Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ha ránk hallgattok, ezután is a Fideszre szavaztok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,424,457 forint, még hiányzik 575,543 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Aki a baloldallal keresi a kapcsolatot, az megy a levesbe. Ez a konstrukció bukó. A baloldallal, a múlt erőivel összefogni értelmetlen. Lehet itt bárhogy keverni a lapokat. Ahol ott van Gyurcsány Ferenc vagy Molnár Gyula, az eleve bukás.

Nyújtsa fel a kezét, aki a fideszes pártsajtóban ellenzéki, vagy annak tűnő politikusokkal készült interjúkat szokott kedvtelésből olvasgatni. Kellene pedig, mert igazán izgalmas dolgokra bukkan az ember. A fenti kinyilatkoztatást is ott leltem, a napos oldalon. A trendi, szexi, fancy megmondás Kanász-Nagy Máté kútfejét dícséri, aki nem más, mint az az LMP országos elnökségének titkára, aki a Mandiner nevű pártújságban mesélt hosszasan arról, hogy merre van az arra a kirobbanó választási siker után botrányból botrányba tántorgó, magát 21. századiként definiáló ellenzéki párt háza táján. Elvileg őt nem zárták ki, nem tiltották el, nem függesztették fel, úgyhogy teljes legitimitással oszthatta meg a fideszes holdudvarral a pártja jelenéről és jövőjéről szóló magvas gondolatait. Ez is onnan van:

Az LMP megnyitotta volna a tárgyalásokat olyan irányba, hogy egy széleskörű együttműködés alakuljon ki a Jobbiktól egészen az MSZP-ig, amennyiben ebben mindenki benne van. (…) Azt gondoltuk az LMP-ben, hogy az lenne működőképes, ha a Jobbiktól a baloldalig létrejönne egy együttműködés. (…) Nem azt kell nézni, hogy ki honnan jön, hanem azt, hogy jelenleg hol van és hová tart.

Ha nem hasadt még ketté a tudatunk, akkor haladjunk tovább. Most, hogy megtudtuk, miként forgatta ki a HírTv a minap Karácsony Gergely szavait, olyan kijelentést adva a szájába, amit ő nem mondott, és pláne miután szembesültünk azzal is, hogy hány pert veszített futószalagon a kormány salakmédiája a választási kampányban revolverként használt hazugság-cunami okán, különösen jó érzésekkel tölti el az embert, hogy egy magát ellenzékinek, de nem is akármilyen ellenzékinek becézgető párt politikusa tetszőleges féknyúz-orgánumnak magyarázza a bizonyítványát.

Szerintem is tök jó ötlet elcsacsorászni lakájékkal, mert aztán egymás szájából veszik ki az előrerágott falatokat és adják tovább. Lám, milyen hízelgően elemezte és csócsálta tovább a PS nevű izé Kanász-Nagy szavait:

Az új generáció tagjának tekinthető Kanász-Nagy Máté szavaiból kitűnik, hogy a párt csodafegyvernek hitt stratégiája továbbra is a parttalan, témamentes szájtépés lesz, az ifjú politikus azonban társaihoz képest mégis rendhagyó gondolatot fogalmazott meg, amikor kijelentette: aki a baloldallal keresi a kapcsolatot, az megy a levesbe.

Az áprilisi választások óta a népszórakoztatásról önként gondoskodó csörgősipkás alakulatnál a jelek szerint nem sok értelme volt lecserélni/megtartani/kirúgni/marasztalni a komplett vezetőséget…

A párt vélhetőleg megirigyelte a Fidesz harmadik kétharmadát, és ők is elsöprő győzelemre készülnek a következő választásokon, ennek bizonyítékául Kanász-Nagy sejtetni engedte, hogy talán egyszer majd valamiféle programjaik is lesznek.

Valószínűleg a már említett huszonegyedik századi politizálást jelenti az is, hogy – mint a titkár kijelentette: az LMP az emberek(zemberek) valódi problémáival akar foglalkozni, sőt, beszélni is akarnak azokról, sőtsőtsőt, talán meg is akarják oldani azokat.

Jó, most abba ne menjünk bele, hogy már megint annak az állampártnak a névtelen szellemi prostituáltja gúnyolódik az LMP létező, avagy nem létező programján, amely állampárt zsinórben kétszer azzal nyert választást hogy ők folytatják, meg azzal, hogy az összeharácsolt médiájukban jogerős hazugságokat terjesztettek következmények nélkül.

Szél Bernadett időközben lemondott társelnök, Keresztes László Lóránt hivatalban lévő társelnök és Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára. (Fotó: MTI)

Ami viszont az LMP ifjú titánja által megfogalmazott szentencia velejét illeti, lássuk be, tényleg minden oka megvan a magát rejtélyes okokból jobboldalinak nevező Fidesznek, hogy körberöhögje a fejét. Ilyen ellenzéki pártok ilyen önszorgalomból hangoztatott orbitális faszságai mellett nekik tényleg nem marad más dolguk, mint hátradőlni és térdet csapkodva röhögni az ellenzék vergődésén.

