Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A Párt berágta magát mindenhová, mint egy féreg

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,819,644 forint, még hiányzik 1,180,356 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha valaki tévedt már a kormánymédia bármelyik weboldalára az elmúlt hetekben, akkor biztosan tudja mi is az az Erzsébet Tábor. Ugyanis akármelyik oldalt megnyitva az arcunkba ordít a reklám, melynek első mondata a következő: „A gyermek az első”.

A 24.hu kutakodása után ez azonban egyáltalán nem biztos, hogy megállja a helyét, olyannyira nem, hogy a „Hornyák Tibor kényelme az első” mondat sokkal közelebb áll a valósághoz. Ugyanis a Balaton legnagyobb nyaralóhelyét birtokló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke nem az egykori úttörőtábor területén száll meg. Irodája ugyan ott van, mégis – a sajtóhír szerint – szállásának egy napi 110 000 forintért bérelt luxusvilla ad otthont.

A 17 milliárd forint értékű egykori úttörőtábort az állam ingyen adta át új tulajdonosának, majd később még 15 milliárd forintos támogatást is kaptak. Amire ugyan hivatalosan kiírtak egy pályázatot, azonban mindössze egyetlen egy pályázó volt , és mit ad isten, pont a Hornyák Tibor által tulajdonolt Erzsébet Táborok Kft. jött ki győztesen a „párharcból”.

A zánkai Erzsébet Tábort rászoruló gyermekek táboroztatására használja a cég, így igencsak visszás, ahogy a cégvezető a napi luxusból jár be munkahelyére. Még akkor is elítélendő lenne, ha Hornyák Miklós a saját zsebéből fizetné a luxusvilla, havi több mint 3 millió forintos bérlését.

Zárójel: az alapítvány sietve kiadott, mindent tagadó közleménye szerint a főtitkár úr természetesen saját zsebből fizeti az úszómedencés luxusvillát. Csak 35 napra bérelte, nem egész nyárra. Nem kurvadrágán, hanem kedvezményes (!) áron. Különben meg a személyiségi jogai megsértése miatt pert fontolgat. Zárójel bezárva.

Láttunk, hallottunk már ilyet nem egyszer. De mi van, ha ezt a saját zsebből nagylábon élést valójában az adófizetők pénzéből engedi meg magának? Azzal ugyanis egy lapra kerülne például Hegedűs Zsuzsával. A közös bennük nem csak az lenne, hogy papíron mindketten a szegény családok és gyermekek megsegítését tűzték ki célul, hanem az is, hogy emellett mérhetetlen luxust engednek meg maguknak. Közpénzből.

A képmutatás a Fidesz-KDNP kormány sajátja. Adófizetők pénzén tartják ki Rogánt, Habonyt, vagy éppen a Vajna családot, miközben a saját népük arcába hazudnak, amikor a szegény családok megsegítésének politikáját kommunikálják. Egy országban, ahol gyermekek éheznek, idősek tucatjai fagynak halálra fűtetlen lakásaikban évről évre, ott van pénz az általunk kitartottak luxusára. Van pénz helikopterezésre, van pénz két szolgálati Audira, és van pénz balatoni luxusvillára.

Minden látszólag értelmes kezdeményezésről kiderül előbb vagy utóbb, hogy a kormány mindössze sajátjai meggazdagodására használja fel. Alapítványokon és cégeken keresztül, a köz érdekének látszatát fenntartva alakítják át a közvagyont magánvagyonná. Száz, sőt ezer milliárdoknak veszik így nyoma, mely talán soha nem is kerül vissza az államkasszába. Addig biztosan nem, ameddig egészen a legfelsőbb végrehajtó hatalom elnökéig, mindenki benne van a Magyarországot kirabló maffiahálózatban.

Felháborodás biztosan lesz, talán még nyomozás is indul az üggyel kapcsolatban (vagy á, dehogy), azonban addig, ameddig ez nem érdeke a kormánynak, addig arra sem számíthatunk, hogy valaki feleljen a tetteiért. Felelni csakis azok fognak, akik járdát festenek, a BKK jegyrendszerének hiányosságaira figyelmeztetnek, vagy éppen nem teszik a kezüket a forró motorháztetőre. A törvény ökle csakis azokra csap le, akik nem esküdtek fel az elnyomó hatalomra. Ugyanis aki ezt megtette, annak mindig lesz egy ismerőse az önkormányzatnál, vagy éppen a felsőbb körökben.

A Párt már berágta magát mindenhová, mint egy féreg, rohasztva a társadalom egészét. Azonban ameddig vannak, akik nem hódolnak be, addig arra is van remény, hogy a rendszer bukása után legyenek olyanok is, akik képesek lesznek végre egy olyan ország megépítésében segédkezni, amelyről már évszázadok óta álmodunk.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.