Június 23,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Mégsem írhatták Orbán Ráhel nevére, nem?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,975,629 forint, még hiányzik 1,024,371 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kulturált, demokratikus vasárnap reggelt kívánok minden kedves és nyájas olvasónknak! Najó, a többieknek is. Végül is vasárnap reggel ne legyen kedves és nyájas az ember, hanem aludjon. Ha teheti. Ha nem teheti, vagy nem szeretne, akkor ne aludjon. Egyelőre még a mindenkire kötelező érvényű régi vágású kereszténydemokrácia víziója nem tartalmazza, hogy az állampolgár vasárnap reggel mihez tartsa magát, ez pedig egy feltétlenül jó hír.

Az nem annyira, amit tegnap az egyik feltétlenül lopott adófizetői pénzből működő oldalon olvastam. Az Echo TV-Magyar Idők koprodukciójából egészen fantasztikus dolgok születnek, íme:

Uniós beavatkozással akarják eltavolítani Orbán Viktort. Bosszúhadjárat indult hazánk ellen. Tisztán látszik, hogy Brüsszelben nem tudják megemészteni a Fidesz-KDNP újabb kétharmados választási győzelmét és kettős erővel támadásban is lendültek. Külföldről, uniós beavatkozással akarják eltávolítani Orbán Viktor miniszterelnököt, az eszközökben pedig nem is válogatnak: büntetés, szankciók, kiátkozás, nyomásgyakorlás. (…) A mindig „nagyon okos és a valóságot tűpontossággal érzékelő haladók” megint ott tartanak, ha nem megy Magyarországról, akkor majd megy külföldről, ha a magyarok nem váltották le Orbán Viktort, akkor majd megpróbálják ők elkergetni a magyar kormányfőt. Ebben a feladatban természetesen a legelszántabb Judith Sargentini holland liberális EP-képviselő, Soros György elkötelezetten bevándorláspárti alattvalója. (…) Az Informátor stábja kiderítette, hogy a brüsszeli szemüveg nélkül miként is fest a magyar valóság és mik a tények.

Persze senki nem mondta, hogy a kétharmados sikerszéria április 8-ai állomása után azok a tányért nyaló muzsikusok, akik eddig hamisan zenéltek, majd egyszer csak megtanulnak normálisan játszani. De azért én így is képes vagyok rácsodálkozni arra, hogy milyen rezzenéstelen pofával gyártják futószalagon a hazugságokat, amiket aztán valóságnak és tényeknek neveznek. Az, hogy a magyar jogállamiságra, az uniós alapelvek megsértésére vonatkozó uniós jelentésről kiderítik, hogy ennek célja Orbán eltávolítása, hogy bosszúhadjárat, hogy támadás, hogy beavatkozás, hogy kiátkozás, hogy nyomásgyakorlás, már megint az elvetemült gazemberség olyan csúcsra járatott modellje, amitől az ember gyomra kifordul. És akkor is kifordulna, ha a jelentés bemutatásának vitáján nem hangzott volna el szó szerint: ezzel nem a magyarokat támadják, a választás legitimitását sem vonja senki kétségbe. Nem kell ahhoz a NER szalagmunkásai által mélyen megvetett nagyon okos haladónak lenni – ellenben bőven elég lenne megfelelően tájékozódni -, hogy valaki pontosan tudja: az európai jogállamiság része, hogy a tagállamok saját maguk képesek megválasztani/leváltani az ország vezetőit. Sem Soros, sem Sargentini, sem a senki által meg nem választott bürokraták nem képesek eldönteni egy választást a magyarok helyett. Ez viszont nem zavarja össze a tényfeltáró rezsimszolgákat abban, hogy terjesszék a mérgező hazugságaikat.

Hogy ennek mennyire nem lesz vége mostanában, azt Orbán Viktor újabb leveléből derül ki, amelyet a Miniszterelnöki Kabinetiroda postázott az április 8-ai győzelem legnagyobb gyönyörűségére. Bár nem világos, hogy ezt az újabb közpénzlevelet minden szavazópolgár megkapta-e, vagy csak a Kubatov-listán szereplő hívek, vagy csak azok, akik anyagilag is támogatták a Fidesz háborúját a patás ördögökkel, de az biztos, hogy sok küzdelem vár még ránk. Semmi nem változott, az lesz ezután is, ami eddig volt:

Magyarország úgy határozott, hogy nem akar bevándorlóországgá válni és minden eszközzel meg akarja védeni biztonságát és kultúráját. Ez a döntés egyértelmű, és kötelezi az új magyar kormányt arra, hogy védje meg Magyarországot.

