Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mikor lesz fontosabb egy beteg kisgyermek szíve, mint a harács?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem sok minden jut el a kormány agyáig – nagyvonalúan feltételezem, hogy a száján, az enyves kezén és az arcát több rétegben fedő vastag bőrön kívül valamennyi agya is van, ezt nyugodtan lehet összességében, vagy személyekre bontva értelmezni -, de a minapi zajos felháborodás mintha eljutott volna megélhetésiékhez is. Ugyanis kitolták a mikrofon elé Rétvári Bencét, hogy mondja már meg a tutit a hőbörgő igavonóknak. Ímhol:

„Budapest, 2017. július 11., kedd (MTI) – Nagyot lépett előre 2010 óta Magyarország a CT-MR berendezések számát tekintve, míg 2010-ben 30 MR berendezés volt használatban, mára Magyarországon 65 MR-berendezés van, 117 százalékkal, több mint duplájára emelkedett a gyógyításhoz használható MR eszközök száma – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Hozzátette, CT-berendezésből 2010-ben még csak 73, mára már 104 darab, 42 százalékkal több található az országban, vagyis számszerűen is kimutatható, hogy a gyógyítás feltételei érezhetően javultak Magyarországon.
Elmondta, másfél évvel ezelőtt a kormány közel 50 milliárd forintot fordított az állami intézményekben működő képalkotó diagnosztikai eszközök fejlesztésére, és a következő években is újabb beszerzések várhatók.
«Ma azok a politikusok keveslik ezt a növekedést, akik kórházfejlesztések helyett vizitdíjjal és kórházi napidíjjal akarták megsarcolni a betegeket» – fogalmazott”.

Hábazmeg! Ilyen ország márpedig nincs. Hogy van pofája bárkinek is kiállni és elmakogni ezt, miközben nyitott mellkassal hurcolásszák a betegeket vizsgálatra az ország legjelentősebb, legkomolyabb műtéteket végrehajtó klinikájáról, mert nincs kibaszott CT és MR készülékük? Ki a faszt érdekel, hogy másfél év alatt annyi pénzt költöttetek erre országos szinten, amennyit Orbán szotyipajtása fél év alatt elnyel?

Leszarom, hogy mit hazudoztok össze. Egy hétig ne lopjatok és máris megvan a pénz a berendezésekre. Senkit nem érdekel az elmútnyócévelőttielmútnyócév! Most most van és nem akkor. Nem pofázni kell, hanem megoldani a halaszthatatlan problémákat. Most például ezt. Mennyiért jön ide bohóckodni a vizes vébére az a fejhangon óbégató pasas? A felléptidíjat máris lehet CT-re átcsoportosítani, te meg, Bencus, dalolásszál Semjén kollégáddal valami áhítatosat. Ingyen. Mészáros Lölönek jutott közpénz strandfejlesztésre, MR készülék meg nincs a beteg gyerekeknek? Hogy képzelitek ti ezt?

A kibaszott focira 450 milliárd forint ment el közpénzből! Tízszer annyi, amennyit diagnosztikai berendezésekre költöttetek és ez csak a TAO, ezen felül ment állami forrásból is. Mennyit toltunk bele? 1000 milliárdot? Menjetek ti a picsába! Mindezt azért, mert a focistának és ügyvédnek is közepes Orbán Viktor így akarja kompenzálni a gyerekkori traumáit és persze azért, mert az összes sportklubot fideszes élősködő vezeti, így faszául ki lehet pumpálni a pénzt a haveri zsebekbe.

Mi kellene ahhoz, hogy fontosabb legyen egy beteg kisgyermek szíve, mint a harács? Orbán szépreményű unokáját is áttologatnák nyitott mellkassal egy másik kórházba? Nem, perszehogy nem. Neki minden rendelkezésre állna, hiszen beleszületett a királyságba.

És ahhoz mi kellene, hogy az ilyen Rétvárik egyszer azt mondják: márpedig nem állok ki, nem mondom, mert tudom, hogy telik rá, tudom, hogy ennél nagyságrendekkel többet költünk faszságokra és még annál is többet ellopunk és nekem ez már nem fér bele, álljon ki Orbán és mondja ő a szeretteiért aggódóknak, hogy ne ugassanak, mert a Gyurcsány és majd egyszer kap gépeket az Országos Kardiológiai Intézet szívklinikája is?

Erre nincs pardon és nincs magyarázat! Egyetlen egy elfogadható lépés van. Most, azonnal vesztek ilyen berendezéseket és minden feltételt biztosítotok azoknak az orvosoknak és ápolóknak, akik a belüket kidolgozzák minden áldott nap azért, hogy valahogy kompenzálják a felszerelés hiányát és kevesebb szülő gyászolja a gyerekét, kevesebb gyerek maradjon árván.

Balognak nem az a dolga, hogy folyamatos rángatózások közepette kenetteljesen vigyorogjon és baromságokat beszéljen, hanem az, hogy harcoljon a rá bízott területekért, hogy kiverekedje a klinikának azt a két kurva eszközt. Ha erre nem képes, akkor mondjon le és takarodjon a picsába árkot pucolni, mert semmi másra nem alkalmas. És takarodj te is, Bencus, a főnököddel és az összes kollégáddal együtt, mert az élősködésen, hazudozáson, lopáson és pofátlan nagyképűsködésen kívül az égvilágon semmihez nem értetek.

Erre nincs magyarázat, nincs pardon. Ez nem pártfüggő, ez a minimum, amit elvár egy ország. Elég volt már a másra mutogatásból, az ipari lopásból, a gyűlöletplakátokra elszórt milliárdokból, az arrogáns, pökhendi, semmihez nem értő, de örökké éhes csürhétekből. Nem érdekel senkit, hogy milyen beszerzések várhatóak a következő években. Az érdekel, hogy az ország legnagyobb szívklinikája megkapja a szükséges berendezéseket. Nem majd, hanem MOST. Érted? Azonnal! Mert az országnak ez az érdeke, ti meg le vagytok szarva a hazugságaitokkal együtt. Pont.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.