Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fideszes vaslogika

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt be kell látnunk, hogy bárhová is nézünk a kormánypárt házi médiájától egészen a hívekig, mindenhol megkezdhetetlen és főleg kétségbevonhatatlan vaslogikával találjuk szemben magunkat. Ez igaz bármely ügyben.

Amikor Simicska Lajos még Orbán Viktor kebelbarátja volt és sorra nyerte a pályázatokon az uniós forrásokat és közpénzeket, akkor az volt, hogy de magyar vállalkozó nyeri, az teljesen rendben van, megint vinnyognak a libsik. Most, hogy megszakadt ez a szép barátság, ott tart a kiművelt propagandagyár kétkezi melósa is, az ő szorgos olvasója is, hogy Simicska egy aljas ártány, mert megszedte magát a köz pénzéből, milliárdos lett a jómagyaremberek kárára, pusztuljon. Ugyanazok állították az első és a második megfellebbezhetetlen tényt. Szemrebbenés és főleg gondolkodás nélkül.

Amikor a Fidesz 2001-ben bevezette a devizahitelt, akkor az egy haladó és hasznos döntés volt, amikor kormányon nem módosítottak a jogszabályi környezeten, akkor azt jól tették. Amikor bedőlt a mutatvány, akkor az a baloldal bűne volt egyedül. Amikor az okos fideszes politikusok bölcs nyilatkozata örömére jókorát zuhant a forint árfolyama, tovább súlyosbítva a devizahitelesek addigra már nagyon komoly problémáit, arról is a balosok, valamint a libsik tehettek. Amikor a Matolcsy vezette unortodox jegybank nagyot kaszált az árfolyamokon és a nyereségből nem a devizahitelesek helyzetét rendezték, hanem különféle alapítványokba csorgatták szét a pénzt, ingatlanokat és méregdrága ingóságokat vásároltak, Matolcsy akkori szeretőjének és az ő családjának biztosítottak megélhetést, az teljesen rendben volt, mert természetesen gyurcsányahibás.

Amikor a bedőlt devizahitelek örömére folyamatosak a kilakoltatások és családok kerülnek az utcára, akkor még mindig az elmúltnyolcév a hibás. Ezzel párhuzamosan a kormány gyakorlatilag betiltotta a hajléktalanságot, azt meg jól tették, mert rendnek kell lenni.

Reggelig sorolhatnám azokat az eseteket, amikor a kérlelhetetlen fideszes logika bebizonyította, hogy minden és mindennek az ellenkezője is igaz, nincs kétség és nincs kérdés, mert az úgy van és kész.

Az egyik legékesebb bizonyítéka ennek a hihetetlen szellemiségnek éppen most jött szembe velem a Fidesz közösségi oldalán és a fidesz.hu portálon. Mutatom:

A brüsszeli bizottság újabb migránspárti javaslattal állt elő: pénzt kínál a migránsok befogadásáért.

Brüsszel még mindig nem a határvédelmen, hanem a migránsok betelepítésén dolgozik és a migránsokat akarja támogatni az európai emberek helyett.

A kormánypárti politikus közölte, a Fidesz-KDNP úgy gondolja, hogy az európai emberek pénzét nem a bevándorlókra, hanem az európai emberekre kell költeni. Éppen ezért a Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, hogy határozottan utasítsa el a legújabb bizottsági javaslatot – fűzte hozzá.

Bármennyiért is akarja Brüsszel megvásárolni a tagállamokat, amíg Magyarországon nemzeti kormány van, hazánkból nem fognak bevándorlóországot csinálni – szögezte le Hollik István.

És tényleg, milyen igaza van Hollik Istvánnak! Ez egy totálisan új javaslat. Igaz, hogy már évek óta létező javaslat és már a Fidesz is hisztizett ezen nem egyszer, sőt, volt olyan verzió – mármint nem az Unióban, hanem a kormánykommunikációban – hogy ezt a pénzt el akarják venni a gaz brüsszeli bürokraták és külön Soros György a magyar emberektől! Konkrétan a miniszterek elnöke is előadta több ízben, hogy ez annyi pénz, amennyit a jó magyar melós kilenc évi keresete. Igaz, hogy többször, többen próbálták felvilágosítani a kormánypártot, hogy azt a pénzt az Unió nem elvenni akarja, hanem adni, nem hatott meg senkit a dolog.

Ehhez képest most Hollik István tágra nyílt szemekkel csodálkozik rá a több éve terítéken lévő ügyre, majd felkéri a kormányt, hogy védje meg a magyar embereket a kilenc millió forinttól. Vagy a nem tudom mitől. Mintha nem fideszesekből állna az egész kormány.

De minderre a koronát a hívek tudják igazán feltenni és szerencsére nem is késlekednek a koronázással. Íme, a dolog megfejtése a Fidesz Facebookjáról:

Az első hozzászólónak még derengett valami arról, hogy eddig a kormány azt kommunikálta, hogy el akarják venni azt a pénzt. Most meg adni akarják, de nem baj, akkor is fúj! A második hozzászóló aztán felvilágosítja az elsőt, hogy bizony ilyen egy mocskos állat ez a Soros, aki úgy ad pénzt, hogy valójában profitálni akar abból, hogy ad. Vagy valami hasonló.

Az ezzel az egészen nagy baj, hogy az ilyen acélos öntudattal, tisztánlátással és kikezdhetetlen vaslogikával rendelkező embereket képtelenség meggyőzni bármiről. Legfőképpen arról, hogy ostobák, mint egy mézeskalácshuszár.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.