Június 16,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Változatlanul nem a hétmérföldes korrupció a legnagyobb baj velük, hanem hogy teljesen kivetkőztek emberi mivoltukból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,797 forint, még hiányzik 1,267,203 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt! Ja, nem, bocsánat, eltévelyedtem kissé a létben, öntudatlanul bár, de felcseréltem a napszakokat. Igyekszem követni ugyanis a választást kétharmaddal behúzó állampárt megújúló kormánystruktúrájának színeváltozását. Akkor vegyük át még egyszer: jó estét kívánok!

Bár nem ez a legnagyobb kínunk és keservünk, de azért röviden elmondom: Lázár János örökös szórakoztató- és kimagyarázásügyi művész helyét a kormányinfónak nevezett szemfényvesztésügyi mutatvány keretében Gulyás Gergely ifjú sztárjogász veszi át. Merthogy ez a fantasztikus műfaj is megújul Orbán Viktor akaratából, Orbán Viktoron és kétharmaddal behúzott, tiszta választásokon átívelően. Legalábbis erről tájékoztatták az ATV főmunkatársát. Úgyhogy öröm és boldogság, Gulyás lesz a kormánykommunikáció arca, jön az új szín és az új hang a heti népi agymosás keretében. Ha arra gondolok, hogy akár Németh Szilárdot, vagy Tállai Andrást is alkalmasnak találhatta volna az egyszemélyes országvezetés erre az embert próbáló feladatra, akkor ez így még akár korrektnek is mondható.

Ez mondjuk tényleg senkit nem érdekel ahhoz képest, hogy engem például sokkal jobban érdekel, hogy a Kúria szerint törvénytelen volt a kettős állampolgárok szervezett szavaztatása, amelyet a Hír TV Célpont című műsorának riportja dokumentált. Az még ennél is fontosabb viszont, hogy miután e riporttal a kezükben az ellenzéki pártok felülvizsgálati kérelemmel fordultak a legfelsőbb bírói fórumhoz, és az megállapította a törvénysértést, a Fidesznek így sem kell maga alá fosnia. Ennek a döntésnek semmiféle gyakorlati következménye nem lesz, ugyanis

a szavazás megismétlésének elrendeléséhez nincs elég bizonyíték, az alapelvek sérelme ehhez  önmagában nem elég.

Ha sztárjogász lennék, akkor most bölcsen bólogathatnék, hogy mekkora fasza érvelés ez, mert az tényleg úgy van, hogy nincsen kellő bizonyítottság, tehát hiába sérülnek az alapelvek, kenjük a hajunkra a sérüléseinket. Mivel nem vagyok sztárjogász, ezért csak nyelek egyet.

Olyannyira mélyre közben nem szeretnék süllyedni, hogy hosszasan, megfelelő szavakkal illessem a Matolcsy-klán tulajdonába került, a mocskos, aljas pöcegödör-szellemiséget naponta többször megvillantó Origo ama képlopással egybekötött gennyes akcióját, miszerint egy szokásos, ordenáré álhírüket (franciaországi migráns nemi erőszakot követ el) egy kómában fekvő – hiányzó koponyatetője okán kendővel borított fejű nő – képével illusztrálták. Nem, én ezt a harcot már régen feladtam. Ezt az emberséget, a jóérzést, a minimális deontológiai követelményeket is nélkülöző eszelős propagandát képtelen vagyok feldolgozni. Nem a hétmérföldes korrupció a baj ezekkel, hanem hogy kivetkőztek emberi mivoltukból.

