságai nyilvánosságra kerülésével arányosan pörgeti egyre nagyobb fordulatszámon a korrupt cinizmust (25 milliárdos megbízást kapott Garancsi István, miután magánrepülőgépen utaztatta őfényességét!) és ilyen videókkal altatja az amúgy is ájultra zsibbadt híveit. Ócska, olcsó, de működik.

Ha majd a valóság berúgja az ajtót, és kicsavarja a zsíros kenyeret a kézből, tessék szíves lenni Chuck Norrishoz fordulni, hátha intéz némi tűzifát, Bözsi-utalványt, kórházi ellátást, minőségi oktatást, jelent és jövőt a miniszterek elnökénél. Addig hálálkodjanak, gratuláljanak, lábadjanak könnybe, hatódjanak meg, és ne aggódjanak: a magukét is viszik, nem csak a miénket. Majd akkor meglátjuk, ki fogja megütni a gutát.