Június 23,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Amikor egy megalomán pojáca álma fontosabb, mint egy ország jövője

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,975,629 forint, még hiányzik 1,024,371 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma kiderült egy újabb kormányzati propaganda-foszlányról, hogy ugyanúgy hazugságra épült, mint a többi hasonló. Ez lassan Orbánék sajátja lesz, hisz azok a gazdasági mutatók és statisztikák, melyek a fideszes állami szervektől érkeznek, rendre hamisnak bizonyulnak. Legyen szó a szegénységről, gyermekéhezésről, rezsicsökkentésről, vagy jelen esetben a tao-pénzekről. Előbb-utóbb mindig kiderül, hogy a kormány által kommunikált, rendszerint kozmetikázott adatok távol állnak a valóságtól. Ezen csinos számok közlése mindössze a kormány céljait szolgálja; azt, hogy legyen mivel dicsekedni és mellett döngetni, még ha történetesen hazugság az egész, akkor is.

A kormány szerint hatalmas gazdasági csodát hajtunk végre, amiért legfőképpen Matolcsy Györgynek, az unortodox gazdaságpolitika fenegyerekének jár a dícséret. Szerintük az országban már nincs olyan gyermek, aki éhezne – ha van, az csakis a szülő hibája lehet – és azon családok száma is csökken, amelyek nyomorogni kénytelenek az egyre csökkenő szociális juttatások okán. Lehetne még sorolni naphosszat azokat az intézkedéseket, melyek a kormány szerint valós eredményeket teremtettek – miközben mindenki tudja, hogy ezek fele sem igaz -, de most nem sorolom fel valamennyit.

Az Index megvizsgálta, mi igaz azokból a kormány által közölt adatokból, melyek alátámasztani hivatottak a sportba folyó állami támogatások milliárdos nagyságrendjét. Az eredmény nem meglepő módon ismét az, hogy a kormány hazudott. Mégpedig azért, hogy egy amúgy kudarcot vallott projektet sikerként mutasson be. Azok a számok, melyek elvileg az egész rendszer alapjait adják, hamisak, ezért igencsak megkérdőjelezhető az, hogy az állam továbbra is megpróbálja azt a látszatot kelteni, miszerint felhatalmzasát kaptak arra, hogy több milliárd forint adófizetői pénzt égessenek el egy egyébként sikeretelen program életben tartására.

Nem újdonság ez sajnos, hisz legyen szó bármely megrendezett, vagy meg sem rendezett sporteseményről, minden esetben a magyar adófizetők voltak az ötlet kárvallotjai. Megrendeztünk egy úszó világbajnokságot, melynek költségei hónapokkal a rendezvény után is emelkednek. Hogy ez mégis hogyan lehetséges, azt senki sem tudja, mégis megtörténik. Noha viccelődünk ezen, mégis a mi pénzünkből költenek el milliárdokat úgy, hogy annak nincs semmiféle látszata.

A világbajnoksághoz hasonlóan, Orbánnak volt egy másik álma is, egy még nagyobb, még nagyszerűbb álma. Ez volt az olimpia, melyet úgy akart megrendezni, hogy ahhoz semmiféle felhatalmazást nem kért attól a néptől, melynek pénzén azt nyélbe ütötték volna. Meg sem próbálták azt a látszatot kelteni, hogy fontos lenne a magyar emberek véleménye, azt teljesen leszarták. Azt hitték, megtehetik. Tévedtek. Jött egy akkor még ismeretlen mozgalom, és meghiusította Orbán Viktor nagy álmát. Megkérdezték az embereket, hogy akarnak-e több ezer milliárd forintért olimpiát rendezni egy olyan országban, ahol még a normális kórházi ellátás sem biztosított.

Több százezren mondtak nemet, mert elegük volt abból, hogy újra ők fizessék Orbán Viktor álmát. Nemet mondtak, mert még megtehették. Most viszont azzal, hogy a Fidesz-KNDP újabb kétharmadot szerzett, szinte biztos, hogy ismételten nekifutnak a megrendezésnek. A Zoom információi szerint akár már a 2032-es olimpia megrendezésének megpályázása is lehetséges. Országszerte tucatnyi stadion épül, nem véletlenül.

Orbán Viktornak nem számít, hogy hányan mondtak nemet az olimpiájára, ő akkor is meg akarja azt rendezni. Neki nem számít semennyire az, hogy mit kíván a magyar nemzet. Ha neki van egy álma, annak teljesülnie kell. Gondolkodásmódja tökéletesen megegyezik korábbi és jelenleg is regnáló diktátor pajtásai agymenésével. A magyar embereket a saját céljai elérése érdekében használja fel és használja ki.

Orbán Viktor meg fog tenni bármit annak érdekében hogy az országot a saját képére formálja. A valóság őt nem érdekli. Nem számít, hogy családok ezrei nyomorognak otthon a négy fal között, sem az, hogy egy rutineljárás során fiatalok és idősek egyaránt meghalnak a kórházak műtőiben – már ha épp nem egy sürgősség várójában hunynak el. Nem számít az elbutuló, elszegényedő társadalom és az sem, hogy a vidék és a főváros közötti szakadék egyre csak növekszik.

Nem számít, hogy a teljes ország a vesztébe rohan, hisz Orbán Viktor boldog. Mehet meccset nézni a háza tövében felhúzott több milliárdos stadionba. Utazhat a szintén a háza mellett futó kisvasúttal, hamarosan már akár Bicskéig is. Orbán Viktor úgy érzi, számára nincs lehetetlen, hisz saját népétől felhatalmazást kapott arra, hogy azt tegyen ezzel az országgal, amit csak akar. A mostani kétharmad pontosan ezt jelenti és ha ehhez asszisztál az ellenzék, azzal végleg megpecsételi az ország sorsát. Akkor tényleg örökké a stadionok és kisvasutak országa leszünk, amit már soha nem mosunk le magunkról.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.