Július 21,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Szánalmas bohócok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogy mennyire rázta meg – nem, nem a kormányzó pártot mert sem kormány, sem párt nincs – az ország kifosztására szövetkezett fiúk tányérnyalóit a hódmezővásárhelyi vereség – a vereséget nem az ellenzéki pártok, hanem a hódmezővásárhelyi polgárok mértek rájuk – az még nem pontosan felmérhető. A szavazás után élő adásban a kamerák elé csődült megmondóemberek őszinte reakciója sokkal többet elmond arról a világról, melyben ők évek óta élnek, mint akárhány sajtótájékoztató és miniszterelnöki igehirdetés. Az Echo TV Sajtóklub című műsora 2018. február 26-án feltárja a valóságot és érdemes odafigyelni, mert a sokk túlságosan friss volt ahhoz, hogy az urak átgondolják, megfogalmazzák a mondandójukat. Olyan ez a műsor, mint amikor egy ember, akiről mindenki úgy tudta, hogy rendes, becsületes, jóindulatú, családszerető, békés figura, óvatlanul merevrészegen megmutatja a valódi énjét. Csak most nem egy, hanem négy ember leplezte le és nem önmagát (az eddig sem volt titok), hanem azt a közeget, azt a beteg rendszert, amit ők is építgettek és otthonosan belaktak. Mindenki kárára.

Aki meg óhajtja tekinteni az egész műsort, az ITT találja. Én csak néhány mondatot fogok kiragadni belőle – nem a szövegkörnyezetből ragadom ki, csupán a háromnegyed órás videóból -, mert fontos dokumentumnak tartom. A szereplők: Bayer Zsolt, Lovas István, Huth Gergely, Bencsik András.

Az első pár perc emberi hangnemben zajlott. Az ötödik perc után Huth Gergely kezdi először levetkőzni a normalitás látszatát, onnan kezdve gyakorlatilag egymást hergelik.

Szerintem van egy olyan lappangó gyűlölet, amit az RTL Klubtól a 444-ig szítanak itt éveken keresztül egy szavazó rétegben, aki nem árulja el a közvélemény kutatónak, hogy én ugyan jobboldali voltam és a csíksomlyói búcsúban rohangáltam, de most akár Gyurcsányra is rászavazok, csak hogy ti rohadjatok meg. Olyan – és ezt szerintem ti is tapasztaljátok – olyan gyűlölet-cunami áramlik hozzánk, ütközünk szembe vele, most csak a tegnapi választási eredmény apropóján, lógni fogtok, megdöglötök, égni fog a szerkesztőség, ilyen hozzászólások nyíltan, névvel, egy óriási, ilyen alulról jövő düh van a kormánnyal szemben, amit szerintem nem biztos, hogy a helyén kezelünk (… ) Vannak felhájpolt témák, amiket az RTL Klub esténként és az Index és a Hír TV és Kálmán Olgika és mindenki visz és úgy látszik, hogy van erre egy fogékony közönség és velük foglalkozni kell, velük is beszélgetni kell. (Huth Gergely)

És váratlanul megfogadták Huth remek tanácsát, elkezdtek beszélgetni velünk, akik a 444-RTL Klub-Kálmán Olgika tengelyen mérgeződünk a gyűlölettel. Mindjárt maga a tanácsadó kezdi a gyűlöletmentes új életet.

(…) egy pillanatra ránéztem a villanyoszlopra, és egyelőre még nem mi lógtunk rajta, ahogyan Márki-Zay megálmodta, ez a szerencsétlen gumikeresztény senkiházi személyiségzavaros ember (…) már a DK is támogatja Szabó Timcsikét, a Lehet Más a Politika üdvöskéjét (…) Márki-Zay nem nem a csodálatos esze és mondanivalója juttatta győzelemhez, hanem az ellenzéki média. Az RTL Klub és az Index. Azok a médiumok, amiknek sajnos a helyi választó körzetnek a nagyura, felügyelője, Lázár János milliárdokat adott egyfajta píszí jegyében, kormányzati megrendelésként az elmúlt évekbe. Erre mondja azt a népi bölcsesség, hogy soha ne etesd a szörnyeteget. (Huth Gergely)

Amikor egy Kondor Katalin állás nélkül nyűglődik és milliárdok és milliók mennek a balliberális oldalnak, Ungvári Tamásnak 27 millió forint csak azért, hogy a két könyvét újra kiadja és sorolhatnám, az, hogy a legaljasabb külföldi gazembereknek, akik Magyarországról a legundorítóbb dolgokat írják Anne Applebaum satöbbi, azoknak áramlik a pénz, az hogy… hogy Such Györgyöt – talán Andrást meg lehet kérdezni – az országgyűlésnek az igazgatójává teszik és egymás után sorolhatnám, hogy kik, balliberálisok milyen kulcspozíciókat foglalnak el (…) itt tényleg valami radikális fordulatot kellene csinálni, mert az, hogy ezek az emberek, akik hatalmas pénzeket kapnak, az egész világon elterjesztik azt, hogy itt diktatúra van. (Lovas István)

