Május 30,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Na de hova tűnt Lévai Anikó?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,261,648 forint, még hiányzik 738,352 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktor és diktátor barátja végre újra találkozhatott, ezúttal Budapest szívében, a felújított Gül Baba türbéjében. Természetesen a fél várost lezárták azért, hogy nehogy valaki bosszút álljon a török diktátoron, aki nem olyan régen vérbe fojtott egy állítólagos katonai puccsot, majd az abban állítólag résztvevőket – gyakorlatilag az ellenségeit – könyörtelenül megbüntette. Kivégeztetni csakis azért nem sikerült őket, mert Törökországban már nincs érvényben a halálbüntetés. Erdogan pedig szívesen megtette volna. Megoldotta viszont másképp, 104 embert, akiket a puccsban való részvételben bűnösnek talált, életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt, nem beszélve azokról a tízezrekről, akik életét bosszúból teljesen ellehetetlenítette.

Nos, ez az államférfi találkozott ma a mi Viktorunkkal, hogy gazdasági egyeztetéseket folytassanak. Voltak nagyon fontos nyilatkozatok, amikben szó volt bevándorlásról, magyar gazdasági csodáról és Brexitről. A tervek szerint a két ország közötti kapcsolat a találkozót követően még jobban el fog mélyülni, ami nekünk csak jó lehet. Vagyis hát Orbán jó barátjának Adnan Polat, török oligarchának biztosan, aki milliárdos beruházások sorát hajtja végre idehaza. Orbán Viktor kedves felesége, Lévai Anikó valamiért nem tudott megjelenni ezen a nevezetes eseményen, ami úgy tűnik kezd egyre normálisabbá válni. Pedig talán illett volna, hiszen Erdogan a feleségével érkezett.

Azt pedig, hogy mennyire fontos Orbánéknak egy Magyarországra érkező diktátor biztonsága, tökéletesen mutatja az Index által bemutatott rendőri üldözés. Fiatalok egy csoportja ugyanis megpróbált eljutni Gül Baba türbéjéhez, ahol az Identitás Generáció már nagyban tüntetett. Ezt azonban a rend éber őrei nem engedhették, ezért előbb az utcán kísérték végig a legalább 15 fős társaságot, majd buszra szállva tovább követték őket, mert hát mégiscsak fő a biztonság. Meg a krumpli. A teljes történetet itt el lehet olvasni, érdemes.

Közben tovább bonyolódik a kirúgott szívsebész ügye, akit immár a teljes kormány megpróbál úgy feltüntetni, mintha nem pont a politikai játszma, hanem az ő szakmai hibája okozta volna egykori betege napokkal ezelőtti halálát. Már a parlamentben is téma volt az eset, ahol Gulyás Gergely azt állította: egy minisztériumi vizsgálat már megállapította, hogy az orvos mulasztott és egy beteg nem azért halt meg, mert a Kardiológiai Intézet elbocsátotta a szívsebészt. Ezt a minisztérium úgy állapította meg, hogy az orvost meg sem kérdezték az esettel kapcsolatban.

Székely László azonban nem maradt csöndben, hanem felkereste az Indexet, hogy elmondja az ő álláspontját is, ha már Gulyás Gergelyéknek nem volt ideje ezt megkérdezni. Álljon hát itt Székely László véleménye:

Tudtommal csak a GOKI Felnőtt- és Csecsemő Szívsebészeti Osztálya együttesen rendelkezik olyan speciális gyakorlattal és tudásbázissal, ami ennek a típusú betegségnek az ellátásával kapcsolatosan alapvető. A beteggel és betegséggel kapcsolatban nem szeretnék semmilyen részletezést tenni az erre hivatott szakmai fórumokon kívül, ám mindenképpen szeretném leszögezni, nagyon nehéz – objektíven talán nem is lehet – olyan szívsebészt találni Magyarországon, aki ilyen típusú betegség, ilyen típusú szövődményének a kezelésével, vagy a betegség progressziójával kapcsolatosan saját gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezne. Még az amerikai és az európai ajánlások sem adnak konkrét útmutatót ennek a betegségnek a pontos időzítésével, illetve ellátásával kapcsolatban, nemhogy egy ad hoc összehívott bizottság azonnali véleménye irányadó lehetne az ominózus esetben.

