Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Kommunista tempó ez, nem más

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Úgy tűnik, a hatalom és annak haszonélvezői valamint félői nem bírnak magukkal továbbra sem, ennek levét pedig ismét Alföldi Róbert és kollégái itták meg. Történt ugyanis, hogy az Alföldi főszereplésével futó darabot, az Igenis, miniszterelnök úr! pécsi vendégjátékát se szó, se beszéd lemondták. Tették ezt úgy, hogy a darab rendezőjének és színészeinek ezt egy, a pécsi Kodály Központ által kiadott Facebook posztból kellett megtudniuk. Posztjukban indok nem szerepelt, csupán annyi, hogy a darabot lemondták, a jegyárakat pedig visszatérítik. Lehet persze véletlenről is szó, én azonban ezekben már nem annyira vagyok képes hinni. Ez is azt mutatja, hogy továbbra is vannak olyanok, akik tartanak egy kormánykritikus darabtól. Kommunista tempó ez, nem más, így, 2018-ban.

Napközben az ELTE több tanára valamint tanulója közölt egy állásfoglalást a pár nappal ezelőtti, a diktatúrák egyik legmocskosabb módszerével élő Figyelő általi listázásról. Történt ugyanis, hogy a kormánylap listába szedte azon emberek neveit, akik véleményük szerint Soros György zsoldosai. A listázást az ELTE mellett az MTA is elítélte. Az állásfoglalást alább olvashatják.

Mészáros Lőrinc egyik tévéjénél, az Echo-nál átvilágítás folyt, ahol kiderült, hogy a még Mark Zuckerbergnél is okosabb embert sikerült átvernie a teljes vezetésnek. Erre Lőrinc dühbe gurult és több lap információi szerint is menesztette egyik bizalmasát, Csíki Zoltánt. Mellette a pénzügyi vezető, valamint a műszaki igazgató is távozni kényszerült. Szegény Lőrinc, hát mi lesz így veled? Már saját alattvalóidban sem bízhatsz meg, pedig te oly becsületesen adsz munkát mindenkinek, aki képes hozzád hasonló undorító módon átverni a saját nemzetét. Azért reméljük, sikerül majd valakit találni, aki továbbra is képes lesz hozni az Echo TV által elvártakat, vagyis hogy ne legyen olyan fél óra, amikor nem kell rettegni az országba beszabaduló migránshordáktól.

Úgy tűnik, továbbra is kitart a lendület és most szombaton is sokan részt fognak venni az újabb kormányellenes megmozduláson a Kossuth téren. Ez már csak azért is fontos, mert pontosan megmutatja, hogy a múlt szombati tüntetés nem csak hirtelen felindulásból történt, egyszeri hatalmas kormányellenes megmozdulás volt. Az emberek többsége – valós többsége – elégedetlen és ennek nem fél hangot adni. Fiatalok és idősek, férfiak és nők terveznek újra összegyűlni most szombaton a Parlamentnél, hogy ismét kinyilvánítsák véleményüket.

A szombaton 6 órakor kezdődő tüntetés iránt eddig már több mint 62 ezren érdeklődnek, így könnyen lehet, hogy ismét több tízezres tömeg verődik össze a hétvégére. A tüntetés egyik szervezője a HVG-nek nyilatkozva azt mondta, szombaton nem fognak leállni, a tüntetéshullámból akár mozgalom is lehet, azonban többet majd a tüntetésen szeretnének elmondani az ott összegyűltek jelenlétében. Csatlakozzunk minél többen szombaton! Az esemény a következő linken érhető el.

A nap legfontosabb híre pedig Gyárfás Tamás, egykori úszóelnök kihallgatása. A Pesti Srácok információ szerint – melyet időközben a rendőrség is megerősített – Gyárfást Fenyő János meggyilkolásával kapcsolatban vették őrizetbe és hallgatták ki ma délután. A vád szerint Gyárfás Tamás volt az, aki a gyilkosság felbujtója volt, vagyis ő rendelte meg az egykori vállalkozó budapesti meggyilkolását. Fenyő Jánost 1998 február 11-én lőtték agyon, miközben autójával a zöld jelzésre várt. A gyilkosságért Jozef Rohác, szlovák bérgyilkost életfogytiglanra ítélték. Noha pletykák eddig is voltak arról, ki lehetett a gyilkosság felbujtója, azzal mégsem vádoltak meg hivatalosan senkit. Egészen a mai napig.

A bizonyíték a lap információ szerint egy Portik Tamás és Gyárfás közötti telefonbeszélgetés, melyről ugyan többen is tudni véltek, mégis titokban tudott maradni 20 évig. A kérdés már csak az, kinek állt érdekében a bizonyítékok visszatartása, valamint miért pont most derült fény a 20 évvel ezelőtt történtekre? Az sincs kizárva, hogy ezzel a hangfelvétellel megkezdődött a tisztogatások időszaka és nem Gyárfás Tamás lesz ennek az egyetlen „áldozata”.

Ott van, megválasztották

Az Orbán-rezsim keresztény, konzervatív, nemzeti oldalról nézve is szörnyű

Bréking nyúz

Nem kellene elfogadni Orbán valóságát

Fideszes matek

Ünnepi beszéd a közeljövőből

Hatalmat tetszett neki szavazni, amikor alázatosan könyörgött, hogy tessék szíves lenni őt megválasztani?

Józsinak valahol igaza van

Végül

A nap kommentje pedig Virágé :

Hosszú életem igazolja a fentieket: ahová hívtak, ott mindenütt sikerem volt, ahová jelentkeztem, ott ritkán.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.