Május 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert a civilek nem közpénzből játszanak politikai prostituáltat, nem igaz?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,664,084 forint, még hiányzik 1,335,916 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyetlen nap sem telt el, talán még 24 óra sem telt el azóta, hogy a fideszes gépezet – az egyélőisten jelenlétében – átnyomta a parlamenten az átláthatósági megfontolásokra hivatkozó, a nem Fidesz által alapított civil szervezetek megbélyegzéséről szóló, Vlagyimirovics elvtárs iránymutatásai alapján összegányolt törvényt, az ország egyik legszánalmasabb nem civil szervezete rögvest büszkén adta hírül páratlanul igényes honlapján ezt: cof

Vagy, amint az RTL Klub megkeresésére válaszolták:

A törvényt minden civil szervezetnek be kell tartani. A CÖF a törvényi célt támogathatónak tartja, honlapunkon az egyenlőség elve alapján már feltüntettük, hogy „Külföldről nem támogatott szervezet” vagyunk.

Nem nagyon tudom elképzelni – pedig bármit el tudok már képzelni -, hogy van ennél a szolgalelkű, ügybuzgó, csúszómászó szervilizmusnál undorítóbb, mint ami ennek a kormánypárti bérkommandónak minden megnyilvánulását jellemzi. Nem pusztán arról van szó, hogy a törvényt még ki sem hirdették, hogy még életbe sem lépett, de milyen egyenlőségről beszélnek ezek?

Van olyan rendelkezés ebben a szégyenletes jogszabályban, hogy miközben a külföldről támogatott szervezeteknek fel kell tüntetniük, hogy ők bizony külföldről támogatott szervezet (mintha ez egyenértékű volna azzal, hogy leprások, fertőző betegségeket terjesztenek, halált hozó fű terem a szívükön), azok akik nem külföldről finanszírozott szervezeteknek számítanak, bármit is fel kell hogy tüntessenek ugyanígy? Nem, nincs ilyen szabályozás, rendelkezés, előírás. Egyvalami van. Parttalan cinizmus. A Csizmadia-Bencsik-Stefka-Bayer-Lomniczi-Fritz és népes zenekaruk megfelelési kényszeres nyálcsorgatása van.

Egyfelől rezignált örömre ad okot, hogy már az elvtársaknak sem volt pofájuk odaírni, hogy civil szervezet, megelégedtek a szervezettel. Illetve amennyiben Észak-Korea virágzó demokrácia, úgy a CÖF-CÖKA is civil. De csak akkor és csak annyira. A békemenet óta tudjuk, hogy a világon máshol nem annyira divat a fennálló kétharmados rezsim mellett szimpátiatüntetni. Kivéve Magyarországot, mert itt nyolcadik éve a korrupt rezsim az áldozat, a korrupt rezsim szorul védelemre a történelem vérzivatarának eme súlyos időszakában.

Továbbra sem érthető, de talán a CÖF-CÖKA tagsága és az őket nagyvonalúan pénzzel tömő gazdák és szurkolók meg tudják magyarázni azt a kérdést (legalább maguknak), hogy miért fontosabb tudniuk a magyar embereknek, ha egy civil szervezet Sorostól kap 7,2 millió forintot, mint az, hogy egy álcivil szervezet közpénzből kap fél milliárdot. Merthogy változatlanul igaz: Soros ügynökei összesen nem kaptak annyi támogatást, mint ez a kivénhedt munkásőr-tagozat. Szóval ha a külföldről is finanszírozott szervezeteket meg kell bélyegezni, legalább ennyire indokolt volna az adófizetői, nem önkéntes felajánlásokból uszító politikai különítmények megpecsételése is.

