Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ott valahogy Soros György sem akarja kiirtani a bennszülötteket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben kicsiny hazánk Őcsénytől Kömlőig ökölbe szorult, a V4-ek pedig hamarosan átveszik az Unió szerepét, de legalább az irányítását, miközben a keresztényeknek olyan üldöztetésben van részük Magyarországról nézve, amilyenben az időszámítás kezdete óta soha, ide értve azt a boldog időszakot is, amikor oroszlánokkal birkóztak kedélyesen a nép szórakoztatása céljából, a szomszédban – itt jegyzem meg, az összes szomszédunkra igaz ez – egészen jól elvannak maguknak a népek.

Ott valahogy Soros György sem akarja kiirtani a bennszülötteket és az Unió sem akarja annyira elvenni a nemzeti izéjüket és lehet, hogy nem akarják kiirtani sem egymást úgy, mint nálunk, az árvalányhajas, csikósgulyásos  délibábok földjén, egy rezsicsöki és egy bözsiuti között, tekintettel a karira és a kariajiba kapott hóembermintás pizsire (elnézést kérek, valami celebeset olvastam és ráhúzódott a bal agylebenyemre).

Mielőtt rakom befelé kedves vendégszerzőnk ajándékát (innen is köszönöm V. Z.-nek), el szeretném mondani, hogy nemrégiben nálunk vendégeskedtek a barátaink Erdélyből. Azt mesélték, hogy előfordulnak ott is menekültek is, migránsok is, de nem zavarnak senkit. Sorosról meg csak a saját hülye politikusaiktól hallanak mostanában, de az sem nagyon érdekel senkit.

Most sétáljunk át Szlovákiába. Ott jelent meg EZ a cikk három hónappal ezelőtt. A cikk arról szól, hogy 71 iraki menekült él Nyitrán és környékén. Ők keresztények – bár alighanem Magyarországnak is módja lenne keresztényeket befogadni, mert vannak köztük elég sokan, de erről valahogy elfelejt megemlékezni a mindenkinél keresztényebb kormány – a felnőttek többsége dolgozik. A helyiek az elején aggodalommal figyelték őket, ma már egy kicsit talán szégyellik a gyanakvásukat.

A másik cikket V.Z. küldte és kaptunk hozzá fordítást is, azt berakom ide. Az eredeti – szlovák nyelvű – cikk ITT olvasható.

Iraki menekültek, akik Nyitrán és környékén laknak, szombaton részt vehetnek a megyei választásokon, mivel menekült státusszal rendelkeznek. 14 családról (66 emberről) van szó, közölte a Béke és Jótétemény Egyesület elnöke, Janak Miroslav. 

– Az irakiak még nem tanúsítanak nagy érdeklődést -mondta Miroslav. Az irakiak úgy nyilatkoztak, hogy eddig még az életkörülményeikkel vannak elfoglalva és úgy gondolják, korai lenne véleményt nyilvánítaniuk a helyi politikáról. Még nem orientálódtak rendesen, és meg több figyelmet fordítanak a „hazai”, iraki politikára. Pl. az Irakban nemrég ratifikált referendumra.  Ez 66 ember főképp szír keresztény és az ősi krisztusi nyelven, arámiul beszélnek.  2015 végén jöttek Nyitrára, 25 család, összesen 149 ember. Közülük sokan – főleg az idősebbek elhagyták Szlovákiát és visszamentek Irakba, mert nem tudtak integrálódni a kulturális körülményekhez. A családjuk is velük tartott. Az itt maradt 66 ember jól beilleszkedett, sokan dolgoznak. Az egyikük például borbélyüzletet nyitott Nyitra külvárosában.

Nem éppen műfordítás, de a lényeg érthető. És tanulságos is. Magyarországnak is lehetősége lenne választani, hogy kit fogadunk be és kit nem. Mi inkább kit nem, kivéve persze azt a sokezer migránst, aki meg tudja venni a letelepedési kötvényt, mert azok jöhetnek orrvérzésig. Közben a falvakban egymást nézik migránsnak a polgárok, vagy éppen elüldözik a faluból azt, aki néhány menekült családnak helyet biztosítana a saját panziójában néhány napra.

Körülöttünk is emberek élnek (más országokban), de ott nincs ez az eszelős pánik, mint nálunk. Sőt, Nagy-Britanniában sincs, de még Spanyolországban sincs. Pedig ott aztán van is menekült is, migráns is dögivel.

Nem lenne itt az ideje elgondolkodni ezen, drága honfitársaim? Hogy miért csak minket üldöz Soros, Brüsszel és a migránsok hada? Nem lehetséges, hogy a kormány és az ő propagandája úgy hazudik, mint a vízfolyás? Nem lehet, hogy akár normálisan is élhetnénk, ahogy a szomszédaink?
De.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.