Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Beborult nálunk is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt és még szebb napot! Úgy döntöttem, ma reggel egy brekkencs kerül a középpontba. Egyrészt, mert sokan utálják, vagy éppen félnek tőle, pedig csoda kis lény ő. Másrészt, hogy szokjuk a kis ülepének a látványát a fejünk felett.

Vujity Tvrtko a közösségi oldalán fakadt ki. Elmondta, hogy ő nem akarja tovább finanszírozni az adójából Orbán agybaját, a stadionokat sem fizetné és szar az egész, ahogy van. Mi szerintem két éve folyamatosan ezt mondjuk, meg előtte nem is tudom, hány évig azok, akik bloggerként tépték a szájukat közülünk. Hátha amit nekünk nem hisznek el az emberek, elhiszik, ha egyre több közszereplő emeli fel a szavát. Vagy akkor sem. Fene tudja.

A nagyobb – mármint nálunk nagyobb – portálokon láthatunk fotókat London elsötétült egéről, amit az Ophelia hurrikán hozott magával. Nekünk is van fotónk, bár nem London, hanem Brighton. De legalább exluzív, Jo küldte (neki köszönhetjük a logo és a címlap malackáját).br1

br2

Na szerencsére jó hír is van. Az Origon. Azt írják ők, hogy Orbán Viktor is nyert az osztrák választásokon. Ez szó szerint így jelent meg a portálon. Ja, jó. Ezek szerint Orbán Viktor egy külön entitás, aki a saját érdekeiért küzd és az ő saját strómanjának saját médiája ezt így le is írja. Nagyon gratulálok nekik, tényleg.

Ésésés! Ugyanitt – mármint az Origón – jelent meg egy felháborodott cikk. Az apropó: a 444.hu is röhejesnek tartja azt a kormányzati óbégatást, hogy Európában és ezen belül is üldözik a keresztényeket. Ezért készült egy videó összeállítás olyan fideszes-KDNP-s politikusokról, amelyeken az látható, hogy újságírók igyekeznek szóra bírni a honatyákat, akik menekülnek. Az újságírók meg üldözik őket. Ezt a valaha jobb napokat látott portál úgy kívánta megcáfolni, hogy felrakott egy fotót a 444.hu újságírójáról, amint éppen eszik. És a fotó alá (nagyítható!) oda van írva, hogy a 444 újságírója éppen eszik. 😀 😀 😀 Annyira frappáns, de tényleg!

Szegény Pesti Srácok alig írták meg a remek kis cikket, hogy mennyirenagyonhülye a ballib sajtó, mert nem is küldhetett és nem is küldött a kormány konzultációs levelet Kun Bélának, már elő is került egy, tizenegy éve elhunyt Gyulai István egykori sportolónak, későbbi sportriporternek kiküldött kérdőív.

Én pedig azon agyalok, hogy amennyiben a Fidesznek ennyire friss az adatbázisa – nekem például nem jött még konzultációs levél – és ha arra gondolok, hogy a támogatóik elég nagy hányada nem éppen fiatal, akkor már csak az a kérdés, hogy ahhoz képest, amit ők tudnak, ténylegesen hány szavazójuk lehet?

Végül egy jó kis videó mindazoknak, akik vizuális megértésben erősebbek. Hátha így feldolgozhatóbb:

Csapjunk bele a mai lecsóba, nehogy lemaradjunk a fontos történésekről.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.