Július 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Riherongy generáció és Dobó István

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,622,220 forint, még hiányzik 1,377,780 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Antiszemita Orbán Viktor és az Orbán Viktor Párt, vagy nem antiszemita, sőtpláne? Kedvenc költőm, Fricz Tamás hosszasan értekezik erről a rendkívül fontos kérdésről az egyik pártújságban. Természetesen Soros György kapcsán vetődött fel a fejében a súlyos gondolat és – már ha jól értem a cikk velejét – igyekszik elmagyarázni, hogy nem antiszemita, ugyanis nem azért utálja – mármint Orbán Viktor és mindenki más, akinek egy önálló gondolata nincs, hanem szép ügyesen azt szeretik és azt utálják, amit központilag kiadnak nekik – Soros Györgyöt, mert az zsidó. Fenét!

Ritka alkalom, de teljesen egyetértek. Szerintem sem antiszemita Orbán Viktor. A beosztottait és követőit azért nem sorolom részletesen, mert értelmetlen. Egy a tábor, egy a zászló. Vagy ilyesmi. Most, hogy túl vagyunk ezen az egyáltalán nem fontos, ám a propagandisták szándékai szerint előtérbe rángatandó, a közbeszédet tematizálni kívánó kérdésen, beszéljünk valóságos és valóban fontos dolgokról.

Például az ukránoknak fizetett nyugdíjakról. Azoknak az embereknek fizeti a kormány a magyar adófizetők pénzéből a nyugdíjat, akik egy percig sem éltek, nem dolgoztak és nem adóztak Magyarországon. Havonta milliárdok mennek el erre. Ezzel szemben több mint ötezer idős ember – akik itt élték le az életüket, itt dolgoztak és nevelték fel a gyermekeiket, itt fizettek és fizetnek adót (az ÁFA is adó) – harmincezer forintnál kevesebb nyugdíjból próbál nem éhen halni. Több mint ötvenezer idős ember nyugdíja nem éri el a létminimumot sem. Sérült, beteg, fogyatékkal élő emberek élnek méltatlan körülmények között, fillérekből. Az ukrán nyugdíjakat csak be kell valahol hajtani, nem igaz?

Vagy beszéljünk arról, hogy egész falvak tengődnek közmunkából, mert nincs munkalehetőség a környéken. Önerőből nem tudnak talpra állni, segítséget nem kapnak.

Beszéljünk arról, hogy a maffia beköltözött az óvodákba, politikai haszonszerzésre használják a kicsi gyerekeket, gyakorlatilag elvették a szülőktől azt a jogot, hogy maguk döntsék el, milyen elvek alapján és hogyan nevelik a gyermekeiket. A parazita kormány jó alattvalókat akar. Az iskolák kétféle tankönyvből választhatnak: nemzeti vagy keresztény. Ez a kínálat. Beszéljünk arról, honnan veszi a bátorságot bárki, hogy beleugasson a családok legszemélyesebb belügyeibe? Hogy egy maroknyi agyalágyult döntse el, mit tanuljanak a gyerek?

Vagy beszéljünk Andy Vajna külföldre talicskázott milliárdjairól. Amely milliárdok úgy keletkeztek, hogy a Fidesz egyszerűen államosította a kaszinópiacot és odaadta ennek a szerencsés parókakészítőnek. Ez a nagyon nemzeti hozzáállás, hogy viszi ki a pénzt az országból a jóember?

Jut is eszembe Vajnáról! Beszéljünk a Fidesz kártékony, uszító, hazug propagandájáról és annak következményeiről! Mutatok valamit. Jó?

És ugyaninnen mutatom mindjárt a legelső kommentet:

Hát nem gyönyörű? Ez a Fidesz műve, nem a nyuszi tojta. Miközben elismerem, hogy saját jogon is lehet valaki hülye (ez a jog nem csak Simicska Lajos egykori kebelbarátot, majd ellenséget illette meg akkor, amikor Orbán apukát hozzásegítette az első bánya megszerzéséhez), ez a teljesen zavaros gondolatmenet igen sok azonosságot mutat a fideszes propagandával.

Remekül látható az az őrületes és folyamatos önellentmondás, ami Orbán hatalmi technikájának lényege. Az uszítás és az öntömjénezés, a beteges nacionalizmussal párhuzamosan tolt országrombolás, az ellenségkeresés, az ország anyagi és szellemi kirablása megteremte a maga bűzlő kis gyümölcsét az összezavart hívek összezavart fejében.

Másként nehéz értelmezni, hogy miközben a kormányt élteti valaki azért, mert bőkezűen támogatja a fiatalokat (holott ez már önmagában hazugság, senkinek nincs szüksége támogatásra és könyöradományra az adófizetők pénzéből, hanem normális oktatásra és működő gazdaságra van szükség), gyűlöli is ugyanezeket a fiatalokat, konkrétan riherongynak nevezi a komplett generációt (akik egyébként Orbán Viktor országépítése közepette cseperedtek felnőtté), amiért külföldre mennek jövőt építeni ahelyett, hogy itthon harcolnának, mint az ötvenhatosok. Mert a zavaros gondolatmenet nagyjából erről szól, sikerült a rajongónak önmagát és persze a komplett rablódiktatúrát azonosítania azokkal, akik sokáig mocskos bűnözők és ellenforradalmárok voltak az előző rezsimben, a disszidensek pedig gyáva szarok, majd változott a világ és már főállású forradalmár is van a jelenlegi kormány mutatványai között (csókolom, Mari néni), a kitántorgók egy része visszatántorgott és jól megél ebből. Nem csoda, ha az egyébként sem túlságosan fényes intellektusú polgár kissé zavarosan rakja össze a dolgokat, mert fogalma sincs, ezen a héten ki a barát és ki az ellenség.

Na, például erről kell beszélnünk, nem Orbán antiszemitizmusáról. Fogunk is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.