Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Az ország érdeke nem az, hogy Orbán Viktor megmutassa apukájának, mekkora nagy ember lett, hátha a papa büszke lesz rá végre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány agybaját egy komplett elmeorvosi konzílium se tudná ügyesebben összefoglalni, mint ők maguk, egy tegnapi sajtóközleményben:

Az ellenzék a hatalomért és pénzért tényleg bármire képes – Reagálás a mai ellenzéki egyeztetésre, Szél Bernadett és Vona Gábor nyilatkozatára.

A mai Gyurcsány – Szél, és a hétfői Szél – Vona találkozó végképp igazolja, hogy az ellenzéki pártok a hatalomért és a pénzért mindenre képesek, elvtelenül összeborulnak bárkivel. 
A mai és a holnapi összejövetel a magyar közélet minimális erkölcsi és politikai tartás nélküli szereplőinek találkozója.
A Soros-birodalomnak épp egy ilyen gyenge, elvtelen ellenzéki kormányra van szüksége ahhoz, hogy lebontassa velük a határzárat és betelepíttesse velük a migránsokat. Az elvtelen ellenzék közreműködésével április 8-án mindenhol meglesz Soros bevándorláspárti jelöltje, és ha ők kerülnek hatalomra, bevándorlóországgá teszik hazánkat.

   Kiadó: Fidesz (MTI-OS)

Nézzük, mit akart mondani a költő. Magyarországon legálisan működő, bejegyzett, támogatói körrel rendelkező pártok vezetői tárgyalnak egymással. Valóban, ez aztán elvtelen, geci dolog, szégyen és köpedelem! Aztán meg miért? Mert esetleg ez az egy módja látszik annak, hogy a diktatórikus hajlamú egypártrendszert elbontsák? Pontosabban lebontsuk, ugyanis a társadalom igen nagy hányada ezt akarja. Az ellenzéki pártok szavazói éppen úgy, mint a párton kívüliek, és a most még bizonytalanok is. Konkrétan többen akarják megszüntetni az egypárti diktatúrát, mint ahány elszánt híve Orbán Viktornak van. Pont.

Innen kezdve az ellenzéki pártoknak nem csupán önkéntes vállalása, hanem kutya kötelessége megfelelni a választók akaratának.

Egyébként én az égvilágon semmi döbbeneteset nem találok abban, ha különféle választói akaratot megjelenítő pártok szövetségre lépnek egymással. Sőt, ez a normális. Már csak azért is, mert a pártok dolga az, hogy az ország érdekében munkálkodjanak. Az ország pedig nem egységes, mivel különféle gondolkodású emberek lakják. És mindenkinek joga van ahhoz, hogy az érdekeit képviselje valaki. Erre találták fel a parlamentáris demokráciát, ha jól gondolom.

Vannak olyan országok, ahol úgy kötnek koalíciós megállapodást a pártok, hogy a legerősebb győztesnek egyáltalán nincs is szüksége a többiekre, mégis tárgyalnak, egyeztetnek és megállapodnak velük is. Mert tudják azt, amire a Fidesz nagy ívben tesz: ha több párt kormányoz közösen, akkor több ember érdekeit képesek beépíteni a munkájukba. És – ez sem mellékes, sőt – ha több párt vesz részt a kormányzásban, nem tud diktatúra kialakulni, mert egymást is sakkban tudják tartani.

Jelen állás szerint az van, hogy amennyiben országunk fénylő csillaga, Európa szellemi vezetője (ezt tegnap olvastam, hogy valamelyik fideszes megélhetési már itt tart, kinevezte a főnökét szellemi vezetőnek) elfelejti bevenni reggel a gyógyszereit és ezért támad valami egészen zseniális ötlete, az délután már törvényerőre is emelkedett. Mindegy, mennyire káros, mennyibe kerül, hány életet tör derékba. Ha több párt kell a remek ötlet elfogadásához, akkor ez már nem fog működni. Még ha dilis is az összes párt összes vezetője és képviselője, akkor sem egyfajta agybajuk van, így visszafogják egymást az elhülyülés hímes mezején.

Ismétlem: az ország érdeke ez, nem pedig az, hogy Orbán Viktor megmutassa apukájának, mekkora nagy ember lett, hátha a papa büszke lesz rá végre.

Az ellenzéki pártok, azok vezetői semennyivel sem elvtelenebbek, erkölcstelenebbek, mint a nyolcadik éve kormányon jajveszékelő, uszító, lopó, élősködő, országot porig romboló kormánypárt. Sőt, jó esély van arra, hogy sokkal becsületesebb, normálisabb társaságot sikerül összehoznia a Fidesznek. Azt ugyanis ne felejtsük el, hogy a Fidesz-kormány hozta azokat a választási törvényeket, amelyek összefogásra kényszerítik az ellenzéki pártokat.

Nyolc éve kormányon lévő párt szájából, amely kormány szinte minden tagjáról bebizonyosodott, de minimum szemmel is jól látható a hatalommal való visszaélés, az ész nélküli harácsolás, a pereputty gazdagodása, az eszelős korrupció, a tények letagadása (hazudozás), az ország valós problémáinak tökéletes leszarása, mesterséges problémák generálása, a társadalom erre fogékony részének lebutítása, fanatizálása, uszítása és rettegésben tartása pusztán a pénzért és a hatalomért, minimum szánalmasan hangzik. Nem kicsit, hanem nagyon.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.