Június 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A felkapaszkodott dzsentrik gyülekezete nem tűri, hogy a pórnép belehugyozzon a nemzeti luxusmedencéjükbe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,516,732 forint, még hiányzik 1,483,268 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mondhatnám, vagyis hazudhatnám, hogy meglepődtem, megrökönyödtem, kiakadtam és nem hiszem el. De sajnos nem így történt. Már kiakadni sem tudok azon, hogy a szocialista luxuskormányzást meghekkelő NER-elvtársak mekkora nagy bulibárók. ITT remekül dokumentálva van minden, ezért nem fogom részletezni, az utókor pedig úgyse hiszi majd el. Ha még egyáltalán lesz utókor.

Csak röviden: adott a főváros I. kerülete, ahol Nagy Gábor Tamás, fideszes polgármester az úr. Ez az a kerület, ahol a jól bevált rogáni modell alapján a kiskirály saját hatáskörben szórja ki titokban, fillérekért, piaci ár alatt a budavári önkormányzati ingatlanokat az igazán fontos nagyembereknek. Ebben a kerületben a fideszes polgármester beteljesítette a jövő ígéretét. 2010-ben egy pátosszal teljes beszédben harangozta be, hogy a kerület leendő legnagyobb, egyben legmodernebb létesítményének az Oxygen Wellness uszodájának köszönhetően „megoldódik a kerületi kisiskolások úszásoktatása”.

Ma ezzel szemben ott tart a történet, hogy a budavári diákok sportolására szolgáló tanmedence helyett az Oxygen Wellnessben a kormánypárt politikai és gazdasági köre áztatja a seggét. Aranyáron. Az mégsem lehet, hogy a prolikölykök megzavarják a drága napijeggyel érkező NER-burzsujok relaxációját.

Középen, az elmosódott fejű Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere (Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt)

Középen az elmosódott fejű Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere (Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt)

Nyilván senki nem gondolhatta komolyan, hogy Nagy Gábor Tamás 2018-ban hajlandó lesz felvállalni évekkel ezelőtt tett nyilatkozatait. Dehogy. A polgármester úr ma már visszautasítja, hogy ő több esetben azt állította volna: a fitnessközpont a kerületi „diákok és a tömegsport ügyét” szolgálja majd. Az sem zavarja, hogy ígéretei önkormányzati beszámolókban fellelhető, nyilvános eseményeken hangzottak el. Mindenki érje be azzal, ami jár neki:

Az Oxygen Wellness központ úszómedencéjét a kerületi iskolások több mint két évig használhatták tanóra keretein belüli úszásra. Az iskolák és az úszóoktatók kérésére a diákok oktatása egyszerűbb és könnyebben szervezhető helyszínre tevődött át. Ez mind a gyerekeknek, mind az iskoláknak és az oktatóknak is jobban megfelelt.

Vagyis az alapvető jóérzést és a tényeket magasról lehányva NGT azt állítja, hogy a diákoknak és a tanároknak is könnyebb, ha pár perces séta helyett átbuszoznak egy másik kerületbe. Ez azért van így minden bizonnyal, mert az I. kerület vezetésének kiemelt célja a gyerekek egészséges életmódra nevelése. Nagyon is jól értjük.

Sőt, még arra is emlékszünk, hogy 2013-ban egy hétéves, egy agydaganat következtében félig lebénult kisfiút tiltottak ki a fideszes NER-elvtársak számára megfizethető, következésképpen leginkább általuk frekventált helyről. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság által időközben elmeszelt Oxygen Wellness tudniillik úgy módosította a házirendjét, hogy a speciális igényű és speciális ellátást, illetve felügyeletet igénylő gyermekek oda ne tehessék be a lábukat. Képzeljük már el, ahogy Rogánné áztatja magát a jóban és egy figyelemzavaros, hiperaktív gyerek megzavarja őnagyságát abban, hogy kedvére élvezhesse a sötétített üvegfallal, design csempével, visszafogott LED-világítással körbedúcolt luxust.

Én nem tudom, hogy milyen világ az, ahol a közvagyon hasznosításának ilyen nyilvánvalóan gyalázatos módja ellen sem rebbennek a szemek. Nem tudom, mert ez nem az első, nem a tizedik és nem is a századik. Vagyis tulajdonképpen illene pontosan tudnom: ameddig van zsíros kenyér, amit még nem csavartak ki a kezéből, addig a mindenkinél okosabb, értékesebb, keresztényebb, családbarátabb jó magyar ember tudomásul veszi.

Hogy ez van.

Hogy a közpénzből épült, elvileg közérdeket szolgálni hivatott tanuszoda helyett burzsujék kényeztetésére alkalmas központot varázsoltak.

Hogy a hülyegyerek keljen csak fel korábban és buszozzon át a másik kerületbe, ahelyett, hogy elsétálna az 5-10 percre lévő uszodáig.

Hogy az elvileg a kerület polgárainak egészségmegőrzését szolgáló közpénzből épült komplexum haszonélvezői kizárólag azok lettek, akik meg tudják fizetni a 10 ezer forintos belépőt.

Azt sem tudom, hogy Soros Olaf vajon mit szólna ehhez a sztorihoz, de azért annak mindenképpen van valami tragikus bája, hogy a 300 forintos vizitdíj és a párszáz forintos internetadó népe ilyen ostobán-büszkén tűri az újabb és újabb családbarát pofonokat. Mert az soha nem megmagyarázható, hogy az ember, aki saját magát le is szarja, hagyja is megalázni, a gyerekéért miért nem borítja lángba (szimbolikusan, nyilván!) ezt az országot.

Nem érthető, nem felfogható. Hogy az uniós támogatásból épült fizetős játszótér története a kutyát nem érdekelte, akit meg igen, az tapsikolt neki. Hogy a milliárdos tao-pénzből, tehetséges gyerekek számára épült kollégiumból miként lett wellness hotel, szintén nem érte el az ingerküszöböt. Hogy az uszoda és wellness centrum, aminek elvileg a kisiskolások úszásoktatásának biztosítását, illetve a széles néptömegek sportolási, egészségmegőrzési igényét kellene kielégítenie, a NER luxuscelebjeinek exkluzív helyévé avanzsált, szintén nem üti át az apátia betonfalait.

Hát akkor ez van. Meg Kerényi Imre fideszes potentántok leszármazottai számára tervezett (át)nevelő és túlélőtáborának hagymáza. Ami annyira bizarr, hogy már-már azt gondolom, trollkodás az egész. Egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni, hogy van ilyen. Ennyire nyilvánvalóan tényleg nem lehet szívatni a széles néptömegeket. Vagy várjunk csak… Attól tartok, hogy ez az exluzív családbarát kereszténység – ami egyszer majd tankönyvek lapjain fog visszaköszönni, mint egy ország történelmének legsötétebb korszaka – nagyon is valós. A magát arisztokráciának képzelő felkapaszkodott dzsentrik gyülekezete nem tűri, hogy a pórnép belehugyozzon a nemzeti luxusmedencéjükbe. Ők nem vegyülnek a salakkal, ezt kéretik tudomásul venni. Ami nekik jár, az nem jár a sokaknak.

Ezek után félve és halkan kérdezem: holnap a diákok se iskolába, se uszodába nem mennek, viszont tüntetni fognak; vajon hányan lesznek, akik kiállnak mellettük és nem hagyják megint magukra őket?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.