Május 30,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Undorító ez az egész

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,261,648 forint, még hiányzik 738,352 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„NGM: a református iskolák Európa megmaradását jelentik

Európa jövője akkor áll biztos lábakon, ha a következő generációk tudása támaszkodik a kétezer éves kereszténység humanizmust és nemzetet megtartó erejére; az erőszakos, nemzeti kultúrákat nem tisztelő bevándorláspárti ideológiával szemben a hit, remény és szeretet üzenetét átadó egyházi iskolák a legfontosabb szövetségesek – a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vasárnapi közleménye szerint ezt mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a szentmártonkátai Székely József Református Általános Iskola tornatermének alapkőletételi ünnepségén.

A miniszter felidézte: tavaly decemberben a kormány 24 milliárd forint támogatást adott református oktatási és szociális intézmények építésére, valamint meglévők renoválására. Az együttműködés megújításának jelentős eseménye lesz, ha idén lezárul a kormány és a Magyar Református Egyház közötti egyeztetés, és hosszú távra szóló megállapodás léphet életbe. Varga Mihály kitért arra, hogy az egyházi támogatások között fontos szerepe van a személyi jövedelemadó 1 százalékáról való döntéseknek, ezért »ne legyünk restek ezzel a jogunkkal élni«.

Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a közlemény szerint elmondta: a sportba – különösen a gyermekek és fiatalok mozgásra ösztönzésébe – való befektetés hosszú távon az egészségügyi ellátórendszer terheit is enyhítheti. A kormány ezért is döntött úgy, hogy 175 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a szentmártonkátai tornaterem megépítésére – hangsúlyozta a képviselő”. (MTI)

Rendben, már én érzem szarul magam attól, hogy mindig belefutok ilyesmibe és képtelen vagyok szó nélkül hagyni. De mikor lesz ennek vége? Soha? Naponta fogják a képünkbe törölni az egyház megkerülhetetlenségét? Naponta kell szembesülnünk azzal, hogy a kormány politikai haszonszerzésből gyakorlatilag megszüntette az egyház és az állam különválasztását, visszaforgatta az idő kerekét, ha akarjuk, ha nem, öntik a pénzünket a perselybe?

Látom én is és mindenki látja, aki akarja, hogy mire megy ki ez az egész. A kormány átjátssza az oktatást, benne az iskolákat, különféle vagyontárgyakat, épületeket az egyháznak, cserében a papok agitációs tevékenységéért.

Felháborítónak tartom, hogy a magyar kormány nem a magyar emberekre, a magyar polgárokra óhajt támaszkodni, hanem az egyházakra. Vérlázítónak találom, hogy beemeli az egyházat a hatalmi ágak közé, miközben a civil társadalmat oly mértékben kiszorítja a hatalomgyakorlásból, amire nem volt példa az elmúlt időszakban és amire nincs példa egész Európában.

Tűrhetetlennek tartom, hogy már szégyenkeznie kell annak, aki nem vallásos és sok településen választása sincs sem a szülőnek, sem a gyermeknek, mert csak egyházi iskola működik.

Kikérem magamnak, hogy az én adómból vásárolja meg – áttételesen – a kormány a vallásos emberek szavazatát és végtelenül veszélyes folyamatnak érzem azt, hogy az egyházi iskolák eltiképzőkké fognak válni pár éven belül, miközben az állami iskolákból, főleg az elmaradott térségekben lévő állami iskolákból a gyermekeknek esélyük sem lesz a továbbtanulásra.

Mi az, hogy a kormány a közösség pénzéből pénzeli az egyházat, ingyen kapott telekre épületeket húz fel, amelyek az egyház tulajdonába kerülnek? És mi az, hogy eközben az egyház iskolákba járó gyermekek háromszor annyi állami támogatásban részesülnek, mint az állami iskolába járó gyermekek?

Hol van a vallási- és lelkiismereti szabadság? Miért kell eltűrnünk, hogy az egyház súlyosan nyomasztó árnyéka ismét rávetüljön az országra? Aki vallásos, az az ő dolga, az ő magánügye. Ahogy az is mindenki magánügye, hogy nem vallásos, vagy másban hisz.

Hol van az egyház rohadtul nagy hite, reménye, szeretete és Európát megtartó humanizmusa akkor, amikor nincsteleneken, hajléktalanokon kell segíteni. A templomok kapui zárva maradnak akkor, amikor hívő és nem hívő családok nyitják meg a szívüket, hogy fagyhaláltól, éhhaláltól mentsék társaikat.

Én tisztelem mindenki hitét, de magamra nézve nem tartom kötelezőnek senki hitét. Sem miniszterét, sem miniszterelnökét, de még a pápáét sem. És őrületesen teli van a hócipőm a szenteskedő álkeresztényekkel, akik úgy marakodnak a koncon, mint a kóbor kutyák, miközben tiszteletet követelnek.

Nincs mit tisztelni sem a magyarországi keresztény egyházon, sem a magyar kormányon. Az egyik éppen olyan, mint a másik és ezt úgy állítom, hogy pontosan tudom, van néhány nagyon becsületes, valóban keresztény pap és sok, valóban emberséges hívő. De őket úgy támadja meg a saját egyházuk, mint egy hiénafalka.

Undorító ez az egész. Az egyház ki fogja harcolni, hogy amikor ez a banda bukik – mert bukni fog – buknak vele ők is. Nagyon sok munkája lesz annak, aki majd ismét fel akarja építeni ebben az országban az egyházba vetett bizalmat. Mert azt most rombolják le. Jézus nevében a pénzért, vagyonért, kiváltságokért, hatalomért. Szánalmas banda.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.