Ennek a küzdelemnek a része az is, hogy nem csak a külső, de a belső ellenségekkel is le kell számolni. Vagy legalábbis meg kell védeniük magukat tőlük. Úgy értem, a saját polgáraiktól. Az új országgyűlés megalakulásának napjára meghirdetett tüntetésekkel szemben Orbán magánhadserege sem állhat-ülhet karba tett kézzel. Kivártak az utolsó utáni pillanatig, és csak pénteken tolták fel a három utcás zsákfaluban is eltévedni képes TEK honlapjára ama dokumentumot, amelyből kiderül: május 8-án, kedden 0:00-tól a szükséges ideig, de legkésőbb 11:00 óráig körbezárják a Kossuth teret. A TEK-lezárás olyan területekre terjed ki, ahol előzetesen bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett/jóváhagyott demonstrációk lennének, a május 4-én kelt intézkedés elleni jogorvoslatra pedig aligha van lehetőség. Mi következik ebből? Hogy minden a kezükben van, újabb négy évre felhatalmazást kaptak, hogy fosztogassanak kedvükre, de semmit nem bízhatnak a véletlenre. Semmit. Mindig készenlétben kell állniuk, mindig kéznél kell lenniük a verőembereknek, a biztonsági szolgálatoknak, végül is a madárszaros életük a tét. És erőt kell demonstrálniuk a legbékésebb magyarokkal szemben is. Minden önkényuralmi rendszer így működik, valójában semmi szóra érdemes nincs ebben az egészben.

Közben úgy alakult, hogy több hónapos késéssel átadták tegnap a 13 milliárdból felújított, vadonatúj diósgyőri stadiont, a DVTK otthonát, amelynek avatóján Kriza Ákos miskolci fideszes polgármester beszédét éles füttykoncerttel fogadta a közönség. Hiába, Soros keze bármeddig elér. Erről pedig Gulyás Gergely, vadonatúj miniszterelnökséget vezető miniszter és kacagtatóművész jutott eszembe, aki egy tegnapi interjúban arról beszélt, hogy várakozásai szerint 4-5 éven belül a legtöbb egészségügyi intézmény a 21. század színvonalának megfelelő állapotba kerülhet.

Azt gondolom, hogy amennyiben a Fidesz az idők végezetéig hatalmon marad, nem szükséges ennyire elsietni ezt a dolgot. Minden újabb ciklus elején elég benyögni, hogy most aztán már tényleg és igazán. Mondjuk, az nagy kérdés továbbra is, hogy ki fog ezekben az egészségügy intézményekben feladatokat ellátni, de biztos erre is van valami jól kidolgozott, hosszú lejáratú, atombiztos tervük.

Szintén Gulyás Gergelytől tudjuk, hogy állítólag nem tervezik a kétezer főnél kisebb településeken megszüntetni az önkormányzatiságot, nincs tervben a rendszerváltás előtt már ítélkező bírók nyugdíjba küldése, vagy arra vonatkozó javaslat, hogy a bíróságok igazgatásának központi feladatait áthelyezik az Igazságügyi Minisztériumhoz vagy a Miniszterelnökséghez. Azért várjuk ki a végét. És örüljünk annak, hogy Rogán Antal kitartása oda vezetett, hogy miközben továbbra is ő látja el a miniszterelnök kabinetfőnöki teendőit, portfóliója a turizmussal fog bővülni. És miután tudjuk, hogy Rogán Antal kezében bármi IS jó helyen van, semmi aggodalomra nincs ok a turizmussal kapcsolatban. Sem. Mégsem írhatták Orbán Ráhel nevére, nem? Vagy de?

Akartam még néhány szót szólni a Fidesz kormányt bíráló, de mégsem bíráló, köpönyeget vadul forgató konzervatív- keresztény értelmiségiekről, de én ezt a pávatáncot olyannyira méltatlannak érzem, hogy inkább iderakom az olvasnivalót. További szép napot, kellemes lustálkodást, később visszatérünk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.