Május 29,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mér’ nem kérdezik meg a Soros Györgyöt? Sokkal olcsóbb lenne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,248,333 forint, még hiányzik 751,667 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépjóestét  mindenkinek! Olybá tűnik, hogy megértük a hét végét, vagy ha azt nem is, de a hét vége hajnalát, amikor is nagyon sötét van. Vagy valami ilyesmit mondtak az okosok. Mielőtt előállnék a mélysötétség anatómiájával, röviden szeretnék reagálni arra a típusú olvasói kommentre, hogy miszerint ez egy nagyon buta írás, nem tudom mit keres a Szalonnán…

Mivel nem magunknak írjuk ezt az oldalt, és mivel azt gondoljuk, hogy többféle vélemény is megfér ezen a felületen, sőt, kifejezetten az a cél, hogy többfajta álláspontot, szemléletet megismerjünk, hogy aztán azzal egyetértsünk, ne értsünk egyet, cáfoljuk, vitázzunk vele, és ezáltal eljussunk A-ból B-be, eddig is és ezután is helyt adunk vendégírásoknak, olvasói véleményeknek. Akkor is, ha alkalomadtán nem értünk egyet velük, vagy mi másképp gondoljuk. Az egyenvélemények híveinek nem ajánljuk magunkat. Bocsánat.

Akkor lendüljünk is tovább a honi közélet és honi történések hímes mezején. Csupa jó hírekkel kecsegtetett a mai nap is. Azt írja az újság – a KSH adatai alapján -, hogy 2017 első felében egy kisvárosnyi emberrel lettünk kevesebben, minekutána a tavalyi év azonos időszakához képest több mint ötezer fővel többen haltak meg. Az sem segített rajtunk, hogy kicsit többen születtek, mint korábban. Nem baj, mert a családbarát kormány megóggya a demográfiai problémáinkat. Addig már csak féllábon kell állnunk. Már csak Sorost kell legyőzni, és akkor jut idő mindenre. Is.

Úgy értettem, hogy Schmidt Mária terrornagyasszony beleszállt Lázár János mindenesbe, vagy legalábbis visszaugatott visszaszólt neki, miután a tegnapi kormányinfón elhangzott: ha pár hónapon belül nem történik előrelépés a Sorsok Háza projektjével, új funkciót keresnek az épületnek, és abban nem a holokauszt áldozatainak emlékközpontja fog megnyílni. Mariska néni megsértődött, az nagyon megy neki:

amíg Lázár János és személyes megbízásából a súlyos állampárti múlttal terhelt Zoltai Gusztáv kezében van a Sorsok Háza, addig annak megnyitására nincs remény.

A történet lényege pont az, aminek látszik: a Sorsok Házának felújított épülete két éve áll üresen, tulajdonképpen azért mert nem tudni, Schmidt utálja jobban Lázárt, vagy fordítva. Én nem bánom, gyepálják egymást, ameddig rosszul lesznek.

Az Orbán nevűnek sűrű napja volt, reggel igét hirdetett a saját közpénzrádiójában és a nyugdíjasoknak ígért fűt-fát, mert az mindig bejön. Aztán elloholt Beata Szydlo asszonyság kebelére borulni, és sorosozni, riogatni, óbégatni. Az inkvizíció is benne volt a baromságai között, én nem tudom, és nem is akarom követni, a kolléga elmondta, mit gondol erről. Én majd holnap fogok gondolkodni legközelebb. A libafoszöld ing történetét most nem mesélem el, mert pont leszarom. Najó: lezabálta a másikat, aminek normális színe volt, ezért lemartak valakiről egy inget. Bárcsak ez lenne a legnagyobb bajunk. (Amúgy ha az az ing ráment, én rohadjak is meg.)

Ha jól láttam, Szoboszlai-Szász Richárd, a Legfőbb Ügyészség főosztályvezetője a nap kreténje, seggfeje, nevezze ki, aminek akarja. A jóember az ATV reggeli műsorában döngette a mellét azzal, hogy nem olvas újságot. Úgyhogy nem vizsgálják az azeri kormány Magyarországra gurult 7,6 millió dollárjának ügyét. Mert a nyomozás hivatalból vagy feljelentés alapján történik, hivatalos tudomása ilyen adatokról pedig nincs neki. Olvasson újságot, akinek két anyja van, nem? De.

Najó, akkor holnap reggel folytatódunk, ha nem jön a világvége, pedig de. A nap kommentje Mariannától:

A rendszerváltás után azt gondoltuk, hogy eljön a szabadság, jobb világ lesz, nyitottabbá válik a társadalom, nem a politikusokról szól az életünk, nem érdekes ki a polgármester,, ki az egyetem rektora, ki a miniszterelnök, hanem hasonlóak leszünk a nyugati demokráciákhoz. Tévedtünk, hatalmasat tévedtünk..🙁 🙁

Úgy gondoltam, ma zene helyett (nem kibaszásnak szánom, de ez legalább vicces) Kovács András Péter humorista nemzeti konzultációval kapcsolatos kiszivárogtatását ajánlom figyelmetekbe. Jóéjszakát, reggel velem ugyanitt!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.