Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Értjük, hogyne értenénk. Az összeharácsolt vagyonnal el kell tűnni a köz szeme elől

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,442,844 forint, még hiányzik 1,557,156 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépjóestét mindenkinek! Tudom, tudom, Vilmos herceg és Katalin hercegnő harmadik gyerekének megszületése exkluzívbrékingeldobomazagyamat és minden, ami kell, de erről nem annyira lesz szó az alábbiakban. Ha nem baj. Vagy ha baj, akkor is. Tudniillik arról lesz szó kizárólag, ami szerintem fontos és közérdekű jelleggel bír. Mert nálunk is dúl a demokrácia. Vagyis én szuvenír szuverén üzemmódban eldöntöm, hogy mi legyen.

Izgalomra semmi ok: nincs egyetlen olyan szavazókör sem, ahol a benyújtott fellebbezések alapján és nyomán újraszámolnák a szavazatokat. Ezt maga a legfőbb illetékes, Patyi Nagyonsajnálomminiszterelnökúr András, az NVB szolgalelkű elnöke mesélte el a Migráns1 nevű kanálison. Orbán hajbókoló alattvalója – akit ország-világ előtt alázott porig a választási kampány hevében – azt állította az ő szájával:

az újraszámlálás elrendeléséhez tényeken alapuló bizonyítékra vagy „magas szintű valószínűsítésre alapot adó körülmények” bemutatására van szükség.

Ezek pedig nyilvánvalóan nem állnak fenn annak ellenére sem, hogy a testülethez mintegy 180 fellebbezés érkezett. És bár eléggé botrányos, hogy minden olyan választókerületi eredményt megtámadtak, ahol nem az ellenzék nyert, látnivaló nemigen van. Ja, hogy eltűntek szavazatok, az egyik párt szavazatai a másik párthoz vándoroltak, hogy 11 ezer választási jegyzőkönyvnek lába kelt, hogy ezerszámra buszoztatták az ukránokat szavazni, hogy a hivatalos választási honlap  alapvető tartalmai jogellenesen voltak elérhetetlenek a választások napján? Patyi kolléga és az NVB nem dől be ilyen pitiánerségeknek. Ha a főnöke a 345 ezer forintos kirakatbírság miatt hülyét csinált belőle a nagy nyilvánosság előtt, képzeljük már el, mi történne vele, ha bárhol elrendelne holmi szavazatújraszámlálást. Hogy stílszerűek legyünk: viszontlátásra!

Továbbá. Ha már részben a legfőbb tudatrepedésről szólt ez a nap is, más tekintetben sincs ok a nyugtalanságra: befizette őkelme a politikai pedofilkodásért kiszabott büntit, és ezzel jól el is intézte az Anikó asszonnyal közös, az 1 millió forintot alulról súroló, keservesen összekuporgatott megtakarításait. Hát ez van, baszki. Semjén meg milliókkal lóg a NAV-nak. Értjük, nem? A munka becsülete, meg egyéb finomságok.

Akkor beszéljünk egy pöttyet különSemjénzsoltról, a keresztényi életvezetés mintapéldányáról, aki évente háziasított rénszarvasokat gyilkol kedvtelésből Svédországban. Nos, az ember azt állította, hogy ajándékba kapta ezeket a luxuskiruccanásokat, amelyeket – ebből kifolyólag – szerinte nem kellett beleírnia az egyébként szart sem érő vagyonnyilatkozataiba. Jó. Ám ha ez így van, mármint ha az összesen 20-25 milliós költségű vadászatokat magánszemély minőségében kapta ajándékba egy másik magánszemélytől (aki nem egyenesági rokon, hanem közpénzzel kitömött üzletember-haver), akkor viszont 18 százalékos illetéket kellett volna fizetnie utána. Egy húszmilliós ajándék illetéke 3,6 millió forint, egy 25 milliósé 4,5 millió, az ajándékozás tényét Semjénnek kellett volna bejelentenie a NAV-nak. A Transparency International  a NAV-nál és az ORFK-nál is tett bejelentést (miután a mentelmi bizottság KDNP-s elnökével reménytelen csatát folytatnak azért, hogy meginduljon a vagyonnyilatkozati eljárás Semjén ügyében); a NAV adótitokra hivatkozott, az ORFK Semjén mentelmi joga miatt az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbította. (via Index)

Nem hír: a Financial Times nevű amerikai gazdasági lap (itt van az ideje a sorosozásnak) szerint az Európai Bizottság átalakításokat tervez az úgynevezett kohéziós támogatások (az EU kevéssé fejlett országainak felzárkóztatását célzó pénzek) rendszerében. És hát nagyon úgy néz ki, hogy azok fognak szívni (Magyarország, Lengyelország, szevasztok!), akik egyfelől a leginkább utálják ezt az egész európaiskodást, másfelől a legnagyobb haszonélvezői is ennek a nemzeti szuverenitásunkra törő milliárdos rendszernek. Az lesz, már ha igaz lesz és a senki által meg nem választottak meglépik, hogy a zsetonért cserébe nyújtani is kell valamit: demokráciából és jogállamiságból. Vannak sejtéseim.