Nagyobb baromságot, veszélyesebb agyatlanságot rég nem hallottam ellenzéki képviselőtől (szerintem Toroczkai Lászlót most hagyjuk, bár annyiban feltétlenül ide tartozik, hogy ő is előszeretettel haknizik a fideszes nemmédiában és el is magyarázza, hogy ez miért hasznos és helyénvaló), minthogy a baloldal ekvivalens a múlt erőivel, minthogy a baloldal nem más mint, Gyurcsány Ferenc vagy Molnár Gyula. Ezt a dübörgő, kártékony ostobaságot szerintem valahol tanítják és adagolják ezeknek a tisztelt fiatal IQ-bajnokoknak, mert különben nem tudom elhinni, hogy valaki önként-dalolva pakol újabb és újabb lapátnyi fekáliát a Fidesz által már egyébként is csúcsra járatott hazug, csúsztató retorikára.

Kanász-Nagy szerint baloldalinak lenni ezek szerint valami fertőző betegség, ami a múltból maradt ránk, gyógyíthatatlan és aki a közelébe férkőzik, az eleve kudarcra van ítélve. Csak azt nem értem, hogy ez mi a francban különbözik attól, amit  kilencedik éve harsog a magát jobboldalinak címkéző kétharmad, amelynek annyi köze van a jobboldalisághoz, mint Orbán Viktornak az európaisághoz és az eleganciához. Semennyi.

Nálam okosabb emberek már régen világossá tették, hogy a jobb-bal politológiai alapdefiníciók szerint Magyarországon legfeljebb a Bokros Lajos-féle MoMa nevezhető jobboldali pártnak, mindenki más (a Jobbikot és az LMP-t is beleértve!) baloldali párt. Pont. Kicsit sajátos helyzetben van ehhez képest a Fidesz, amennyiben:

A baloldalt elsősorban a javak elosztásának mikéntje érdekli, a jobboldalt elsősorban a javak létrehozásának mikéntje, a Fideszt elsősorban a javak ellopásának mikéntje. (…) A Fidesz semmi mást nem csinál, mint rombolja a társadalom értékteremtő erejét, a csökkenő erőforrások jelentős részét ellopja, ezzel csökkenti az újraosztható javak halmazát is. Se nem jobb-, se nem baloldali, hanem egy pártrendszeren kívül álló élősködő politikai vállalkozás, amit jól mutat a politikai karrierje a radikális liberalizmustól a nemzeti radikalizmusig.

Na, most amikor egy balos párt – amilyen például az LMP – képviselője arról értekezik, hogy a baloldal megdöglött, belefulladt a levesbe, akkor semmi mást nem tesz, mint legitimálja a Fidesz kétharmadokon átívelő megélhetési mantráját (újabban kultúrharcnak hívják), ami arról szól, hogy a baloldaliság rákfene, baloldalinak lenni pejoratív jogállás, amit üldözni és eltakarítani kell, mert bezzeg Gyurcsány és bezzeg a bukott baloldal. Nem! Baloldalinak lenni akkor sem lenne bűn, ha a Fidesz történetesen jobboldali lenne (nem az!).

Aki a zsinórban harmadik fideszes kéttharmad után még mindig arról óbégat, hogy a baloldal egyszerűen Gurcsányt és Molnár Gyulát jelenti, az pontosan azt a fideszes stratégiai elmebajt szolgálja, amely miatt esély nincs arra, hogy ebben az országban normális, értékalapon (és nem harácsolási alapon) szerveződő baloldali konstrukció egyáltalán létrejöjjön, nem hogy labdába rúgjon. Elég nagy pofátlanság ráadásul úgy tenni, mintha az LMP az elmúlt kilenc évben nem lett volna aktív résztvevője (ha alakítója nem is) a magyar politikai életnek, mintha nem azt ígérték volna páros napokon a választóknak, hogy egyedül is képesek leváltani Orbánt, akárki meglássa.

Egyáltalán nem vitatom azt az állítást, miszerint a NER-be kövült ellenzék arcainak jelentős része (igen, mindig vannak kivételek!) olyannyira elhasználódott, lejáratódott, hogy az egyedüli megoldás az lenne, ha nem akarnák negyedszer is elhitetni az országgal, hogy na majd most aztán tényleg leváltják a Fideszt, hanem visszavonulnának a fenébe. De ez a baloldaliság lejáratására irányuló, leegyszerűsítő okoskodás akkor is súlyos volna, ha az LMP (amelyik soha nem volt jobboldali párt) bármit is megértett volna abból, hogy miért fordultak el tőlük a választók, és ma miért nem jutnának be a parlamentbe. (Szerintem ne vigasztalják magukat azzal, hogy a DK se.)

Nem gondoltam volna, hogy ilyet leírok valaha, de nagyon úgy néz ki, hogy Szél Bernadett visszalépése után még mindig van hová zuhannia az LMP-nek. Innen már csak egy lépés azt állítani, hogy ha ránk hallgattok, ezután is a Fideszre szavaztok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.