(…) és akkor nekünk innentől kezdve arról kell beszélni hogy kik vagyunk mi és mit akarunk. És mit nyer és mit veszít az ország, hogyha ez a szörnyeteg tá… mer azé ezek szörnyetegek, attól, hogy ez bejött nekik, attól még ők szörnyetegek (…) térjetek észhez, hát ez a miénk, fölépítettük nyolc év alatt, ezek egy év alatt kifosztják, há igazad van, hát a Gyurcsányéknak nem kell sok idő. Gyurcsánynak, Vonának meg a többi szörnyetegnek. Hát ezek kipakolják ezt az országot fél év alatt. (Bencsik András)

Itt hosszasan magyarázzák, hogy mennyire rendben van, természetes és áldásos, hogy Mészáros Lőrinc és Tiborcz István sorra söpri be a közbeszerzéseket, vásárolják fel a fél országot.

(a közbeszerzést) Franciaországban megnyeri egy francia cég, akkor a francia ellenzéki sajtó elkezd ordibálni, hogy ez korrupció? Hát csak mi vagyunk megáldva ezekkel a rohadt szemétládákkal. (Bayer Zsolt)

Majd pedig sorra került Vásárhelyi Mária (szociológus, az MTA főmunkatársa, a szociológiatudomány kandidátusa, a Nyilvánosság Klub ügyvivője), aki a választás bojkottjára szólított fel.

Ja nem, csak azt akartam mondani, hogy ez az ávós spiclinek a lánya, aki Soros vezér volt. (Lovas István)

Itt az idő. És mivel Pista fogalmazta meg és ismételjük el újra, hogy vérszagot kaptak és reményt kaptak és most meg fogják próbálni azt a hangulatot elhinteni az országban, hogy ŐK a rohadt erősek és MI már senkik vagyunk és a mi táborunk az szertefoszlott, és gyakorlatilag mostmá ők fognak bemenetelni nyolcadikán a hatalomba, akkor azt gondolnám, hogy ITT AZ IDŐ (a békemenetre)… mutassuk meg, hogy nem addig a. Mutassuk meg, hogy vagyunk még itt egy páran. (Bayer Zsolt)

Tudnunk kell beszélni arról, hogy nem vagyunk hajlandóak senkiházi kis nyomorult gazemberek hisztériái miatt szégyenkezni. (Bayer Zsolt)

Az alapvető kérdés az, hogy kihez beszéltek ezek a figurák? A hódmezővásárhelyi polgárokhoz? Az ország lakóihoz, mindazokhoz, akik nem a Fidesz-kormány mindenhatóságában hisznek? Kik azok a MI és kik az ŐK? Ki a szörnyeteg?

Huth Gergely komolyan gondolja, hogy azzal ő különb ember, jobb újságíró lesz, ha Olgikázik és Timcsikézik? Milyen alapon? Szánalmas viselkedés ez. Értem én, hogy nem bukhat Orbán, mert kell a fizetés a stúdióban ülőknek és nekik innen már nincs másik útjuk, nincs más lehetőségük. De ez és az ehhez hasonló felvételek megmaradnak két év múlva és öt év múlva is.

Komolyan azt gondolják, hogy a köz pénze, az adóforintjaink az ő magánvagyonuk, abból ők úgy osztoznak, ahogy jónak látják és jogos követelés, hogy csak a saját médiájuk juthasson pénzhez? Ahhoz a pénzhez, aminek a nagyobb hányadát nem fideszesek fizették be a közösbe? Ők most hatalomhoz jutottak és minden az övék? Komolyan?

Ezeknek az embereknek nem senkiházi kis nyomorult gazemberek hisztériái miatt kell szégyenkezni, kizárólag csak önmaguk miatt. De önmaguk miatt nagyon. Bár talán tévedek. De. Ezeknek az embereknek senkiházi kis nyomorult gazemberek hisztériái miatt kell szégyenkezni. 

Végül: Vásárhelyi Mária édesapja Vásárhelyi Miklós volt. Akit Lovas ávós spiclinek nevezett. Akit érdekel, ITT megtalálja az életrajzát. Amikor ugyanez az ember Soros vezér volt, drága Lovas mester, akkor jutott az alakuló Fidesz mostani vezérkara ösztöndíjakhoz, támogatásokhoz, fénymásolókhoz és egyéb berendezésekhez, hogy ki tudják építeni azt az infrastruktúrát, ami lehetővé tette, hogy egyáltalán működni és fejlődni tudjon a párt.

Hogy ne kelljen annyit olvasni (már így is túl hosszúra nyúlik a cikk), íme egy videó, melyben Soros György levelét hallhatjuk, melyet Vásárhelyi Miklós emlékére írt.

 

Végül annyit szeretnék mondani, hogy szánalmas dolog önös érdekből nekitámadni azoknak, akik nem azonos elveket vallanak, szánalmas dolog hazudozni a kamerák előtt (vagy bárhol máshol), Budapestre buszoztatott idős emberek háta mögé bújva fenyegetőzni, szánalmas dolog érdemi érvek helyett személyeskedni és becsapott szerencsétleneket egymás ellen uszítani. Pocsék dolog lehet így élni. Tényleg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.