Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Romániában még dönthetnek az emberek a saját sorsukról, itthon már nem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A török diktátor, Erdogan hamarosan megérkezik Budapestre, ezért a fél belváros hamarosan lezárásra kerül. Egy diktátornak kijáró tisztelttel fogadja Magyarország a török elnököt, aki azért érkezik – amelett, hogy tárgyal Viktorunkkal – hogy megnézze a felújított Gül Baba türbéjét. Mivel Erdogannal szemben véleményt – negatívat legalábbis – nem lehet kifejteni, ezért tüntetni sem lehet az ellen, hogy a városba érkezik. Törökországban gond nélkül börtönbe vetné azokat, akik véleményt mernek formálni róla, Magyarországon azonban ezt még nem teheti meg. Így hát be kell érnie azzal, hogy a miniszterek elnöke ellehetetleníti a minden fajta-féle tüntetés lehetőségét is.

Emlékezzünk csak, amikor a kínai elnök érkezett, vagy épp Putyin, a történet hasonló volt. A rendőrség másodperceken belül megjelent és valami kitalált indokkal elhallgattatta a demonstrálókat. A rend éber őrei kiszolgálnak és védenek. A tüntetést ezúttal a DK szerette volna megszervezni az MTA épülete elé – ahova a tervek szerint Erdogan el fog látogatni – azonban a rendőrség erre nem adott engedélyt, mondván nemzetközileg védett személy érkezik. Azt ugye mégsem mondhatták, hogy szarul nézne ki, ha Orbán Viktor egyik legjobb diktátor barátját valaki kritizálni merné  magyar honban.

A Miniszterelnökség új, budavári épületében működő konyha és étterem megkezdte a szakácsok felkutatását országszerte. A szakácsnak, aki magának Orbán Viktornak is süthetne, nyilatkoznia kell arról, hogy:

az alapanyagként használt termékek legalább 60 százaléka magyar, illetve Magyarországon előállított lesz.

A nemzet vezérének tehát nemzeti szakács dukál. Meglepő módon azonban a miniszterek elnöke megelégszik egy mindössze 60%-ig nemzeti szakáccsal is. Mi történt itt kérem szépen? Csökken a színvonal. Németh Szilárd biztosan örömmel vállalná a feladatot, ugyanis akkor nem csak a nagy nemzeti piknikeken főzhetne gazdájára, hanem az év minden napján. Mekkora boldogság lenne ez, Szilárd!

Romániában sorsdöntő népszavazás zajlik ezekben a percekben is, amelyről a hazai kormánysajtó be is számol tisztességgel. A férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alaptörvénybe iktatásáról szavaznak a szomszédban, azonban úgy tűnik, a románokat teljes mértékben hidegen hagyja – ma 19 óráig a választói névjegyzékben szereplők 18,87 százaléka ment el szavazni – a dolog. A magyar kormánynak, az ő sajtójuknak, illetve az egyházi vezetőknek valamiért nagyon fontos ez a kérdés, a románoknak azonban nem igazán. Amennyiben nyerne az igenek aránya, úgy pontosítanák az alaptörvényt, hogy a család „egy férfi és egy nő önkéntes elhatározásával létrehozott házasságon” alapul, amely meggátolná az azonos neműek házasságkötésének legalizálását. Arról van tehát szó, amit idehaza az emberek megkérdezése nélkül tolt át a Fidesz a parlamenten. Romániában még dönthetnek az emberek a saját sorsukról, itthon már nem. Hogy végül elég magas lesz-e a részvételi arány a törvény elfogadásához, az este 9 óra után derül ki.

A nap legfontosabb híre pedig ismét Hódmezővásárhelyről érkezett, ahol Márki-Zay Péter megelégelte azt, hogy Lázár János a háttérből a mai napig irányítja a közgyűlést, teljes mértékben ellehetetlenítve a független polgármester munkáját. Márki-Zay a mai napon a Facebookon jelentette be, hogy a képviselőtestület feloszlatását és egy új választás kiírását kéri. Azt szeretné ugyanis, hogy a város lakosai döntsék el, kit akarnak a város vezetésében látni. A Fidesz ezt minden bizonnyal el is fogja fogadni, ugyanis úgy hiszi, ezzel végső csapást mérhet a független polgármesterre. Ezzel ismét Hódmezővásárhely lakosainak kezébe kerül a döntés. Egyszer már bizonyították, képesek ésszerű döntést hozni, most is erre van szükségük. Márki-Zay bejegyzését itt lehet elolvasni. Hajrá, Vásárhely!

Iődközben a Fidesz természetesen reagált Márki-Zay Péter bejelentésére:

Márki-Zay Péter csődbe vitte Hódmezővásárhelyt

Márki-Zay Péter fél év alatt, miközben minden idejében az új ellenzéki párt megszervezésén dolgozott, csődbe vitte Hódmezővásárhelyt. Azt a várost, amely év elejéig a dél-alföldi régió legjobban fejlődő települése volt. Amennyiben Márki-Zay Péter végre belátja, hogy alkalmatlan a polgármesteri munkára, mondjon le, ne okozzon több kárt a Vásárhelyieknek!

Inkább lássuk a mai cikkeinket:

Kövér László megnyerte a kultúra ellen vívott harcot

A sikeres fehér keresztény fideszes

Pici bácsi! Nem volt túl hosszú

Építsünk gyárakat Ghánába is

Saját lábunkon állva az Orbán családból két diktátort tartunk el 

Angliában bezzeg?

Ősz

A nap kommentje pedig Szonjáé:

Munkahelyteremtést ígértek, nem? Már csak a felcsúti kisvasutat kell meghosszabítani Ghánáig, hogy a magyar zsákfalukból könnyen eljuthassanak a dolgozni akarók a ghánai gyárakba.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.