Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

Ordítok Blog


A fideszes éppen úgy üvöltve fog megdögleni a sürgősségi várójában, mint a szocialista

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,442,844 forint, még hiányzik 1,557,156 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lemondott Zacher Gábor a Honvéd Kórház sürgősségi osztályának vezetéséről, de nem lett belőle hős. Gondolom már megvan a munkahelye és ha nem Magyarországon, akkor máshol. Néhány hónapja még volt minden (pénz, paripa, fegyver), mára lerohadt az egész, nincs pénz, se paripa, se fegyver, se orvos, se eszköz. Ezek a kijelentések ugyanabból az egy szájból jöttek ki, csak talán néhány hónapja még azért harcolt a doktor úr, hogy meghosszabbítsák a szerződését, mostanra rájött, hogy valaki másnak kell a hely, nem ő a befutó, ezért hirtelen változott a nézőpont is, a vélemény is. A tények garantáltan nem változtak. Ma reggelre a Magyar Időkön már meg is jelent egy cikk, hogy azok az orvosok, akik távoztak, vagy távozni akartak a Honvéd Kórházból, éppen Zacher miatt akartak elmenni, de majd most jól ott maradnak. Jó. Semmi különös nem történt, csak a egy bizonyos nemzeti kór, az Ürge-Vorsatz szindróma (by Andrea) ütötte fel a fejét.

Az idióták nem adják fel. Soha. Ettől idióták. Ez már egy másik történet, vagy ugyanaz. Inkább ugyanaz. Egy iszonyúan pocsék, végtelenített szappanoperában élünk nagyon hosszú ideje. Sokan, túl sokan képtelenek felfogni, hogy nincs ötféle külön ország külön egészségüggyel, külön oktatással, külön munkahelyekkel, külön infrastruktúrával, külön szociális rendszerrel. Kétféle sincs. Egy van, ezen osztozunk. Osztozkodunk. És nem az a feladat, hogy mindenki megmagyarázza, hogy miért szar a szar, hanem az, hogy rákényszerítsük a mindenkori kormányt (tök mindegy, éppen milyen összetételű), hogy az ország erőforrásait az ország érdekében, mindannyiunk érdekében használja fel.

Most mi értelme van azon nyivákolni, hogy az elmútnyócév tehet mindenről, meg a baloldal meg a liberálisok és a rézfaszú bagoly? Mindig az aktuális kormány tehet mindenről, senki más. A jelenlegi kormány méginkább tehet minderről, mint bárki más. Az a totális felhatalmazás, amire minden egyes alkalommal hivatkoznak amikor éppen lopni akarnak (mindig akarnak) valamit, mégpedig valami egészen eszelősen idióta indokra hivatkozva, az a felhatalmazás kötelezi őket és ezért lehet és kell is őket számonkérni. Kevés a műszer, nincs megfelelő felszerelés, nincs elég orvos, elavult a géppark, nem fizetik az orvosok túlórapénzét (itt kérdezném meg a doktorurakat- és hölgyeket, hogy az ápolók, nővérek, egyéb munkatársak meg vannak fizetve? Vagy az kit érdekel?), egyszerűen nem megoldható a normális betegellátás? Orbán Viktor a felelőse mindennek. Mert ő a kormány feje, mert ő a Fidesz vezetője, mert a Fidesz egyedül van kormányon (ne tessenek röhögtetni a KDNP-vel, köszönöm), mert a kormányban (és mindenhol máshol is) csak fideszes káderek vannak.

Ki a büdös franc lenne a felelős, ha nem ő? Ha nem ők? Ki kényszerítette a kormányt arra, hogy az egészségügy rendbetétele helyett dísztereket, emlékműveket, vendégházakat, stadionokat, kisvasutakat építsen? Arról most ne is beszéljünk, hogy a haverok és strómanok gennyesre keresték magukat a közpénzből. De a kormány döntése volt hogy ultrahangkészülék helyett lelátót épít, hogy az adó (közpénz!) egy részét az oktatás helyett a sportba önti. Ne legyünk már hülyék! Abból a pénzből nem a tömegsport profitál, nem az átlagember jut normális mozgási lehetőséghez, hanem a falábú takony kölkök kapnak belőle havi milliós fizetést a semmiért, nekik épül belőle jakuzzi, hogy a szorgos semmittevés után el tudjanak lazulni. Már persze a pénznek abból a részéből, amit el nem lopnak az elvtársak.

