Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Képzelje, tényleg hajlik a valóság! A saját fülemmel hallottam

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Szignifikáns

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Már megint kezdi kend ezt a jöhetnéket! Pont most, mikor az alvezérünk muskétája elkerülte a csíksomlyói búcsúba igyekvő zarándokra támadó medvét. Biztos phd-s befolyásoltságában elfelejtette Isten áldását kérni a puskára. Hiába a rutintalanság, meg a szelektív emlékezet.

A Szovjetunió megtámadása előtt az volt az első, hogy Isten áldását kértük a kommunisták gyilkolására kiküldött magyar fegyverekre és lám, egyből a Donig irtottuk a sok pogányt! Most meg a keresztény hit védelmében a püspök úr a minap már csak a Gulágra emlékezett, a partizánvadászatokra, az idegenrendészeti eljárásokra, meg a többi kereszt nevében vívott hadi sikerre nem.

A nagyi meg olvasta, hogy a medve gyerekei is itt kóborolnak. Erre mondta a tata, hogy maradjon kend, ahol van, mert sose tudhatjuk, hogy mikor milyen pártnak dolgoznak ezek a migráns medvék, nehogy már baja essen kendnek. Mert kend biztos elkövetett valami huncutságot a kétharmad ellen, mert másképpen a Rákóczi Szövetség kendet is hazahozatta volna közköltségen a búcsúba (legfeljebb elkerülték volna Tarpát, hogy eszébe ne jusson kendnek a rebellisség és tudjon magyaros identitással az alázatra koncentrálni).

Persze a nagyi nem követi figyelemmel megtörtént-e medvééknél a családegyesítés. Mert a nagyi, mióta az előző diktatúra színházi pártitkára (most szellemiholdudvaronci minőségében) felszólította, azóta kerüli a natúrt, csak intellektuális témákkal foglalkozik. Vesztemre. Az előbb is búvárszemüvegben pucoltam a vöröshagymát, mégis sírok, mert még mindig facsarja az orrom a szaga. Ne csodálkozzon hát kend, hogy nem rajongok a színházasdiért, az intellektusért pláne nem (ritka mostanság a médiában intellektus, mert ha lenne, akkor a nagyi megmutatta volna, hogy én is tudjam milyen, mert a nagyiéknak fontos az én szellemi kiteljesedésem, az anyuéknak meg egyre költségesebb is.).

Lehet ám, hogy a sötétség miatt nem ment a célzás. Mert az érsek úr azt mondta, hogy „Európában az emberek egy részének elméjére most sötétség borult.” Azt nem mondta, melyik részére. Minden esetre az érződik a szövegén, hogy a tételt (lét határozza meg a tudatot) narancsfordításban olvasta. Vagyis a „ határozza meg a tudatot”. Ráadásul mindkét hivatalos közszolgálati értelemben; pénz és a pia. Vitathatatlan prioritás a hittérítésben. A misebor állítólag kifejezetten javítja az együttműködési készséget. A kivételes színérzékem miatt én csak a borvirágot látom, az együttműködési készséget meg a kormánysajtó szajkózza.

Tudok másik szót is ide, mint a prioritás. Erről sem tudom mit jelent, de olyan jópofa: szignifikáns. A tata szerint latinos értelmében passzol a jelentősre. Amikor a tata fiatal volt, akkor az adekvát volt a divat, most a szignifikáns, persze csak intellektuáliséknál. Majd még leírom párszor, mert az ismétlés a tudás anyja, és mivel én sikeresen többszörös évismétlő vagyok az iskolában, ezt hitelesen tudom tanúsítani. Szóval szignifikáns. Nekünk akkor kend is szignifikáns. Jó ezt tudni, hogy nem csak úgy simán rokonok vagyunk. Nekünk kend szignifikáns rokon, de ez magánügy, ne híresztelje már kend se. Főleg ne, hogy van ez a GDPR, vagy mi a bánat.

