Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Számunkra csak a fájó valóság maradt, semmi több

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A sürgősségi az a hely, ahová normál esetben az ember azért megy, mert sürgős orvosi ellátásra van szüksége. Legalábbis ezt gondolhatnánk, de idehaza – úgy tűnik – ez is másképp működik. Unortodox módon, a rosszabb esetben pár órás várakozás helyett a 13-18 órás várakozás sem ritka. Ez derül ki az RTL Klub tegnap esti híradójából.

Ugyan a gonosz vizitdíjat sikerült leszavazni, ellenben vannak nekünk működésképtelen kórházaink, ahová szerencsétlenebb esetben meghalni járunk. Hogy ezzel szemben vannak milliárdokból épült stadionjaink és legalább 2 kilátónk minden faluban? Prioritások, kedves barátaim, prioritások. Halott ember ugyanis már nem kér enni, nem kell gyógyszerekkel tömni, sőt, még Erzsébet-utalvány sem szükséges. Tiszta haszon az állam számára.

Tudjuk, ez is a libsi lakájmédia hazug, a csodálatos kormányt lejáratni próbáló gyermeteg trükkje. Higgyük csak ezt, addig sem kell szembenézni a valósággal. Addig sem kell elfogadni azt, hogy az egészségügy képtelen ellátni feladatait. Higgyük csak azt, hogy minden rendben van, mert Orbán Viktor is milyen gyorsan felgyógyult a sportkórházas kitérőjét követően. Vagy hogy Hende Csaba balesetét követően hipp-hopp, ott volt a mentőhelikopter. Az nem számít, hogy csak a válla ficamodott ki, vagy a csuklója sérült meg, az a fontos, hogy milyen nagyszerű ellátást kapott. Nekik ez jár, hisz ők értünk tesznek. Azért, hogy mi egy jobb országban élhessünk.

Ameddig mi akár fél napot is  várunk a sürgősségin arra, hogy valaki végre megvizsgáljon, addig legyünk abban biztosak, hogy Lázár Jánosnak, vagy épp Rogán Antalnak ilyen problémái nincsenek. Ők, akik egy álomvilágot teremtettek a maguk számára a magyar adófizetők pénzén, nincsenek tisztában azzal, milyen is a valóság. Igaz, nem is érdekli őket. Nem tudják milyen is az, ha emberek azért halnak meg, mert képtelenek voltak több hónapot várni a sorukra. Számukra ezek a problémák nem is léteznek. Ők már képtelenek felmérni, mit is jelent a valóságban az egészségügyből focistadionok építésére átcsoportosított pár száz millió forint. Nem tudják és nem is érdekli őket.

Olyan ország ez, ahol a politikusok úgy hazudnak bele a kamerába nap mint nap, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Elzavarják, vagy épp semmibe veszik újságírók tucatjait. Egy a lényeg, ki ne szakadjanak az álomvilágukból. Addig ugyanis nincs gond. Nincs tanár, sem orvoshiány. A gazdaság robog előre, mint soha korábban. A gyermekéhezés teljesen megszűnt, a nyugdíjasoknak pedig jobb, mint valaha.

Ez az álomvilág olyan, mint a Mátrix. Az államnak megadatott a lehetőség a két kapszula közötti választásra. Az illúziót választották. Nekünk ez nem adatott meg, ugyanis minket senki sem kérdezett. Számunkra nincsenek mesék, sem cukormázas hazug világ. Nekünk marad az összeomlás szélén álló egészségügy. A tanárhiány miatt funkcionalitását vesztett oktatási rendszer. Számunkra csak a fájó valóság maradt, semmi több.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.