Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Olyan szép, hogy meg kell a szívnek szakadni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Végre megvan a megoldás a hajléktalanságra!

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen a jelenlegi formában megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás. A kormánypárt arra hivatkozik, hogy minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely és a munkalehetőség.

Bajkai István, a kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ezzel a módosítássál biztosítani lehetne, hogy a várost mindenki egyformán, igazi otthonaként tudja használni.
A Fidesz politikusa évtizedes problémaként jellemezte, hogy sokan életvitelszerűen használják a közterületeket, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett megterhelő a városban élőknek. 

Kiemelte: az állam és az önkormányzatok kiterjedt támogatási rendszert biztosítanak, azaz például nappali és éjszakai szálláshelyeket és egyéb ellátási formákat azoknak, akiknek az élete elnehezült és nem tudnak saját otthonban lakni.
Bajkai István arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendkívül sikeres közmunkaprogram mindenki előtt megnyitotta a munkavállalás lehetőségét, ennek köszönhetően pedig bárki gondoskodni tud megfelelő szállásról

 A kormánypárti képviselő aláhúzta: Budapest nemcsak az itt élők otthona, hanem Magyarország és a Kárpát-medence szellemi, kulturális, gazdasági és politikai központja is. (MTI)

Sajnos kénytelen voltam a teljes hírt ide biggyeszteni, mert minden szava aranyat ér. Ízlelgessük szépen!

Az már eleve szívmelengető, amikor a Fidesz felkéri valamire a kormányt. Olyan kis tüchtig megfogalmazás. Mintha túl sok nem fideszes nyüzsögne a kormányban, vagy mintha a fideszeseken kívül lenne bárkinek lehetősége beleszólni bármibe. Olyan szép, hogy meg kell a szívnek szakadni.

Szóval az van, hogy a sok lusta élősködő ott henyél hajléktalanként szanaszerte, holott elmehetnének közmunkásnak, ami egy nagyon sikeres program és akkor máris tudnának bérelni valami lakást maguknak. Ezért a Fidesz hosszas gondolkodás után arra jutott, hogy megkéri önmagát, ugyan, vésse már bele az alaptákolmányba a saját kis kacsójával azt, hogy tilos hajléktalannak lenni, mert a Fidesz az egész Kárpát-medence szellemi, kulturális, gazdasági és politikai központja. Ja, nem! Az Budapest. Az urakat meg zavarják a hajléktalanok.

Helyes! Úgy is kell. Be kell tiltani a francba. Aztán már csak a szegénységet, az éhezést, a nyomort, a betegségeket kell betiltani és olyan Tündérország lesz itt mindjárt, hogy Matolcsy Rómeó is megnyalja mind a tíz piros pöttyöt a saját fenekén. És persze be kell tiltani a gondolkodást. Sőt! Azzal kell kezdeni, a többi már megy magától is. Mert nézzük a tényeket.

Ott az a sok hajléktalan, akik direkt azért hajléktalanok, mert ez a hobbijuk. Meg mert lusták dolgozni. Holott dúskálhatnának a közmunkában és mindjárt tudnának lakást bérelni valamelyik szenespincében. Ám nem csak a mostani hajléktalanok vannak ott, hanem ugye folyamatosak a kilakoltatások. Csak erről elfelejtett megemlékezni Bajkai úr – aki ránézésre nem a nyomorgók táborát szélesíti -, de biztosan rájuk is gondolt.

Nézzük csak, hogy is van ez a dolog a kilakoltatással. Ugye többnyire devizahitel áll a háttérben, aminek a törlesztője rohadtul megemelkedett és sokan nem tudták fizetni. Ha elég tartozás összegyűlt és nem sikerült megállapodni a bankkal, akkor az van, hogy a bank elárverezi a lakást. Az értéke töredékéért. A lakót kirakják az utcára, ám még így is marad bőven tartozása, olyan 150 évre való. Ott áll a mi hobbi-hajléktalanunk a híd alatt, de mivel nem akarja, hogy a látványa csípje az urak szemét, ezért haladéktalanul jelentkezik közmunkára. Szerencséje van, kap is közmunkát. A fizetése egyik felét helyből inkasszózza a bank, a másik felét meg levonja a munkáltatón keresztül. És a maradékból – ez nagyjából nulla forint – kell fizetni a lakbért, rezsit és esetleg néha enni valamit. Értem én.

És akkor arról még nem beszéltünk, hogy nem csak a Kárpát-medence szellemi és politikai és kulturális és divat (ne legyünk már szerények!) fővárosában vannak ám hajléktalanok, hanem máshol is. Velük mi a terv? Országosan tiltja be a kormány a Fidesz kérésére a hajléktalanokat, vagy csak Budapesten? Ha valaki mégis, az alaptákolmányba foglalás ellenére is életvitelszerűen nyomorult, azzal mi a terv? Kiutasítják az országból, vagy statárium is lesz és helyben kivégzik? Ezen tessék szíves elgondolkodni, drága Fidesz!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.