Díjazom ezt a taknyon csúszó szervilizmust és az értelmezhetetlen egyenlőség elvének betartását, de akkor már a valóságot is tükröző megfogalmazásokban kellene gondolkodni. Én például a „külföldről nem támogatott szervezet” megnevezés helyett sokkal precízebb definíciókat használnék, mint például: közpénzen hizlalt szervezet; az állam csecsén lógó szervezet; indokolatlanul sok közpénzből pártpropagandát folytató szervezet; az adófizetők megkérdezése és tudta nélkül pofátlanul sok pénzzel kitömött szervezet; kollaboráns szervezet; lopott pénzből támogatott, fideszes gittegylet; a nemzeti-keresztény kormány közpénzfelhalmozó partnerszervezete; a kormánynak közpénzből kampányoló szervezet, és holnapig sorolhatnám.

Az egészben a leggázabb még csak nem is az, hogy büszkék valamire, amire épeszű ember nem lenne büszke (tudniillik arra, hogy a kormány érdekei szerint ugrálnak, fröcsögnek, tüntetnek, hoznak szégyent a dohos, középkori szellemiségükkel egy egész országra és olyan pénzeket zsebelnek be a lojalitásukért, amelyek máshonnan hiányoznak), hanem hogy oda jutottak a megfelelni akarásban, hogy a külföld tényleg szitokszó lett a CÖF-NER-szótárban. A külföld valami szörnyűséges, borzasztó métely, amely a mélymagyar köldöknézést fenyegeti, minden, ami onnan jön, azzal vigyázni kell, mert létünkben akar megsemmisíteni. Természetesen kivétel ez alól minden tekintélyelvű, keleti fél- és egész diktatúra, ahol a magyar kormánynak még van respektje a hanyatló nyugati demokráciákkal szemben.

Ezek arra büszkék, hogy nem kapnak külföldi támogatást, hanem az ország vérét szívják, mert belföldi támogatást kapnak. És sőt, a Kétfarkú ötletére a magas lóról:

Ostobasággal és szakmai hozzáértés nélküli kijelentésekkel nem foglalkozunk, hiszen még az ajándékozást is kétoldalú szerződésbe kell foglalni, mi pedig nem kívánunk külföldről támogatást elfogadni.

2009 óta nem is fogadtunk el.

Ha mégis érkezne számlánkra ilyen, Kétfarkúak által küldött támogatás, azt azonnal, köszönettel visszaküldenénk a feladónak.

És vannak annyira arrogáns gazemberek, hogy ezt is büszkén vállalják. Hogy 2009 után 2010 jött, amikor is már francnak kellett külföldi támogatás, amikor elkezdett ömleni az állami támogatás a politikai szekértolásért cserébe. Hát kell a bánatnak szaros 7 millió, amikor százmilliók ömlenek hozzájuk azért az értékes munkáért cserébe. Még egyszer nem hallottam, hogy ezek nyomorult embereknek adakoztak volna, hogy mélyszegénységben élő gyerekeket támogattak volna, hogy bármilyen karitatív tevékenységet folytattak volna a politikai plakátoláson és cöfögésen kívül. Az olyan snassz, meg olyan libsi dolog, sőt, az éhezés is pusztán liberális beetetés.

És bár sehol nem írja, hogy törvénytelen volna közpénzből is civilkedni, a CÖF nem civil szervezet, ellenben kurva sokba kerül. A civil szervezetek ugyanis nem közpénzből játszanak politikai prostituáltat, nem a kormányt védik az elesettekkel, segítségre szorulókkal, egyszerű polgárokkal szemben, hanem pont fordítva. Innentől kezdve teljesen jogos elvárás lehetne, hogy a közpénzből finanszírozott álcivil szervezet megnevezés megjelenjen a CÖF-CÖKA minden felületén. A törvény célja állítólag nem a megbélyegzés, akkor meg nyugodtan lehetne módosítani. Hogy lássunk tisztán és érvényesüljön az egyenlőség elve.

A legalizált korrupció országában adófizetői pénzzel kitömött – civilségével mellet döngető – propagandistának lenni végül is nem bűn. Csak végtelenül abszurd és szánalmas és hányingerpozitív. (Amúgy félmilliárdból gatyába lehetne rázni ezt a honlapot. Ilyen igénytelen szart ritkán lát az ember.)

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.