Május 30,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy nem rohad ránk a bolondokháza már tényleg

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,261,648 forint, még hiányzik 738,352 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Arra kellett rádöbbennem, hogy ezt is megértem: kifejezetten rossz, majdhogynem káros dolognak tartom Orbán Korrupt Viktor régi-új-örökzöld miniszterelnök mikrofonállványok előtt elszavalt – részben tökéletesen ismert, részben még mindig a súlyos  meghökkentés és zavarba ejtés erejével ható – agymenéseit újra meg újra kielmezgetni.

Ahogy ennek az embernek a megnyilatkozásait hallgatom (márpedig elég régóta következetesen hallgatom), olyan érzésem van, hogy totál alkoholistának nézi az istanadta népet. Az alkoholista pedig többek közt onnan ismerszik meg, hogy mindig kell egy kicsit emelni az előző napi adagján, és akkor jól van ő. Az Orbán Viktor által képviselt politikának is valami ilyesmi a lényege. Most tartunk ott, hogy a kétharmaddal „megnyert” meccs tudatában és birtokában Felcsút elfuserált sufnijogásza egyre nagyobb magabiztossággal, kockázat nélkül emeli az adagot, a bármit mondás tétjét. Zabáljátok, vedeljétek és hallucináljátok azt, amit én akarok, vagy valami ehhez hasonló.

Annyira azért nem estem a fejemre, hogy ma reggeli igehirdetésének egészére kitérjek, de azért van itt pár dolog, amit baromira nem szabadna szó nélkül hagyni. Persze abban is van valami dühítően aggasztó, hogy százezer magyar ember önkéntes utcára vonulását Sorossal próbálja bagatellizálni és hitelteleníteni a rögeszmésen hazudozás kormányának feje. A lényeg azonban, amitől se röhögni, se sírni nem képes az ember, pedig ok az bőven lenne rá:

Van itt valami vita, valami listázásról. Az európai politika lényege a transzparencia, az átláthatóság, hogy a választók tudják ki, mit és miért csinál. Csak így tudnak jó döntést hozni. (..) A sajtó munkásait kifejezetten biztatom arra, hogy segítsék az embereket a tények megismerésében. Fedjenek fel minél több hálózatot, (..) hozzák felszínre mindazt, ami a mélyben van. És egyébként, ha valaki nem szégyell pénzt elfogadni külföldiektől, akkor ne szégyellje azt bevallani sem.

Régóta ismerem a spekulánsokat, régóta ismerem magát Soros Györgyöt is. Ez a nyerészkedő világ olyan világ, hogy újra és újra visszatér. Sosem adják fel.

No, hát ezzel az emberrel akarnak újabb négy évig vitatkozni a csekély számban parlamentbe jutott, ellenzéki pártoknak csúfolt alakulatok vezetői. Nincs primitívebb, ócskább, gyomorforgatóbb, büdösebb, sötétebb korokat idéző üzenet, mint Schmidt Mária szennylapjának Soros-zsoldosokat listázó cikke. Az értelmiség határon innen és túl (a fideszes professzorokat is beleértve) szégyenkezve, felháborodva, megrökönyödve okádja össze magát attól, hogy 2018-ban ez politikai termék lehet, hogy ezzel hatalomba kövült korrupt gazemberek vidáman házalhatnak; mindenki érveket próbál egymás mellé rakni az effajta kártékony, a felsőbbrendűségben gyökerező, másokat (az éppen aktuális tudjukkiket) önkényesen megbélyegző, pellengérre állító retorikától. Mi a fasznak?

Jön, megint jön a bandvezér és minden értelmesnek vélt érvet szájbarúg egy újabb cinikus, önkritikátlan hazugsággal. Kilencedik éve működik, hát nyilvánvalóan tovább tolja a dicsőséges néphülyítés bringáját. Most azt üzeni ő, az átláthatatlan, hatszáz évre titkosított ügyek, a közbeszerzések formájában (és különféle kreatív úton-módon) szétlopott hazai és európai pénzek kormányának mindenkori feje, hogy hajrá, csak így tovább, alattvalók, tessék csak leleplezni az ellenséget! (Ha másra nem képesek, a Wikipédiáról is összeollózhatják, a lényeg, hogy az ellenség az, akik nem mi vagyunk.)

