Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Baj van a Birodalomban?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem hiszem, hogy van annak bármi jelentősége, hogy én mit gondolok arról, hogy elcsalták, vagy nem csalták el a választást; hogy olyan jelentéktelen hibákról és tévedésekről van szó pusztán, amelyek szóra sem érdemesek, vagy rendszerszintű gazemberségek anomáliák vezettek az újabb elsöprő kétharmadhoz.

Április 8-a után három nappal bőven túlvagyunk az utólagos okoskodásokon ahhoz, hogy a magam részéről már ne akarjak okoskodni. A bénultsággal szembenéztem, mint valamennyien, nem állítom, hogy tisztább lett a kép, nem állítom, hogy jobban érzem magam, mint három napja (magánügy), de azt viszont gondolom, hogy minden ellenkező előjelű állítással szemben (nem számítottunk a kétharmadra), a Fidesz számára az egyetlen opció a kétharmad volt. Egyszerűen azért, mert egy olyan nyolc év után, ami a Fidesz mögött áll kizárólag a kétharmados, mindenre és bármire feljogosító hatalom jelenti a biztonságot a korrupt, illiberális, viszkető tenyérrel a nyilvánosság elől menekülő Orbánnak.

Mutatok valamit. A siewert.org oldalon ma az alábbi címmel jelent meg a sorosistának kikiáltott Migration Aid igazgatójának tollából egy cikk:

siewert1

Néhány perce kaptuk az olvasói jelzést (most 9:48 van), hogy az oldalt meghekkelték. Valóban. Siewert András közösségi oldalán ezt megerősítette:

siewert5

 

9:50-kor valóban ez a hibaüzenet fogadott az oldalon:

siewert2

Nem állítom, hogy tudom az okát annak, hogy mi történt az oldallal, és milyen váratlan hiba lépett fel pont most, nem sokkal azután, hogy ez az írás oda felkerült. Lehet, hogy a véletlen műve? Tényleg ennyi véletlen van? Idézek az időközben elérhetetlenné vált cikkből, mert a választási sokkhatás okán talán feledésbe merült ez az ügy:

Amikor március 19-én a Magyar Idők hasábjain megjelent Bayer Zsolt írása, kritikus napok következtek számomra. Aznap szinte biztossá vált: magyar kormányzati körök is érintve vannak abban, hogy egy külföldi csoport titkosszolgálati eszközökkel lejárató anyagokat próbált kreálni magyar civil szervezetekről. A választási kampány hajrájában jártunk, a hatalom reakciói kiszámíthatatlanok voltak. Az üggyel kapcsolatos bizonyítékokat még aznap éjjel külföldre juttattam és egy hétre elhagytam az otthonom. Abban biztosak voltunk, hogy mindenkit – megbízót, titkosszolgálatokat – meg fog lepni a sajtótájékoztatónk után kialakult helyzet, de amit nem tudhattunk: ki hogyan fog reagálni. Megpróbálnak elhallgattani? Megkísérlik begyűjteni vagy megsemmisíteni a bizonyítékokat? A félelem tapintható volt. Időre volt szükségünk. Abban reménykedtünk, hogy ami elhangzik a sajtótájékoztatón – még ha számtalan kérdést nyitva is hagy -, felkelti néhány oknyomozó újságíró figyelmét, akik rávetik magukat a témára.

Időpontok, dátumok, nevek, e-mailek következnek, amelyekből egy szövevényes kémügy szálai bontakoznak ki. Íme, a legfontosabb nevek és a kapcsolati háló, amely Siewert Andrásék szerint összeköti a messziről bűzlő ügy közvetlen és közvetett szereplőit (ezt is sikerült időben lementeni):

Forrás: siewert.org

Forrás: siewert.org

Változatlanul nem állítok semmit, 10:20 van, az oldal nem állt helyre, úgyhogy még iderakom a cikksorozat első részének utolsó bekezdését:

Tehát. 2017. májusában legfelső szinten (a BMH igazgatójának felettesei a belügyi államtitkár és a miniszter) valaki meglátta a nevemet a BMH engedély-listáján. Döntöttek a belépési engedély visszavonásáról és a birtokukban voltak a személyes elérhetőségeim. És mit tesz isten, két héttel később a Magyar Idők nevű kormányzati lap elkezdte ontani a cikkeket a szervezetről, méghozzá abban a kontextusban, hogy a Migration Aid Soros-szervezet. A lap azt megelőzően másfél évig nem foglalkozott a Migration Aid-del és nem említette olyan összefüggésben, hogy Soros-szervezet lenne. Honnan jött a hirtelen ihlet? Méghozzá már az első cikkben azzal a kontextussal, hogy a Migration Aid Soros-szervezet?

Folytatjuk…

Nem állításként, egyszerű kérdésként fogalmazom meg: lehetséges az, hogy a kormányhoz köthető személyek adtak megbízást a magyar civilek elleni külföldi titkosszolgálati akcióra? Ennek alapján lehetséges az, hogy a Fidesznek mindenképpen kétharmados felhatalmazásra volt szüksége április 8-án? És ha titkosszolgálati akciók keretében próbálnak kényszerhelyzetbe hozni civil szervezeteket, akkor a rengeteg szavazatszámlálási anomália és az informatikai rendszerben történő csűrés-csavarás egész biztosan távol áll a Fidesztől?

Nem tudom, de annyira gáz ez az egész.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.