Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Senkire ne szavazzanak, csak akkor, ha ide költöznek és itt élnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sajnálkozik a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Lényegében teljesen mindegy, hogy ők, a kormány, vagy a Fidesz-frakció ad-e ki közleményt, teljesen ugyanaz. Ugyanazt az egy pártot védi ugyanaz a félanalfabéta szövegíró, ugyanazoknak az instrukcióknak és kötelezően használandó hívószavaknak a segítségével.

Érvek, magyarázatok, értelmes mondatok nincsenek ezekben a sajtóközleményekben, kizárólag nehezen értelmezhető visszamutogatás és politikai haszonszerzés.sajna

Őszintén szólva engem nem érdekel különösebben sem Szigetvári Viktor, sem Gyurcsány Ferenc. Ugyanis ők nem tényezők jelenleg az én, vagy bárki más életében. Bármi történik, vagy nem történik ebben az országban, azért kizárólag a kormánypárt és külön, név szerint, személyesen Orbán Viktor felel. Nyolcadik éve.

Nem hinném, hogy bárki is a határon túli magyarság ellen kampányolna. Azt sem hiszem, hogy túl sok olyan ember van az országban, aki önmagában helytelennek tartaná a határon túli magyarok állampolgárságának megadását. Azt azonban gondolom, hogy sokan vagyunk olyanok, akik nem csupán hibának, hanem történelmi bűnnek tartjuk a szavazati jog megadását olyan külhoni magyarok számára, akik soha nem éltek, most sem élnek és a későbbiekben sem óhajtanak ebben az országban élni, dolgozni, adót fizetni és osztozni mindazokban a következményekben, amelyek a szavazatukkal járnak.

Ha esetleg egyetlen ember sincs, aki úgy gondolná, hogy hiba volt a szavazati jog megadása, hiba annak további könnyítése, akkor csak én vagyok ezzel így, de én vállalom.

Azt gondolom erről, hogy a Fidesz kifejezetten a határon túlról besöpörhető szavazatok érdekében serénykedik. Ehhez semmi köze nincs azoknak a nagy szavaknak, amelyek elhangzanak ilyenkor. Egyszerűen felhasználja külhoni honfitársainkat, ahogy teszi ezt azokkal is, akik határokon belül születtek.

Közben olyan szakadékot – az árkon régen túl vagyunk – ás határokon átívelően, amilyen szakadékot soha, senkinek nem sikerült létrehoznia az évszázadok során. Miközben a külföldön megélhetést keresni kényszerült honfitársaink nagyon nehezen tudnak csak élni szavazati jogukkal, addig a szintén külföldön élő külhoni magyarok gond és nehézség nélkül szavazhatnak levélben, de ha így haladunk, lassan már kézfelemeléssel is.

Ameddig az előbbi csoport tagjai ebben az országban születtek, éltek és talán terveznek is élni a későbbiekben, itt vannak a rokonaik, barátaik, tehát önmaguk, már megszületett, vagy jövendő gyermekeik, szüleik és szeretteik viselik minden egyes döntés következményeit, a más országban született és ott élő magyarok nem.

Ettől kezdve teljesen mindegy, hogy az utóbbiak támogatják, vagy nem támogatják a Fideszt, rájuk, vagy ellenük szavaznak. Senkire ne szavazzanak, csak akkor, ha ide költöznek és itt élnek. Értem én, hogy mekkora boldogság Magyarnemegyén szavazni valakire, ilyen módon igazolva a nemzethez tartozást. Akkor is, ha az illető még turistaként sem járt itt soha. Csakhogy én azt is látom, hogy a külhoni magyarok ritkán vonulnak utcára azért, mert ők is szeretnének 27 százalékos áfát fizetni, szeretnének közmunkából megélni, vagy esetleg majd – ha úgy alakul minden ellentétes nyilatkozat ellenére – Magyarország kilép az Unióból, akkor ők is visszaadják az útlevelüket, az uniós állampolgárságot bizonyító személyigazolványukat és a magyar igazolvánnyal sorba állnak vízumért.

A kormány semmi mást nem tesz, mint a külföldre kényszerült (ezért valószínűleg a politikájukkal elégedetlen, többségében nem rájuk szavazó) honfitársainkat lecseréli egy jól befolyásolható, esetenként (távolról sem mindenkiről beszélek, sőt, a külhoni magyarok kisebbik részéről van szó) tudatlan, vagy akár megvásárolható magyarokra.

Erről beszélni, ez ellen szót emelni egyáltalán nem hazaárulás. Erről hallgatni, ezt szó nélkül elfogadni azonban az ország érdeke ellen való dolog. Mindezt úgy beállítani, mintha bárki, aki nem helyesli a külhoni magyarok szavazati jogát, az ellenük kampányol, egyszerű aljasság. Ha ezt ráadásul a kormány teszi, akkor messze több, mint aljasság.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.