Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Kár, hogy az ország nem mehet szabadságra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jöhet a tisztítótűz. Nem én mondom. Bayer Zsolt írja tegnapi ürítésében. Nem csak ezt mondja, mást is.

Mert eljött az idő, hogy jöjjön végre az (új) erő és a normalitás, a természet és a Teremtő kultuszának és megfellebbezhetetlenségének apoteózisa, a megkérdőjelezhetetlen igazságok és értékek visszaállításának ideje. 

Igen, az mindig pontosan úgy van, hogy amikor az idióták és a torzak átveszik a hatalmat a normálisak és épek felett, akkor létrehoznak egy csomó teljesen képtelen stallumot, hogy igazolják önmaguk teljesen felesleges létezését.

Ez Bayernek Juncker minapi tántorgásáról jutott az eszébe. És persze az is eszébe jutott – mint Mórickának mindenről az jut az eszébe, csak ez az az nem a mórickaféle, hanem a bayerféle az -, hogy eljött végre az ő idejük. Ők a normálisok, az épek, a keresztények. A jók. Nekik jár a hatalom és már jó ideje nem csupán ennek a szerencsétlen idióta országnak a sárba döngöléséről beszél a költő és tettestársai, azon már régen túl vagyunk. Nekik már Európa, de ha lehet, a világ feletti uralom kell.

Lássuk be, Orbán és bandája nem rabolhatna büntetlenül, ha nem szorgoskodnának körülöttük azok, akik ebből jól megélnek. Valahol mégis gyönyörű, amikor normálisnak és épnek hirdeti magát valaki, aki láthatja, látja is, hogy micsoda pusztítás megy végbe ebben az országban. Nem kell más, csak elmenni a döglődő falvakba, a szegénységbe csúszó egykori középosztályt megnézni és összehasonlítani az újgazdagok hihetetlen vagyonosodásával.

És meg kell nézni a Parlament falai között ücsörgő ellenzéki pártoknak nevezett valamik képviselőit. Ők szintén nyertesei Orbán rendszerének, ne tegyünk úgy, mintha ez nem tartozna hozzá a történethez. Bizony, ők is nyertesek a milliós fizetésükkel, költségtérítéseikkel, a biztos megélhetésükkel, a mentelmi jogukkal, a kiváltságaikkal. Semmi mást nem kell tenniük ezért, mint legitimálni a rezsimet. Meg is teszik, csont nélkül. Az ellenzék, a valódi ellenzék, egy ellenzéki párt nem ilyen.

A közpénzből élősködő pártokat tulajdonképpen maga Orbán tartja életben. Ha nem így lenne, ott sem ülnének. Ha nem így lenne, a költségvetésből nekik juttatott koncot nem autóbérlésre, fodrászra, repiszámlákra költenék. Ha nem így lenne, már kidolgoztak volna egy működőképes programot. Már ott lennének a falvakban személyesen, vagy az általuk létrehozott médián keresztül. Vagy, de inkább és megkeresnék a még működő független portálokat, lapokat, bloggereket, mindenkit és meggyőznék őket, hogy adjanak lehetőséget, publikációs felületet. Segítsenek eljutni azokhoz, akikhez csak a milliárdokból létrehozott és fenntartott propagandalapok jutnak el a nacionalista, gyűlöletkeltő hazugságaikkal. Amely médiának nem az lenne a dolga, hogy a pártelnök kutyájáról, macskájáról, rakottkrumplijáról, tyúkszeméről ömlengjen, hanem elmondaná a nyomorban rettegőknek, hogy lehet máshogyan is és hogy ők így csinálnák.

Pontról pontra. Hogy mit tudnának kínálni a közmunka helyett, ami éppen olyan biztos lenne, mint a rabszolgaság mai formája, csak éppen meg lehetne belőle élni normálisan és tovább lehetne lépni, feljebb lehetne jutni a vegetálásból. Hogy mit tudnának kínálni az időseknek az Erzsébet-utalvány és az elfekvőben haldoklás helyett. Hogy mit tudnának kínálni a szülőknek, hogy a gyermekeik mindent elérhessenek, ami szorgalommal, kitartással, ésszel elérhető. El kellene mondani a vállalkozóknak, hogy mit tennének azért, hogy ne a mindenkori hatalom mindenkori cselédei uralják a piacokat, hanem mindenki lehetőséghez jusson, aki akar és képes rá. El kellene mondani a pedagógusoknak, hogyan képzelik az oktatási rendszert. Az orvosoknak, hogyan alakítanák át az egészségügyet. A nővéreknek, ápolóknak, tűzoltóknak, mentősöknek, rendőröknek, katonáknak, munkáltatóknak és alkalmazottaknak mutatni kellene egy jól átlátható, megvalósítható, működőképes alternatívát.

Összefoglalom. Kellene egy normális ellenzék. Kellenének szakemberek. Kellene egy átgondolt jövőkép. Kellene média. De legelőször fel kellene mérni a bukás okait és azt, hogy mivel tartja Orbán a markában a hatalmat. Aztán dolgozni kellene. Tudom, nem most, mert már alig várják a kedves politikusok, hogy szabadságra menjenek. Megérdemelt pihenés és hasonlók.

Kár, hogy az ország nem mehet szabadságra és még nagyobb kár, hogy sokan a nyaralás helyett azzal vannak elfoglalva, hogy valahogy képesek legyenek életben maradni holnap és a jövő héten. Ebből már tényleg nem lesz más kiút, mint a Bayer által megénekelt tisztítótűz. És az nem fog elkerülni senkit. Senkit.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.