Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Mi lesz, ha Orbán megborul?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,819,644 forint, még hiányzik 1,180,356 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy egész picikét személyi kultusz van kormánykörökben. Szinte észre sem lehet venni, mert finoman csinálják, mint mindent. Intelligens, pihepuha módszerekkel. orbanistaokszorb

Orbán Viktor arra kapott felhatalmazást, hogy ő, a két focista kezével megvédje és ő nem engedi. És legyél orbanista franciául, mert az ifjú fideszesek ezt az okosságot bírták kitalálni. Arról nem beszélve, hogy Orbán Viktor és a kerítés lebontása közül lehet választani, más opció nincs is.

A kérdés az, hogy mi történik akkor, ha esetleg Orbán Viktor valamilyen okból kidől a sor elejéről? Ha megbetegszik, vagy esetleg nem indulhat miniszterelnök-jelöltként, mert például olyasmik derülnek ki személyével kapcsolatban, amik vállalhatatlanná teszik a saját pártja számára is?

Mert rá épül minden, az egész párt és jelen állás szerint az egész ország. A szavazók rá voksolnak, a rajongók érte élnek és halnak. Ki áll a helyére?

Mindezeket a kérdéseket nem azért vetem fel, mintha beleőrülnék a gondolatba, hogy esetleg összeomlik a kormány. Valószínűtlen, hogy a sírógörcs kapna el egy ilyen esetben, mert jelenleg nem érzek semmiféle vonzalmat az önjelölt vezér iránt, azonban a lehetősége annak, hogy valamiért kidől a sorból, valós. Hiszen ő is csak ember, még ha nem jó ember, akkor is.

A kormánypárt szekértábora egységesnek tűnik, de közben elképesztően sérülékeny is. Hiszen lényegében egyetlen emberre épül az egész. Valamiféle fordított piramis ez, ha az az egyetlen egy kidől, borul az egész. Ezért nagyon veszélyes a személyi kultusz. Ha egy párt – főleg kormánypárt – nem elvek, erkölcsi alapvetések mentén működik, ha nincsen egy olyan mechanizmus, amely képes pótolni a kieső személyt és tovább működni, akkor nem fog tovább működni.

Valószínűleg vannak a kormánypárton belül olyanok, akik nem igazán bánnák a megüresedő trónt, de kötve hiszem, hogy mondjuk Lázár János képes lenne úgy vezetni a híveket, mint Orbán. Ha a vezér bukik, bukik mindenki más is.

Ha bármilyen dokumentum nyilvánosságra kerül, amely tényszerűen bizonyít egy bűncselekményt, legyen az titkos bankszámla, melyen magánvagyon halmozódik, titkos paktum, mely személyes anyagi érdekből köttetett, akkor reszeltek a kormánynak. Márpedig egyáltalán nem kizárt, hogy az elkövetkező hónapok során valami hasonló is bekövetkezhet. Ha van mit előásni, akkor annak most jön el az ideje. Egy ilyen esemény pillanatok alatt átírhatja a biztosnak gondolt győzelmet.

Én egyáltalán nem bánnám, de azért kíváncsi lennék rá, hogy erre az esetre létezik-e forgatókönyv. Mert esetleg senki nem vállalja, hogy ő orbánista. Még franciául sem.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.