Hogy ez mit is jelent pontosan? Gulyás Gergely ismét hazudik, aminek célja az elismert szakember lejáratása. Képtelenek beismerni, hogy a kórház egyik betegének azért kellett meghalnia, mert Kásler Miklósnak fontosabb volt a saját hatalma fitogtatása, mintsem egy ember élete. Itt tartunk.

Közben az is kiderült, hogy a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke, Horváth Ildikó volt az egyetlen, aki vállalta a lemondott egészségügyi államtitkár, Nagy Anikó pozíciójának betöltését. Úgy tűnik már akkora a gond, hogy keresve is alig találni olyan szakembert, aki még hajlandó hinni a csodákban, vagyis abban, hogy Kásler Miklós képes ellátni a rá bízott feladatát. Sok sikert Horváth Ildikónak a további munkához.

Aki attól tartana, hogy az egészségügy össze fog omlani, az ne féljen tovább. A kormány megtalálta a megoldást a problémára. A 24.hu információ szerint ugyanis október második felében 9-10 ezer államigazgatási alkalmazottnak mondanak fel, akiket azonban át fognak képezni. Hogy mégis mivé?

A kormányzat arra számít, hogy a kirúgottak legalább egy részét át tudja majd irányítani az egészségügy és a szociális ágazat emberhiánnyal küzdő területeire, mert éppen Budapesten és Pest megyében van az országban a legnagyobb kereslet kórházi ápolóra és műtőssegédre.

Igen, jól olvasták. A kormány fejenként 1 millió forint körüli összegért fogja átképezni az eddig az államigazgatásban dolgozókat. Mi ez, ha nem egy nagyszerű terv? Ehhez tényleg nincs is mit hozzáfűzni, talán annyit, hogy gratulálunk. Az emberközpontú egészségügynek és szociális ágazatnak pontosan ezekre az emberekre van szüksége, hisz ki ne találkozott volna még ugrásra kész, a nap minden percében segíteni akaró minisztériumi tisztviselőkkel? Na ugye.

Czeglédy Csaba lebukott! Az immár egy éve, vádemelés nélkül előzetesben ülő ügyvéd a megengedettnél 47-el több könyvet halmozott fel a cellájában, ami tűrhetetlen. Czeglédy természetesen beismerte bűnét, amiért egy hónapra eltiltották a börtönprogramokon való részvételtől. A 47 felhalmozott könyv között olyan irományok is voltak, mint az 1984. Hogy a probléma az volt, hogy nem Áder János egyik könyvét, vagy pedig Orbán Viktor életrajzát halmozta fel, azt nem tudni. Egy biztos, először fordult elő, hogy sikerült tetten érni a volt MSZP-s politikust.

A nap zárásaként pedig álljon itt Kovács Zoltánnak, a kormány – egyik – agyának a mai Twitter posztja, melyben minden van ami csak kell: migránsok, bukott politikus és természetesen Soros György is.

Lássuk mai cikkeinket:

Van itt még valami, drága elvtársak a hatalom kritikátlan kiszolgálásában

Egy orszég nem futhat el sehová

Harsány, ízléstelen, félrevezető rikácsolás

Stabilan versenyképes, csak kicsit hazudós

Én, a bolond

A felégetett magyar ugaron már nem lesz mit és nem lesz kin számonkérni

Gondolatok a könyvtárban

A nap kommentje pedig Virágé:

Egyre világosabbá válik, hogy két Magyarország van: Az egyik az a kb 30 ezer család, akik jól élnek a közel 10 milliós ország adóiból és az európai pénzekből, ez tetszik nagyjából 2millió embernek, a maradék 7-8 millió meg nem számít, mert hazaáruló, sorosbérenc, migránssimogató, csak kevesli a fizetését/nyugdíját/gyerektámogatását, elégedetlen az oktatással, egészségüggyel, utak állapotával – tetszés szerint választható -, tehát nem számítanak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.