Most fogják emelni az autópálya díját. Van rá jól hangzó szlogen: majd a vidéki utakat építgetik belőle. Mi meg benyeljük, ugye? És a súlyadót mire fizetjük, drága honfitársaim? Ráadásul kétszer, mert az önkormányzatnak fizetett súlyadó (vagy most éppen teljesítményadónak hívják? Tök mindegy) mellett fizetjük az üzemanyagok árában is, mert oda is be lett építve, hogy majd a külön súlyadót eltörlik, aztán nem törölték el. Ezt az adót azért fizetjük, hogy járhatóak legyenek az utak. A vidéki utak is. Járhatóak? Nem. Akkor miről beszélünk?

Friss történet, hogy Pécs 7,5 milliárdos adósságának ügyében nyomozás indult. Alakult egy tényfeltáró bizottság is az adósság eredetének feltárására. Hoppál Péter fideszes egyházzenész vezetésével. Fel is tárta Hoppál, hogy a szocialisták a bűnösök. Aha. Toller László volt MSZP-s polgármester 2010-ben hunyt el, négy évnyi kómás állapotot követően. Tehát 2006-óta nem ő, hanem a helyébe lépő Tasnádi Péter (MSZP) vezette a várost nem egészen három évig, amikor elhunyt rákban. 2009 óta Páva Zsolt fideszes polgármester Pécs első számú vezetője. Tehát kilenc éve. A Fidesz 2014-ben kifizette (a mi pénzünkből persze) a zömében akkor már jó ideje fideszes vezetésű települések felhalmozott adósságát (ahelyett, hogy hűtlen kezelés miatt bíróság elé állította volna a saját embereit). Ehhez képest kellene elhinni, hogy ez az őrületes adósság a szocialisták sara. Ezek szerint Páva Zsolt 2014-ben letagadta az adósságot? Hazudott Orbánnak? Védte a szocialistákat? Ha nem, akkor ki hazudik?

A Hoppál-Páva álompár frontálisan meghazudtolta Pintér Sándort. Konkrétan. Ugyanis:

Pintér: Nullára csökken a pécsi adósság

A tavalyi 29,7 milliárd után Pécs fennmaradó, mintegy 14,4 milliárd forintnyi adósságát is átvállalja az állam – jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter hétfői pécsi sajtótájékoztatóján.

A miniszter elmondta: ezzel a lépéssel a pécsi önkormányzatnak a korábban meglévő 43,2 milliárd forintos adósságállományát nullára csökkenti az állam.

Páva Zsolt a hétfői bejelentésről elmondta, a tény, hogy Pécs adóssága megszűnik, ahhoz hasonlatos, mint amikor egy fuldokló oxigénhez jut.

„Innentől kezdve szabadon tervezhetünk, koncentrálhatunk a város fejlesztésére, nyugodt körülmények között tudunk pályázni a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési ciklussal járó fejlesztési forrásokra” – mondta Páva Zsolt. (MTI 2013. december 9.) (Magyar Nemzet)

Naponta szembesülünk hasonló hazugságokkal Rogán Antal és családjának helikopterezésétől kezdve (ott az volt a magyarázat, hogy Cecília asszony nulla forintos bevételű cége barterezte le a becslések szerint nagyjából 3 millióba kerülő röpködést), amit nyilván nem engedhetett meg magának a család a hivatalos, látható bevételéből egészen Mészáros Lőrinc üzleti zsenivé válásáig és nyeljük, mint kacsa a nokedlit.

Nem a jobboldal és nem a baloldal kérdése ez, hanem hazugságok, korrupciók és súlyos lopások, egyéb bűncselekmények halmaza. A fideszes polgár éppen úgy üvöltve fog megdögleni a sürgősségi várójában, mint a szocialista, vagy mint az, aki soha nem politizált. Ezt lenne jó felfogni végre és befejezni az önáltatást. Bárki dönthet úgy, hogy lemond az orvosi kezelésről, nem óhajt tanulni, nem szeretne normális utakat, orvosi rendelőt, munkahelyet. A saját nevében dönthet így. Senki más nevében nem teheti ezt meg. Oldaltól függetlenül. És ezen a ponton van az, hogy nincs jobboldal és baloldal, nincs liberális és illiberális politika. Bűnözők, tolvajok, élősködő rohadékok vannak. Mindannyiunk nyakán. Egységesen.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.