Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ti, akik pár évtizede még a kommunizmusban hittetek, hol találtátok meg istent?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tegnap óta bőszít a járványosan terjedő fideszes vallási áhítat, de mostanra annyira megtelt vele a szamócamintás napozóm, hogy az elmondhatatlan. 50-60-70 éves emberek hirdetik – nem a hitet, hanem – a vakhitet. Ez már nem is hit, hanem elvakult fanatizmus. A kormány és a közpénz körül nyüzsgő egykori – zömmel – volt MSZMP tagok képtelenek megszólalni úgy, hogy bele ne szőjék a mondandóba a kereszténységet. Hoffmann Rózsától Matolcsy Györgyön keresztül Hende Csabáig mindenkit megszállt a vallási fanatizmus. A miniszterek elnökének fia szektát alapított, Hende Csaba pedig átadott egy nyüves sétányt Szombathelyen. A sétány MINDEN EGYES MÉTERE 1 (egy) millió forintba került! Méterenként egy millió adófizetői forint. Ez ni:

Facebook/Hende Csaba

Facebook/Hende Csaba

Hát mi a tökömből van ez a járólap? Carrarai márványból? Nem? Akkor ki lopta el azt a kurva pénzt? Ki az a megveszekedett idióta barom, aki elhiszi, hogy tényleg méterenként egy millió forintba kerül ez a szar?

De pont nem a lopásról akartam kivételesen beszélni, hanem az ezzel szorosan összefüggő szektásodásról. Az állandóan a kereszténységről óbégató politikusokról, akik szinte egyszerre találták meg istent. Hende Csaba momentán a sétány átadása kapcsán is rálelt, ugyanis azt mondta, őt akkor is megtartja Isten, ha a képébe ordítja valaki, hogy Allah akbar. Hogy ki a francos nyavalya ordítaná a képébe ezt Szombathelyen, azt senki nem tudja.

Én elfogadom és el is hiszem, ha valaki úgy élt le évtizedeket az életéből, hogy nem volt vallásos, majd pedig történt valami vele és vallásos lett. De azt nem hiszem el, hogy egy komplett párt vezérkarát egyszerre döntötte le a lábáról a vallási áhítat. És baromira nem tartom normálisnak, hogy a huszonegyedik században feszt keresztül kell esnem térdre borult politikusokon, rózsafüzéreken és üldözött keresztényeken.

A vallás mindenkinek a magánügye, semmi közöm nincs sem Hende, sem Orbán, sem Balog, sem Kövér, sem Semjén, sem senki más hitéhez. És pláne nem azért fizetem az adót, hogy ők azt istenre hivatkozva ellopják, vagy/és az egyházat tömjék vele. Ez már mindennek a teteje, hogy egy tetves sétányt se lehessen átadni migráncsozás és hitszónoklat nélkül.

Elvtársak és elvtársnők! Nem sül le a pofátokról a bőr, amikor milliárdokkal tömitek az egyházat, amikor átjátsszátok a közvagyon egy részét nekik, amikor istenkedtek minden megszólalásotokban, miközben naponta lakoltattok ki családokat, aláztok meg rokkant embereket, léptek át kilátástalan helyzetben lévőkön, hazudtok egy ország arcába? Ti, akik pár évtizede még a kommunizmusban hittetek, hol találtátok meg istent? A vörös pártkönyvetek alatt, a fiókban? De ha meg is leltétek, mi köze hozzá egy egész országnak?

Hoffmann elvtársnő akaratlanul is elszólta magát a napokban:hoffmann

Alighanem most is ez a cél. Átjátszani az oktatás döntő részét az egyháznak.

„A kormány 2020-ig több mint 9,7 milliárd forinttal támogatja a premontrei rend alapításának 900. évfordulójához kapcsolódó fejlesztések megvalósulását – az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg kedden.

A határozat, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá, rögzíti: a kormány üdvözli a premontrei rend alapításának 900 éves évfordulóját, amelyet 2021-ben ünnepelnek. A fejlesztések részeként a többi között IV. Károly emlékkápolnát hoznak létre Mindszenty-emléktáblával, templomot építenek, egyházi épületeket bővítenek, több oktatási intézményt fejlesztenek és a zsámbéki Zichy-kastély felújítását is befejezik”. (MTI)

Hát én is rohadtul üdvözlök mindent és mindenkit. Az iskolák egyházi kézbe adását, az egyházi vezetők beleugatását a politikába, az állam és az egyház összefonódását. Remélem, hamarosan lesz inkvizíció és kedélyes boszorkányégetéseken is szórakozhat a nagyérdemű.

Az biztos, hogy amikor sikerül végre valódi rendszerváltást megvalósítani, nem csupán Polt Pétertől és az összes korrupt gecitől kell megtisztítani az ország vezetését, hanem az egyháztól is. És végtelenül sajnálom azokat a – valóban hívő – embereket, akik pontosan ugyanúgy látják ezt a förtelmet, mint mindenki más. Nekik még az a remek érzés is megadatott, hogy az ő valódi hitükön ugrálnak páros lábbal a megélhetési keresztények. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.