Hanem az már valami, hogy a zsidóból evangélikus hitre tért közgazdásznak a kétszázadik születésnapját a magyar kormány illiberális módon készítette elő és most kereszténydemokrataként az adófizetők pénzén fényűző pompával ünnepli. Sőt a Szentlélek kiáradása napján a világ rácsodálkozhatott a magyar csodára: a magyar történelmi egyházak szellemi tőkéje – igazolva egy másik marxi tételt – rövid idő alatt tetemes anyagi tőkét javadalmazott a papságnak. Na, ez már szignifikáns közügy!

Mert ez a néhány ezermilliárd egyházi betyárkasszába csurgatott közpénz nem tétel ahhoz képest, ami majd ez után árad! A keresztény utódok tömegtermelése nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű. Nincs például, aki leszedje a málnát az urasági földeken! A 80-as években 7 ezer hektáron 40-60 ezer tonna, ma 100 hektáron 600 – 800 tonna a málna terem, mert mindenki a kvalifikáltabb közmunka után ácsingózik! (A nagyi megint beleolvasott a levelembe és helyesbít, mert rosszul tudom a jó adatok okát. Kend meg sehogy. Tehát a tsz-tagoknak volt az előző diktatúrában padlásszobás háza, meg népes családja és volt a háztáji málnaföld, mert a málna az kézimunka igényes ültetvény. Most nincs tsz, nincs háztáji, nincs jövedelem, ezért a bank vitte a házat, a megélhetés meg a családot és most migránsként külhonban ott szedik a málnát, ahová régen exportáltuk.) Belátom, a nagyi statisztika olvasata a szignifikáns nem az enyém.

Szerencsére a pártszolgálatos szeretetegyházaknak nincsenek anyagi gondjaik. Kötelező keresztelő, esküvő, temetés és mindez ráfordítás nélkül! Meg majd jön a levente kiképzés, eskük, új temetők a hadisíroknak! Nem semmi! Mondaná a tata ulti cimborája, aki cefetül keni a fejszámolást! De az még hagyján. Hanem képes egész hosszú számsorokat megjegyezni. Na, nem úgy, mint én a szövegeket, mert ő érti is mi van a számok mögött. Például a múltkor nyomják a tévében (csak úgy, ulti közben, háttérzajként), hogy mi vagyunk Európa motorja, mire ő „persze, méghozzá hengerfejes állapotban, 2001-ben a magyar versenyképesség a 29. volt, most 60.” és bemondja a piros terített durchmarscht. Én meg nem tudom, hogy melyik a siker, amit csinál, vagy amit mond, mert a tatámék elég savanyú képet vágnak.     

A mértékletes külhoni koszt után gondolom csábítóan hangzik a kegyurunk egyházi szolgálatával járó terített asztal, vadászkastély kutyával, testőrség, meg a saját pincészet fűszeres bora. De nehogy hazajöjjön papnak! Erről ne is álmodozzon. Egyrészt túlképzett, másrészt hívő ember kend, mindezek tetejében még erkölcsös is. Pillanatok alatt kinyírná kendet ez a papságnak álcázott pártpropagandista gépezet. Mert most a párthűséget díjazzák, nem a szaktudást. Bezzeg a Rákosi időkben profi módon agitáltak a téeszek mellett. A mini Goebbels minisztériuma a fasorban sincs ahhoz a dumához képest! A Szent István Társulat korabeli brosúrájában olyan szöveget nyomtak a téeszesítés mellett, hogy ihaj! Nemhiába, akkoriban még a papok is műveltek voltak itt, mint kend remélhetőleg továbbra is ott!

Bütyökfalva, 2018. június 13.                          

Mirtill

P.S.: Képzelje, tényleg hajlik a valóság! A saját fülemmel hallottam. A Juliska néni mondta a nagyinak, hogy annak a mosolygós öreg zsidó bácsinak, akit évek óta közpénzen népszerűsítenek a kék plakátokon, most a hálás tanítványai törvénybe iktatják a nevét a parlamentben, amiért segített nekik kézbe kaparintani Magyarországot, és ha beköltöznek a budai Várba, akkor lovas szobrot is emelnek neki, mintegy szimbolizálva, hogy ő adott lovat alájuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.