Május 20,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ahonnan most fölényesen arcon köpnek bennünket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szentesi Kálmán megtette azt, amit idehaza ugyan sokan gondolnak, mégsem mernék soha megtenni. A visszatartó ok pedig nem más, mint a félelem. Félelem a saját országunk vezetésétől, félelem azoktól, akik hatalmukat nekünk köszönhetik. Mi voltunk azok, akik trónjukba segítettük őket, ahonnan most fölényesen arcon köpnek bennünket. Olyan királyoknak képzelve magukat, akiket a történelem során a népharag megannyiszor eltiport.

És te mit fogsz mondani a gyerekednek, ha megkérdezi?

Szentesi Kálmán, megelégelve azt, hogy adóját magánvagyonokká alakítsák, valamint olyan dolgokra költsék, melyek sem az ő, sem honfitársai érdekeit nem szolgálják, visszaigényelt 1.5 millió forint adót. Nem viccnek szánta, komolyan beleállt az ügybe, noha tudta, esélye sincs arra, hogy a pénzét visszakapja. A cél nem is feltétlen ez volt, hanem sokkal inkább az, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy amivel a kormánypárt oly önkényesen játszik, és osztja szét barátai, valamint családtagjai között: az bizony a mi pénzünk. Az enyém, a tiéd, mindenkié, a köz pénze.

A NAV, szokásához híven – kiszolgálva a maffiakormányt – Szentesi Kálmán elleni hajtóvadászatba kezdett. Az állam példát akar statuálni, nehogy már itt ugráljon holmi állampolgár, hát mit képzel ez magáról. Az adóhivatal kezdésnek 408 ezer forint büntetést rótt ki Szentesire, mivel szerintük jogosulatlanul igényelte vissza adóját. A NAV azonban itt nem állt meg, július 13.-án költségvetési csalással és magánokirat-hamisítással gyanúsította meg.

Az adóhatóság a büntetés kiszabása után azonnal, visszamenőleges vizsgálatot indított el. Találtak is 128 ezer forint eltérést, mely összeg valóban jogosulatlanul került visszautalásra, azonban az egész egy hiba következménye. Ugyanis a NAV rossz címre küldött ki egy vonatkozó határozatot, melynek okán Szentesi  azt hitte, túlvonták a személyi jövedelemadóját. Ezt a pénzt visszakérte, amit a NAV készségesen vissza is utalt. Ez pedig az adóhatóság szerint megvalósítja a költségvetési csalás bűntettét.

Hibázott Szentesi? Hibázott. Hibázott a NAV? Hibázott. Ahelyett azonban, hogy dűlőre jutna a két fél, az adóhatóság boszorkányüldözést indított Szentesivel szemben. Amit Mészáros Lőrinc, Rogán Antal, polgármesterek tucatjai, Farkas Flórián, és még sorolhatnám tesznek, az nem lopás, nem költségvetési csalás, nem hatalommal való visszaélés. Szerintük törvényi keretek között rabolják szét az országot, semmiznek ki családokat, rombolnak le vállalkozásokat. A NAV tökéletes bűnsegédje a kormány rabló, kisemmiző politikájának.

A tanulság pedig ne az legyen, hogy bárki, aki fel mer lépni a kormány rabló politikája ellen, az a börtönben végzi, hanem hogy merjünk megszólalni. Ne hagyjuk egyedül Szentesit, ezt a harcot ugyanis nem maga miatt indította el, hanem értünk is tette. Azokért az emberekért, akik noha ugyanígy éreznek, nem tehetik meg, hogy azt mondják állj, elég volt ebből. Mert féltik a munkájukat, a családjukat, vagy éppen a jövőjüket.

A Transparency International már beállt Szentesi mögé, ők az ügyet az Alkotmánybíróság, valamint az Emberi Jogok Európai Bírósága elé viszik. Sokadszorra is a civilek azok, akikben volt, van és lesz is elég kurázsi ahhoz, hogy ki merjenek állni jogaikért, és felhívják a többség figyelmét arra, mi folyik az országban.

Természetesen az elkövetkezendő napokban várhatjuk, ahogy a lakájmédia megindítja lejáratókampányát Szentesivel szemben, aki karrierje során több évet külföldön töltött (külföldről pénzelt) ráadásul még civil is. És akkor nem beszéltünk a Soros által támogatott Transparency International nevű ügynökszervezetről.

A gusztustalan támadás borítékolható, a kérdés már csak az, hogy kinek hiszünk. Ez az ügy is tökéletesen bizonyítja, van még itthon követendő példa. Nem csak Vajna Tímeáktól és Rogán Cecíliáktól hemzseg ez az ország, ezt el ne felejtsük.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.