Július 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Fakockából vészfékháború

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,638,620 forint, még hiányzik 1,361,380 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lassan kabaréba fordul a 3-as metró – fakocka – vészfékhúzogató rém – Tarlós István történet. Tarlós István sajátságos stílusa nem újdonság. Az sem ismeretlen a közvélemény számára, hogy nem egyszer kijelentette, ő mérnökember és neki mindenféle civilek, szociológusok és egyéb amatőrök ne írják elő, hogy mit csináljon a Római-partra tervezett mobil gáttal. De most maradjunk a metró-ügynél.

Történt pedig, hogy Tarlós István, a tőle megszokott tahó stílusában tájékoztatta – közben természetesen fensőbbséges stílusban kioktatta – a sajtót és a sajtón keresztül a társadalmat. Odaállt a mikrofonhoz és mint mindenhez értő mérnökember elmesélte, hogy bizony itt szabotázs történt. Idézem szó szerint:

„Videófelvétel van arról, hogy valaki manipulálta a vészféket. Megvan a felvétel róla. Oda nyúl és érdekes módon pont addig húzza meg, hogy ne álljon meg a szerelvény, de az ajtónyitásokat már befolyásolja.”

A félreértések és félremagyarázások elkerülése érdekében itt a felvétel a sajtótájékoztatóról:

Az idézett mondat 46:46-nál hangzik el. Tarlós István szájából. Erre a Nemzeti Szakszervezet kiadott egy közleményt, amit az Országos Sajtóirodán keresztül tettek közzé.

„A Nemzeti Szakszervezet közleménye

Budapest, 2017. augusztus 28., hétfő (OS) – Reakció sajtótájékoztatón tett Főpolgármesteri nyilatkozatra Metróval kapcsolatban

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Ön 2017. augusztusi egyik sajtótájékoztatóján »szabotázsra« és »videofelvételre« hivatkozik az Orosz gyártmányú Mitisinszki – Metrovagonmas szerelvényekkel kapcsolatban.

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy:
1.A metrószerelvényeken NINCS vészfék az utastérben (pontosan azért,hogy ne lehessen működtetni pl. egy tűzeset esetén,amikor az alagútban történő megállás miatt tömeges haláleset következhet be. A vonatszemélyzetnek erre az esetre az az utasítás,hogy a legközelebbi állomásba be KELL juttatnia a szerelvényt!). Vészjelzők alkalmazása van előírva (vésztelefon, amelyen keresztül az utas tájékoztatja a járművezetőt!)
2.»A vészféket, pont addig húzza meg, hogy ne álljon meg a szerelvény..« Nos a vészféknek pont az a lényege,hogy NEM »szakaszos működtetésű«…tehát ha »működtetik«, akkor a jármű TELJES megállását kell előidéznie.
Kérjük konzultáljon vasútüzemi szakemberrel.(Ne politikussal, hanem szakemberrel.)”

Jó. Tehát a metrón NINCS vészfék, amit eddig, vagy addig lehetne húzni. Nem Magyarország és nem Tarlós István lenne, ha ezek után valaki kiállna és azt mondaná, hogy Tarlós rosszul tudja, vagy rosszul fogalmazott, bocsika. Fenéket! A Nemzeti Szakszervezet választ, pontosabban kioktatást kapott. Nem, nem Tarlóstól, hanem a BKV Zrt. vezérigazgatójától. 12

A válaszlevél ITT elérhető.

Tehát a precíz mérnökember Tarlós István nyilatkozott valamit a szájával, amiről kiderült, hogy hülyeség. Erre a BKV vezérigazgatója, Bolla Tibor, aki szintén szakember (részlet a hivatalos életrajzából: okleveles pénzügyi szakközgazda, okleveles vállalatgazdasági agrármérnök. A Gödöllői Agrártudományi Egyetem elvégzése után a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán is diplomát szerzett. Rendelkezik még mérlegképes könyvelői és felsőfokú külkereskedelmi képesítéssel is) elmagyarázza, hogy Tarlós nem hibázott.

Lényegében tehát mindenki hülye, kizárólag Tarlós István helikopter és ebben a BKV vezérigazgatója maximálisan támogatja a főpolgármestert. A baj az, hogy így működik az egész ország, ahogy a 3-as metró. Pontosabban: így nem működik. Jó sok fakockát, kavicsot és fémlapot kell még kiszedegetnünk az ajtórésből, mire üzemszerűen működni fog. A metró is, az ország is.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.