Bár persze a korrupciónak sem vagyok képes önfeledten tapsikolni, és most elsősorban a hagymázas álnemzeti csomagolásba tekert korrupcióra gondolok. Nekik Magyarország az első, ugye. Aztán hogy és hogy nem, mindegyre kiderül, hogy francokat. A nap egyik legfontosabb híre (via Direkt36), hogy a nagyfene magyar nemzeti érdek érvényesítése közepette egy magyar céget szopattak meg Orbánék azért, hogy a rivális orosz cég nyerjen végül az üzleten. Hogy ehhez Orbán személyesen egyeztetett Putyinnal, az már csak hab a tortán. De nyilván mindenki hazudik, aki azt állítja, hogy a magyar kormány Moszkva és a Kreml meghosszabbításaként ugrál úgy, ahogy Vlagyimirovics azt óhajtja. Szóra sem érdemes, a gépgyártással foglalkozó Ganz-csoport feldughatja magának a több százmilliárd forint értékű egyiptomi tendert, meg a 700 vasúti kocsit. Legyártják az oroszok. Ja, ugyanazok, akik a 3-as metró szerelvényeit is olyan kiválóan felújították.

Tökéletesen helyezkedik ez a mi drága Bonsai cézárunk, az már igaz is. Emlékszünk még amikor a hamuban sült hátizsákjával felpattant a MÁV egyik járatára roppanós bécsi virslit zabálás céljából, meg a vadonatúj osztrák kancellárral való haverkodás okán? Na, és hát persze, hogy Sebastian Kurz nekünk szövetségesünk és mekkora nagy dolog az, hogy lassan már mindenki elismeri Orbán Viktor sorosozós-migránsozós nagy igazságait, amelyeknek hátán behúzta az újabb kétharmadot. Hát hogy is mondjam csak… Olybá tűnik, hogy Kurz nem annyira híve a dühöngő elmebajnak, mint Orbán és szélsőjobbos pajtásai. Az osztrák kancellár szerint ugyanis alaptalan Soros Györgyöt vádolni az európai bevándorlás gerjesztésével. Sebastian Kurz azután beszélt erről, hogy a szövetséges szélsőjobboldali Szabadságpárt frakcóivezetője a hétvégén egy lapinterjúban úgy fogalmazott: Soros illegális migránsokkal akarja elárasztani Európát. A szélsőjobbos politikus egyúttal Orbán Viktort éltette, aki szerinte felismerte ezt. A kancellár szerint azonban egyértelműen vissza kell utasítani az ilyen vádaskodást. Korábban a nagyobbik osztrák kormánypárt is elhatárolódott a szabadságpárti nyilatkozattól. Pedig azt még lehet, hogy nem is tudja: mi meg egyenesen már listázzuk is a Soros-zsoldosokat és lobogtatjuk a listát a nyilvánosság előtt. Pfejj. Nem baj, Kovács Desikerült? Zoltán majd jól rendet rak Kurz fejében. Is.

Mivel bízom benne, hogy a reggeli műszakos kolléga pár keresetlen szót ejt majd arról, hogy mit kell tudni az ellenzéki térfélen zajló kitartó összevissza beszélésről (hogy akkor bojkott, nem bojkott, kerekasztal, háromlábú szék, miegymás), én megelégszem azzal, hogy még feltétlenül elmondjam: ha rohad és éppen készül darabjaira hullani az életek mentését szolgáló – amint a neve is mutatja – mentőautó, akkor azt kell csinálni, hogy lassabban kell menni. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei mentősök biztosan nem hallottak még a világszínvonalú magyar egészségügyről, ezért sír a szájuk.

Kegyetlen ez az egész, nem is csűröm-csavarom tovább a szavakat, akit utólag érdekel, annak ajánlom figyelmébe, hogy ez volt a mai program:

Valaki azért szólhatna a szónoknak, hogy a megbecsülésbe többnyire bele szokott tartozni a megfelelő bérezés is

El kellene mondanom nekik

Szóljatok, ha teszünk is valamit

Dogmák

Pedig azt hittük, hogy orvosok nélkül is lehet gyógyítani. Meg prédikációval. Meg ostobasággal. Meg Balog Zoltánnal

Kovács Zoltán levelét megírta

Kivándorlóhajó Nápoly

A nap kommentjét Évának köszönöm, pihentető jó éjszakát mindenkinek!

Azert beszaras, hogy esztergalyos, meg gazszerelo mire vitte ebben az orszagban ha eppen jo segget nyalt! Es meg mondja azt valaki , hogy itt nem lehet karriert epiteni!?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.