Június 15,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A baj az, hogy Fidesz nem létezik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,681,290 forint, még hiányzik 1,318,710 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mondom, mi az, ami teljesen biztos: Orbán megbukik. Orbán soha az életben nem bukik meg. Mindjárt vége ennek az egésznek. Simán behúzza a Fidesz a kétharmadot jövőre.

A legfrissebb megfejtés Török Gábortól jött: csak és kizárólag Simicska Lajos tudja megbuktatni Orbánt, senki más. Na, innen szép felállni. Amúgy a világon semmi baj nincs ezzel. Mindenki a véleményét mondja (kivéve az aktív jósokat és jövőbelátókat), ami bármikor változhat, hiszen a helyzet is folyamatosan, percről percre változik. Tegye fel a kezét az, aki egy hónappal ezelőtt megmondta volna, hogy pont a CEU ügy fogja kiverni a biztosítékot! Nem számítok túl sok jelentkezőre, mivel a törvénymódosításról még csak szó sem volt egy hónapja.

Utólag persze összeállnak a minták, látható, hogy miből mi következett logikusan és máshogy nem is lehetett volna. De menet közben semmi sem látható ebből a mintából. Nem azért, mert mindenki hülye, hanem azért, mert nem várt események befolyásolják a dolgok menetét.

A magam részéről nem gondolom, hogy egyedül csak Simicska Lajos biliborítása tudna pontot tenni a történet végére. Persze benne van az is a pakliban, de szerintem ez lenne a lehető legrosszabb verzió. Már csak azért is, mert egy ilyen esemény csak mocskos lehet, semmi más. Ha egy olyan bizonyíték kerül napvilágra Orbánról – és bizonyíték kell, az kevés, ha a legokosabb Lajos valamelyik szerkesztőségben mesélget erről-arról – amiben véletlenül Simicska nem érintett, az nagyjából csak magánéleti lehet. Márpedig ilyesmivel nem igazán lehet eredményt elérni, a magyar társadalom – dacára mindennek – tabuként kezeli ezt a témát. Nagyon helyesen. Ha valaki, ezt Orbán gépezete pontosan tudhatja, mert megpróbálták már lejáratni ilyen módszerrel mindenkit, de ellenkező hatást váltottak ki.

Ez tehát kiesett. Az üzleti ügyeik nyilván közösek, Simicska nem egy önfeláldozó hős típus, aki önként leleplezi magát a haza védelmében. Ha ez lett volna a célja, már régen megtehette volna.

Simicskán kívül még ezer dolog megbuktathatja a rezsimet. A CEU ügyben hirtelen felállt ellenzéken nagyon nehéz valódi fogást találni, mivel nem a kényelmes, jól kitaposott parlamenti pártok valamelyikével került szembe a kormány, hanem fiatalokkal. Természetesen – háborúban és szerelemben mindent lehet – a teljes propagandagépezet nekik is támadt, ahogy kell. De azért az örökös Fidesz szavazókon kívül senki nem hiszi el, hogy őket Soros György fizeti. Ráadásul úgy tűnik, hogy a jobboldali gondolkodású értelmiség – ez lenne a Fidesz szellemi bázisa, amennyiben a kormány valóban jobboldali, de akár baloldali, vagy bármilyen értékeket vallana – nem csupán kihátrál Orbán mögül, de a hangját is hallatja.

Az Európai Unió puttonya is mostanra telítődött – vagy már régen, de látva, hogy mégsem minden magyar akar így élni, most borítottak – és sorra jönnek a pofonok. Az egészséges – vagy az én szívemnek kedves – persze az lenne, ha a Fidesz leváltaná Orbánt és társait, keresnének a soraikban becsületes, jó politikusokat és elkezdenék a helyreállítást. Ezzel az a baj, hogy nincs Fidesz. Pártként nem létezik, már jó ideje nem.

Meg nem tudom mondani, hogy mikor és hogyan ér véget ez az egész. Egy biztosnak tűnik: így nem folytatható sokáig. Az is valószínű, hogy teljesen romba kell dőlnie mindennek ahhoz, hogy újra lehessen építeni. Valamiért mi olyan nép vagyunk, amelyik szeret szenvedni.

Az tisztán látszik, hogy teljes a pánik a kormányoldalon. Egészen elképesztő, ebben az évszázadban és ezen a földrészen már feledésbe ment jelszavakkal, módon és formában támadják – nem a baloldalt, nem az ellenzéket, hanem gyakorlatilag  – a teljes lakosságot. Ezzel, amit most csinálnak, mindenkinek ártanak. Önmaguknak is. De nem hiszem, hogy van visszaút. Tetszik, vagy sem, végig kell menni, ha már lendületben vagyunk. Aztán meglátjuk, hová jutunk.

Ha vége – mert valahogy vége lesz – akkor újra kell építeni mindent, az alapoktól kezdve. És még egyszer nem szabad elsumákolni azt, amit a rendszerváltáskor. Le kell zárni a múltat és meg kell tanulni a demokráciát. Szerintem.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.