Május 29,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ők fél szavakból is értik egymást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,248,333 forint, még hiányzik 751,667 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt már tudjuk egy ideje, hogy vannak Ők és vannak azok. Az azok a gazok, a liberális vega gecik, akik azt sem tudják, hogy milyen neműek, akik belvárosi romkocsmákban boronganak az értéktelen diplomájuk fölött. Hogy ezzel szemben mi van, azt talán majd még ki kell dolgozni, mert ha így marad, akkor nem tudok másra gondolni, minthogy a cselédmentalitású, csülköspacalt zabáló, álkeresztény, öregedő, aluliskolázott, a múltba révedő, Vereckénél ragadt nyomingerek vannak. Az meg nyilván nem lehet, mert ilyesmi nem volt a nemlétező kormányprogramban és amúgy sem vonzó dolog a huszonegyedik században azzal büszkélkedni, hogy az ember benne ragadt a dédapja lábszagú gumicsizmájában.

De mégis kell hogy lehessen valami markáns határvonalat húzni a fideszes és nem-fideszes társadalom közé, mert valamire csak büszkének kell lenni, a nyájhoz tartozás vonzerejét ki kell domborítani rendesen, máskülönben nem marad más, mint a zord valóság. A propagandisták meg is lelték ezt a vonalat. Mégpedig a szemét képében. Stílszerűen.

Volt ugyanis valamilyen rendezvény a minap a Szabadság hídon. Én nem értesültem volna róla, ha nem durrog végig a teljes propagandagépezeten a megrázó, borzalmas és feltétlenül felháborító beszámoló: koszos lett a híd. Tele szemetelték. Azok. Vannak fotók is a nemzet lelkiismeretét megrázó skandallumról. A híd látható a felvételen és eldobált szemét. Flakonok, zacskók, nem tudom micsodák. Ezen a ponton még mindig nem volt világos számomra, mi a túró annyira döbbenetes abban, hogy ahol tömeg van, szemét is keletkezik. Főleg akkor, ha alaposabban megnézem a fotókat és ordítóan nem látok valamit, amit pedig látnom kellene. Kihelyezett szemeteseket.

Azt gondolhatnám, hogy a világ minden településén nagyjából hasonló a látkép egy buli (koncert, békemenet) után. Jön a város tisztaságáért felelős egység, amelyiknek ez a dolga, ezért fizetjük őket a közösből és eltakarítják a szemetet. Ahogy máshol is történni szokott. Bármelyik angol, vagy spanyol város bizonyos részei hasonló módon festenek nem csak egy rendezvény, de egy kutyaközönséges hétvége után is, hajnalban jönnek a takarítók és reggelre tisztaság van. Ennyi.

Igen ám, de a cikkek alá okádott kommentekből megvilágosodtam. Itt nem arról van szó, hogy a közösség valamilyen célra használta a közösségi teret. Fenéket. Most a rohadék libsik használták a hidat! Őrület, gyalázat, borzadmány! Mert a rohadék libsik nem úgy szemetelnek ám, mint a konzervatív keresztények! Az ő szemetük büdösebb. Rondább. Szemet bántóbb. A libsi szemét összegyűjtése nem feladata a közterületek tisztaságáért felelős szerveknek. Sőt, ha előre bejelentett libsi rendezvény van, ahová tömeget várnak, még csak szemétgyűjtők, vagy legalább szemeteszsákok kihelyezéséről sem kell gondoskodni, mert a libsik eleve mobil szemetesekkel kötelesek közlekedni. Értem én.

Mármint értem, hogy vért pisál a propagandistahad, mert az egyélőisten pont nem ér rá, szabadságon lévén, az ellenzéki pártok sem adnak túl sok életjelet, mert a parlamentbe sikeresen bejutottak szintén a tyúkszemüket áztatják valahol. Márpedig a vezérük dicsőítésén és az ellenzékinek nevezett pártok tagjainak mocskolásán kívül nem nagyon van mondanivalójuk. Marad a hídon a szemét, mint politikai atombomba.

Ha a propagandistákat ennyire izgatja a dolog, fogjanak néhány seprűt és vonuljanak ki a hídra. Nyugodtan takarítsák el a szemetet demonstratív módon. Közben imaláncot is alakíthatnak Orbán Viktor testi és lelki üdvéért, vagy fütyörészhetnek valami hazafias nótát. Hátha azért is jár fizetés.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.