Ez itt a viszkető tenyerű államférfiú, aki ahelyett, hogy elhatárolódott volna az erőszak minden formájától, arra bíztatta Őcsény drágajó magyarjait, hogy máskor is fejezzék ki hangosan és érthetően a véleményüket és nyugodtan essenek neki a másik ember torkának, mert a mi igazunk bármilyen erőszakot legitimál. A sötét maffia feje most arra adja atyai felhatalmazását, hogy azokat, akik nem mi vagyunk, bátran, szégyenérzet nélkül listázni hazafias kötelesség, úgyhogy tessék, bátran! Az önkéntes házmesterek országa lájkolja ezt. Csak a kibaszott náci tempó ne volna…

Mióta szégyen pénzt elfogadni külföldről, magyarázza már el nekem is valamelyik tanult szellemi honvédő! Mekkora ótvar hazugság ez, Orbán? És az mekkora hazugság, hogy a civil szervezetek titkolják, hogy honnan kapnak pénzt? Ki az, aki ebben a szellemi nyomorba taszított országban boldogkarácsonyozik, szemöldökcsipeszezik és fékknyúzozva rohan el a kamerák elől, amikor a família bűncselekmény-gyanús gazdagodását firtatják az újságírók? Azt hittem, hogy a megnyert választás után, meg miután még mindig nem ismerjük a tao-pénzek útját, vagy hogy a CÖF mire kapott félmilliárdos támogatást és mire kúrta el, miután a Tiborcz-Pharaon (nyugodjék!)-Mészáros és egyéb istenverte kormányközeli bűnözők és oligarchák közpénzhez való viszonyát mély hallgatás övezi, miután évekig kell pereskedni a szájbatekert közérdekű adatokért és Rogán is a helyén van, vége lesz már ennek az ordenáré hülyítésnek.

De nem, tévednem kellett. Soha nem lesz vége. Ennek soha. Ez a vállalkozás, ez a mások nyomorúságán nyerészkedő szarrágó-gyülekezet, amelyik mindig azt hánytorgatja fel másoknak, amit ő maga követ el, soha nem adja fel. Éberség! A háborút szítani kell, egy pillanatra nem lankadhat a figyelem, mert még a végén kiderül, hogy a listázott civilek átláthatóságával minden rendben van, kizárólag az Orbán-pereputty vagyonosodását fedi sűrű, átláthatatlan, nyolc éves homály.

Mekkora cinizmus kell ahhoz, te jó isten (Népszabadság, béke poraidra!), hogy ez a megélhetési uszító arra biztassa a sajtó a propaganda munkatársait, hogy leplezzenek le és listázzanak olyan embereket, akiknek nem tetszik a pofájuk, akik nem álltak be a pártállam sorába, és akik ellenállnak az elhülyülésnek. Miközben amikor véletlenül kiderül, hogy a még életben lévő, valódi sajtó túlságosan jól végezte a munkáját és leleplezte a kormány bűncselekmény-gyanús vérkorrupt disznóságait – Rogán helikopterétől Kósa anyjának mangalicatelepéig -, akkor jön a listázás, felszámolás, ellehetetlenítés, kiröhögés. Mikor melyik.

Feladom. Ez annyira beteg, annyira tudatosan, patikamérlegen kiszámolt szellemi méreg, hogy ezzel a romlott, erkölcstelenséggel nem tudok mit kezdeni. És tényleg ezt mondta, az Európai Unió pénzéből zsírosra hízott miniszterek elnöke: ha valaki nem szégyell pénzt elfogadni külföldiektől, akkor ne szégyellje azt bevallani sem. Hogy nem rohad ránk a bolondokháza már tényleg!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.