Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

Ordítok Blog


Egyszerű gyáva alak, aki soha az életben nem vállalta semmiért a felelősséget

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,477,250 forint, még hiányzik 1,522,750 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Eddig is tudtam, csak nem sejtettem. De tegnap és ma annyi minden kiderült Strasbourg hőséről, hogy búvárfelszerelés nélkül képtelenség túlélni azt a nyáltengert, amit az ő kegyétől és a mi pénzünktől függő firkancok köréje csorgattak. A magam részéről átmegyek értelmező szótárba, bőven itt az ideje némi valóságot előrángatni a váladéktenger mélyéről.

Van sajtó és van pártújság. A kormány és Orbán seggét nyaló propagandakanálisok egyik kategóriába sem tartoznak. Egy pártújságot deklaráltan egy párt működtet, pártkasszából finanszíroz, hogy az üzeneteit el tudja juttatni a polgárokhoz. Ez tiszta ügy. A sajtót vagy maguk az olvasók működtetik előfizetésekkel, lapvásárlásokkal, vagy van egy üzletember, aki finanszírozza és az előfizetésekből, lapeladásokból és reklámokból nyeresége képződik. És lehet ezek variációja. De a sajtó a hatalmat ellenőrzi, számonkéri (minden esetben, nem csak akkor, ha a Fidesz van kormányon), a sunyi politikusokat leleplezi, a kínos ügyeket előássa és nyilvánosságra hozza. Ez a dolga.

A Fidesz-kormánytól függő, közpénzből eltartott, de pártpropagandát folytató, plusz a párt érdekében bármilyen hazugságot terjeszteni kész üzemegységek nem tartoznak egyik kategóriába sem. Ennek a variációnak nincs neve és nem is fáradok azzal, hogy találjak neki.

Orbán Viktor nem bátor harcos, nem hős. Egyszerű gyáva alak, aki soha az életben nem vállalta semmiért a felelősséget. A magyar nép háta mögé bújik, ahogy a függöny mögé is elbújt, vagy ahogy Kövér László méretes segge mögé menekült a kínos interpellációk elől, ahogy a testőrei mögé bújik minden megjelenésekor, a leírt szöveg mögé bújik, amikor egyenes válaszokat kellene adni, ahogy Havasi Bertalan mögé bújik, amikor újságíróknak kellene felelnie. Gyáva szar alak, aki egy burokban él, nem akar tudni a valóságról és azt játssza, hogy ő Európa erős embere.

Nem az. Még az Orbán família erős embere sem ő. Ha az lenne, nem engedné meg a lányának, hogy milliós táskával, méregdrága cipővel, elképesztő pénzbe kerülő órával parádézzon. De nem tudja megakadályozni, ahogy nem tudta meggátolni azt sem, hogy az akkor még csak süldő lánya az elnöki páholyba szervezzen osztálykirándulást. Ahogy nem tudta megakadályozni azt sem, hogy a lánya és a veje Bahreinben tárgyaljanak. És nem tudja megakadályozni azt sem, hogy Rogán Antal és kedves felesége rongyrázásai nyilvánosságra kerüljenek (ezt még Rogánnak sem sikerült megakadályozni, pedig mindössze arról van szó, hogy az átlagnál kicsit jelentéktelenebb felesége eldöntötte, hogy márpedig ő lesz a legszebb asszony széles-e hazában) és még millió dolgot nem tud megakadályozni, mert gyenge, gyáva és ostoba.

Ostoba, mert nem látja át, hogy ha bukni fog, rántja magával a családját is. A veje pofátlan üzletei, a lánya hatalmi törekvései, a felesége földvásárlásai, az apja, a szomszédja példátlan gyarapodása vissza fog ütni. Most úgy tűnhet, hogy senkit nem zavarnak ezek a dolgok, de amikor meggyengül a hatalma (ez bármikor bekövetkezhet és ha megindult az összeomlás, senki és semmi nem fogja tudni megállítani), minden ellene fog fordulni.

Orbán Viktor nem Magyarországért harcol sem az Európai Parlamentben, sem sehol máshol. Ő kizárólag önmagáért harcol. A saját hatalmát, saját vagyonát és saját udvartartását védi. Nem Magyarországot képviseli, hanem elsősorban önmagát, azon túl Ráhelt, Tiborczot, Rogánt, Szijjártót, Matolcsyt és mindazokat, akik részt vállaltak az ország kifosztásában.

Nem az ország becsületét védi, mert az egy nem létező fogalom. Ő a saját önös érdekeit védi, a pénzét és a hatalmát. Semmi mást. Azt reméli, meg lehet úszni mindazokat a disznóságokat, amiket elkövetett ő személyesen és a holdudvarához tartozók, hogy az ország népének háta mögé bújva el tudja sunnyogni azt a rablást és rombolást, amit véghezvittek ebben az országban. Nem lehet megúszni. Akkor sem, ha sokszor úgy tűnik.

Orbán Viktort senki nem gyűlöli. Konkrétan annyira nem jelentős az ő személye, szarik a fejére mindenki. A saját lánya is, ha jól értelmezem a történteket. Miért kellene gyűlölni egy senkit, főleg miért kellene európai politikusoknak gyűlölniük őt? Se Sargentini, se más politikus nem óhajt Magyarország miniszterelnöke lenni. Mi a bús franc okuk lenne a gyűlöletre, miért akarnának legyőzni egy jelentéktelen senkit? Európának, az Uniónak teljesen mindegy, hogy mi itt demokráciában vagy diktatúrában élünk-e, hogy a szabadságjogok érvényesülnek-e, hogy fejlődik, vagy rohad az ország, hogy gazdagok vagyunk, vagy éhen döglünk. Alapvetően érdektelen. Amiért mégis érdekes, mégis téma és mégis foglalkoznak ezzel, az már nem más, mint önvédelem. Orbán és bandája túlment minden határon.

Innentől teljesen mindegy, mit hörög Kovács Zoltán és tetszőleges nevű akárki. A saját híveiket meg tudják győzni arról, hogy Soros, migráncsok, magyarokbecsülete, kereszténygyökerek, nemzetibüszkeség, kultúra, jobbanélünk, rezsicsökkentés. Senki mást nem tudnak becsapni ezzel.

A kétségbeesett vergődésből ez jól kirajzolódik. Jót röhögtem reggel Bayer – szembeszökően visszafogott – írásán, melyben Lúdas Matyihoz hasonlítja a gazdáját. Azt elfelejtette kifejteni a keresztes költő, hogy ebben az esetben az ország lakóinak milyen szerepet szán? A libákét?

Nem varázsütésre és nem holnap, de talán végre mocorogni kezdett Európa és ha az utolsó utáni percben is, talán nem fogják engedni, hogy ismét elszabaduljon az őrület ezen a kontinensen, ami mindig egy személyiségzavaros geci hatalmi törekvései mentén szabadult el. Mindig. Talán most nem fog.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.