Június 15,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: Tamás! Nem mondták, hogy „hintőporra” ne igyál „babaolajat”?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,681,290 forint, még hiányzik 1,318,710 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Deutsch Tamás belefejelt egy tál „hintőporba”, majd interjút adott a Világgazdaságnak. A Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztosunk arcán nagyon meglátszik a brüsszeli „nyomor”. A folyamatos harc és a város megállítására tett törekvések. Ennek ellenére mégis van egy halovány remény, hogy ez az ember képes képviselni országunk és az Unió érdekeit is. Legalábbis ezzel takarózik. Elvégre, ha az Unió meg akarja adóztatni az elefántokat (Google, Facebook), akkor bizony neki, mint a magyar nép képviselőjének, kutya-, azaz egér-kötelessége csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez.

Semmi sem egyszerű. A gaz/gonosz Google, Facebook elefánt multik az adóparadicsomnak számító Írországban jegyeztették be a cégüket, ezáltal talicskával viszik kifelé hazánkból az adózatlan bevételt. Micsoda dolog ez? Hogy merészeli ezt megtenni egy olyan cég, aminek a vezetője hülyébb, mint Mészáros Lölö? Következésképp Írország az ellenségünk a britekkel egyetemben, hiszen van pofájuk az írek segítségére sietni holmi „túlzott szabadkereskedelmi megközelítésből”. Évente 20 milliárd forint adózatlan bevételt visz el a két cég ebből az országból. Ha ezt nem tették volna, akkor Mészáros Lőrinc vagyona 100 milliárd helyett 120 milliárddal nőhetett volna a tavalyi évben.

Tamás! Nem mondták, hogy „hintőporra” ne igyál „babaolajat”? Ez okozhatja, hogy fenyegetett egérnek képzeled magad. Valószínű, más állapotban lehettél és hozzád nem jutott el, hogy Soros az ellenség, nem a Google és nem a Facebook. Bár, ki tudja? Egy „jól prosperáló európai védőbástya” országnak hamar lesz sok ellensége. Brüsszelben, egy luxuslakásban, a perzsaszőnyegen, magzatpózban hemperegve, „hintőporos” nózival én sem hallanám a hazámból érkező kiabálást. Valószínű én is attól rettegnék, hogy eltaposnak az arckönyv fülű Googlefántok. Van is mitől félni.

„Ezek a cégek a nyilvánosság előtt a szebbik arcukat mutatják, zárt ajtók mögött másképp viselkednek”.

Nem ismerős ez, Tamás? Ez olyan, mint amikor azt mondjátok: Magyarország jobban teljesít, hasít a gazdaság. Egy szóval képmutatás. Téged pedig az zavar, hogy nem csak Ti csináljátok.

Nagyon piszkálhatja a csőrötöket ez a pénz. Mennyi szép stadion, kisvasút, üveghíd és még ki tudja, mi készülhetne belőle. Persze, tudom, nem erről van szó. Arról van szó, amit te lenyilatkoztál. A brüsszeli éhezéstől felfújódott pocid mélyéről kiböfögve van pofád a többi Uniós országot magad elé tolni, velük takargatni irgalmatlan pénzéhségeteket. Majd Magyarország precedenst teremt és lecsap a gaz adóelkerülőkre, akiknek van képük a versenyképességre hivatkozni. Emlegeted a spanyolokat, a franciákat, a németeket és támogatásunkról biztosítod őket. Úgy teszel, mintha olyan lennél, mint ők. Pedig nem. Valószínű, ők felhasználják ezt a bevételt és nem felélik.

Örülök, hogy Magyarország egy tisztességes, becsületes hely. Egy olyan hely, ahol minden parókakészítő kaszinó- és  tévécsatorna-tulajdonos becsülettel a magyar állam kasszájába fizet be minden fillér adót. Olyan helyen, ahol igaz, Zuckerbergnél okosabb Mészáros Lölök részrehajlás nélküli versenyképességgel nyernek meg – a vécédeszka gyártástól a maghasadás felügyeletéig – mindent. Ebben az országban mindenki, mindennel frankón el tud számolni. Senkinek sincs takargatnivalója. Magyarország egy olyan hely, ahol nincs szükség napi szinten újabb ellenségre, hogy a hatalmon lévő kormány a létjogosultságát igazolja. S mivel ilyen hely ez a Magyarország, valóban szükség van arra, hogy Brüsszelben üsd a tam-tamot, hiszen ott becstelen, alja népek élnek. Csakúgy, mint Amerikában. Hiszen te már csak tudod:

„a két internetes óriáscég azon állítása ugyanis, hogy ők nagy, amerikai, versenyképes vállalatok, ti pedig lassú, tohonya európai országok vagytok, és ez a probléma, nem pedig az adóelkerülés”.

Valójában nem lenne bajom azzal, hogy hazánkban is adózzon a Facebook vagy a Google. Még támogatnám is, ha ti nem lennétek ilyen undorító, harácsoló férgek. Ha nem tudnám, hogy a két nagy cég megadóztatásából származó bevétel is a ti feneketlen zsebetekben landol. Kiabálják rám, hogy nem vagyok magyar. Legyen.

Ezt a pénzt inkább vigye a Google és a Facebook, mintsem három hónap alatt magyarul elfelejtő, kitartott díszkurvák punci szőrtelenítésére menjen el. Mintsem hugyozómalac tekintetű Rogán Tónik helikopterezzék el, vagy éppen a szipákoló társad, Habony Árpi szívja fel az orrán keresztül, hogy aztán leülepedjen az agyában.

Singing Jungle

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.