Június 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

Egyéb


Erkölcsi izé

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,032,007 forint, még hiányzik 967,993 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kövér László úgy döntött, hogy ő erkölcsi fölényben van a cimboráival egyetemben.

Az Országgyűlés elnöke szerint a minap egyértelmű bizonyítékát láthattuk annak, hogy az európai erkölcsi többség politikai kisebbségben van az Európai Parlamentben. „Az európai embereket eláruló politikusok eljárási csalással létrehozott kétharmados többséggel megbélyegezték Magyarországot azért, mert nem akarjuk megnyitni határainkat a törvénytelen bevándoroltatás előtt, mert védeni akarjuk hazánkat és Európát egyaránt”.
    Kijelentette: Európa jövője azon múlik, hogy az európai társadalmakon belül „fennmaradnak-e a keresztény értékrendben és életmódban gyökerező erkölcsi többség közösségei, és ezen közösségek képesek lesznek-e ismét politikai többséget szerezni országaik irányításában, s ezáltal Európa visszahódításában”. (MTI)

Ezt ő kivételesen nem a turultenyésztők éves állandó vándorgyűlésén adta elő hátrafelé nyilazás közben, hanem Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén. Hogy mi a cafrangos fájdalom lehet az a díszközgyűlés, és mi a jó francot keresett ott a Sargentini-jelentés, azt lehetőleg nem feszegetném most, mert a lényegre óhajtok koncentrálni. A lényeg pedig a következő: Kövér elvtárs erkölcsi többsége ellenére el van nyomva kegyetlenül (már megint és még mindig), mert még mindig nem ő és bűntársai mondhatják meg egész Európának, hogy merre lejt a pincelépcső.

Ez valami olyasmi lehet, mint Szakács Árpád kulturális forradalma. Ő is megszülte szegény forradalmi kiáltványának ezerhatszázadik részét szombatra virradóra, amiben hosszasan élcelődik azon, hogy a ballib művészkék diktatúrát kiáltanak, miközben a fideszes színházakban játszanak, a fideszes önkormányzatokban adják elő a művészetüket, a fideszes kulturális alaptól húzzák a sápot, a fideszes minisztériumtól kapják a támogatást. Jó, bizonyos szellemi szinten biztosan nem kelt ez feltűnést, de azon a szinten nem nagyon olvasgatnak hosszúra nyúló cikkeket. Aki mégis elolvassa és meg is érti, az azért elég hamar megleli a szerző korlátait, mert szemmagasságban vannak. Már ha onnan nézzük, hogy maga Szakács Árpád hirdeti ki, hogy minden fideszes kézben van, közben elfelejti azt az aprócska tényt, hogy ennek ellenére a Fidesz nem a párttagok vagyonkájából osztogat, hanem az adófizetők pénzéből. Tehát nem jár vállveregetés azért, mert nem Rogán Antal, Lázár János és Orbán Ráhel világhírű alkotó- és előadóművészek visznek el minden fillért. Bár kétségtelen, simán ráférne az elvtársak pofájára az is.

Na de Kövér László és az ő erkölcsi többsége. Gondoljunk csak bele egy pillanatra abba az erkölcsbe! Csodálkozzunk rá arra a pártra, amelynek Kövér László az élő lelkiismerete. Mégpedig azért ő, mert annyira korlátolt testvérrel áldotta meg az ég, hogy bármihez fog Kövér Szilárd, minden szarrá válik a kezében. Pedig ott kavar ő a székház ügy óta, kapja sorra a lehetőségeket, csődbe is vitte eddig az összes cégét. De az erkölcsi többséghez tartozik Orbán Viktor a felesége birtokaival (emlékszünk még arra az időszakra, amikor őnagysága a borkészítésben is fenomén volt? Csak ne ők nyerjék a legtöbbet, az volt a lényeg), a kedves papa a bányáival, Tiborcz István a nősülése óta megtáltosodott, mára milliárdos üzletember, Orbán Ráhel a saját lábával, a divatdiktátori ambícióival, a turizmus iránti vonzalmával, a kis család által összevásárolt kastélyokkal, a bahreini tárgyalással, a milliós ridiküljével, a családi ház árát felemésztő órájával. Ebbe az erkölcsi többségbe tartozik Rogán Antal az ő Cilikéjével, a letelepedési kötvényekkel, helikopterezésekkel, felfoghatatlanul drága ruhákkal, cipőkkel. Az erkölcsi többséghez tartozik Andy Vajna és az ő hites felesége a tönkretett vállalkozókkal, a földönfutóvá tett családokkal, a zsebbe tolt kaszinópiaccal, a naponta az emberek pofájába nyomott luxussal.

Ennek az erkölcsi többségnek a tagja Matolcsy György, aki az MNB (tehát a köz) pénzéből fizette a szeretőjét (sőt, még az ő családját is), de Mészáros Lőrinc perselysertés is, aki minden áldott nap vesz valami apróságot. Hol egy fél Balatont, hol egy külföldi fociklubot. Ennek az erkölcsi többségnek a tagjai a pénzért bármire kapható zsoldosok, az udvari költők, az elvtelen haszonlesők, a mások kárán élősködők.

Na, ezzel az erkölcsi többséggel óhajtja Kövér László megszerezni Európa kormányrúdját. Csakhát Európa nem Magyarország. Vannak benne olyan országok, amelyekben a demokrácia nevű vívmányt ismerik és alkalmazzák. Az ilyen országokban a Kövérhez és elvtársaihoz hasonló erkölcsi többséget többnyire nem trónra emelik, hanem – ha már ott van, lapáttal kergetik el – a vádlottak padjára ültetik. Ez mondjuk kinéz a honi erkölcsi többségnek, amennyiben Orbán nem tudja elkerülni valamiért az Európai Ügyészséghez való csatlakozást. Akkor lesznek itt érdekes dolgok erkölcsileg és többségileg is, azt garantálom.

Addig azonban csak annyit mondhatok: én nem kérek a fentebb felsoroltak erkölcséből sem, többségéből sem. Mert egyik sem létezik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.