Miközben kétharmados, korrupt Viktorovics legjobb hagyományaihoz híven és hűen rohangál elfele az újságírói kérdések elől és a több tízezres budapesti tüntetéssel kapcsolatos sajtóérdeklődésre csak egy ócska, pacalpörköltszagú viszontlátásra! kezdetű és végű nyögésre futja, bejelentette lemondását Szerzs Szargszján örmény miniszterelnök, aki ellen hazájában már 11. napja tüntettek. Ezzel sem akartam semmit közölni, nem függ össze semmivel, csak úgy mondom.

És innen már csak két dolog van, amit szóba hoznék feltélenül. Egyrészt Lölö barátunk megunta a népképviseletet. A közepes képességű gázszerelőből kiváló képességű milliárdossá avanzsált önérzetes, alacsony iskolázottságú, sekélyes műveltségű Orbánhaver lemond polgármesteri tisztségéről. Ebben nem az a hír, hogy mint azt sejteni lehet, a lemondás hátterében az áll, hogy lehetőleg már a felcsúti testületi üléseken se lehessen kamerák elé citálni és mikrofonvégre kapni, hanem hogy az MTI, amelyik szerintem az összes fizetett szalagmunkásának egyetlen kezén meg tudná számolni, hogy hányszor számolt be a reneszánsz disznószerelő viselt dolgairól, most közzétette azt a közelményt, amit őfényességes bárgyúsága – valamelyik írástudó alattvalója révén – elküldött a miheztartás végett. A miheztartás pedig az, hogy Lölö mester vállalatbirodalmának irányítása egész embert kíván, ezért visszavonulása célja, hogy kizárólag gazdasági érdekeltségeire koncentráljon. Értjük, hogyne értenénk. Az összeharácsolt vagyonnal el kell tűnni a köz szeme elől, hogy mire az újabb kétharmados ámokfutás véget ér, a kutya se emlékezzen arra, hogy Orbán strómanja 8 év alatt a fél országot a nevére íratta. Tökéletes.

A végére pedig egy az én nézetem szerint félanalafabéta Mészároshoz áttételesen kapcsolódó szürreális hírt hagytam. Hiába ért véget a kampány, a genny, az aljasság és a mocsok, itt maradt. A XVI. kerületben, Zuglóban, továbbá Csömörön, Kerepesen, Kistarcsán, Nagytarcsán és Szilasligeten ingyenesen terjesztett Helyi Hírek nevű mosléklap azzal nyomul, hogy Vajda Zoltán, az Együtt politikusa (a Szatmáry Kristóf nevű fideszes ellenfele)

ha már az ágyban nem tudott bizonyítani, megpróbálta behozni e hátrányt a közéletben – hátha ott majd tökösebbnek látszik.

Hogy ilyet épeszű ember hogyan írhat le, az számomra örök rejtély marad, de mindegy is, az állampárt salakmédiájának színvonal ennyi, és ennyi is marad. A dühöngő elmebaj megfejtése: Vajda Zoltán azért nem tudott bizonyítani az ágyban, mert csak három lánya van, ezzel szemben Szatmárynak viszont négy fia. Én inkább ebbe bele sem merek gondolni, mert még a végén kiderül, hogy ha valakinek fiai vannak, az a létezés magasabb és minőségibb formája, mintha csak lányai lennének. Lölőnek annyi köze van ehhez az egészhez, hogy az említett szennylap print változatát egyébként a tulajdonában álló Mediaworks nyomja.

Mielőtt a szó szoros értelmében is felháborodna a gyomrom, gyorsan ideteszem, hogy ma ez fért bele a műsorunkba, örülünk, hogy itt voltatok:

Ez a párt érdeke, hát ezt csinálják

És akkor elkezdődött valami. Valami változás

Sajnos azt még nem lehetett megoldani, hogy kizárólag a demagóg balliberálisokat üsse agyon a „jobban teljesítés”

Nyolc év után is van bőr a képén

Pedig nem ügyes, csupán csak aljas

Amikor egy megalomán pojáca álma fontosabb, mint egy ország jövője

Kizsarolt nevetséges életünket

A nap kommentje Pétertől:

Focira újabb 39 milliárd, oktatás+egészségügy 8,9milliárd. Csak, hogy a köpcös prioritásaival tisztában legyünk.

És most tényleg még ezt is be akarják etetni velünk, hogy mekkora emberi nagyság szorult Balog Zoltánba, aki Mészáros Lölö nyomdokain haladva lemondott posztjáról? Tényleg ennyire kreténeknek és idiótáknak néznek? És most tényleg meg kell zabálni azt a dumát, hogy Orbán nem kíván változtatni a minisztériumi struktúrán, és ez nem tetszik Balognak, aki így a távozás mellett döntött? Most, mi? Nem akkor, amikor utcán voltak az emberek, a Sándor Máriák, a pedagógusok, a diákok? Akkor nem, de most igen. Hát én tényleg nem hiszem, hogy van ilyen ország. Jóéjszakát!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.