Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Róza néni megmondja: Rezsiszili karrierje

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,477,250 forint, még hiányzik 1,522,750 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Parlament nemzetbiztonsági bizottságának hét tagja közül három fideszes, egy KöDöNöPös, aztán van egy eLeMPés, egy jobbikos, valamint van még Molnár Zsolt elnök az MSZP részéről. Az alelnök pedig nem más, mint az izomagyúnak látszó Németh Szilárd, akinek úgy tűnik, hogy tömérdek feladata van a FIDESZ és a kormány háza táján.

Szóval, ennek a bizottságnak a  hétfői (április 10-i) napra tervezett ülésén ez lett volna a napirendje, bármit is jelentsen:

 1. Tájékoztató a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat 2016. évi tevékenységéről
 2. Döntés a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény 72/D. § (9) bekezdése alapján benyújtott panaszügyben (Nbb-40/57-1/2017.)

De, amint Szél Bernadett beszámolt egy Facebook posztjában, ez az ülés botrányba fulladt, éppen Bernadett kíváncsiskodása kapcsán, az oroszoknak továbbított inkonzultációs adatok miatt. Történt ugyanis, hogy Németh Szilárd alelnök, jelenlévő haveri körével úgy otthagyta a közös ülést, hogy a bizottság menten határozatlanná vált. Ja nem, inkább határozatképtelenné.

Egy keményen dolgozó kisember pedig feltette magában a kérdést, hogy akkor most Szilárdunknak jár-e fizetés ezért a (nem)munkáért? Mert hát ugye, mégis csak ellógott. Tőle ezért nincs levonás, csak a kisemberen kérik számon a hiányzást?

De mennyit is kereshet egy ilyen kaliberű lángelme? Mondjuk ezért az alelnöki pozícióért mennyit kaphat? Vagy például mennyit kapott az ELTE kancellárjának pályázatához adott ajánlás fejében? Mert hogy így fényezte ő azt, aki most fenyegeti az ELTE előadóit, hallgatóit: „szakmailag és emberileg is minden előzetes várakozásnál nagyobb segítséget nyújtott az önkormányzat számára”.  

Igen, ez volt a csepeli önkormányzat, ahol 1998-tól, volt előbb képviselő, aztán 2010-től polgármester – ilyen előélet után: 1982–1996 között egy csepeli iskolában dolgozott, először képesítés nélküli napközis nevelőként, majd tanítóként, tanárként, igazgatóhelyettesként. Aztán a civil életben volt még:

 • iskolaigazgató
 • könyvtáros (!!), miután könyvtár-tanítói szakon szerzett oklevelet, aztán
 • szerzett közoktatási szakértői oklevelet is
 • környezetpedagógus szakképzésen is részt vett
 • volt humán erőforrás és szervezési osztályvezető a Vasutasok Szakszervezeténél
 • a Környezetgazdálkodási Intézet európai integrációs igazgatója, aztán
 • a jogutód VITUKI Nonprofit Kft. szakági igazgatója, oktatási részlegvezetője.

Párhuzamosan, a képviselősége mellett voltak még politikai funkciói, mint:

 • sporttanácsnok
 • FIDESZ-KDNP önkormányzati frakcióvezető
 • a Fővárosi Közgyűlés tagjaként kulturális és turisztikai tanácsnok, aztán  lett belőle
 • „beugró” országgyűlési képviselő, míg végül
 • 2009-től Deutsch Tamás megüresedett helyén ő lett a Fidesz első csepeli parlamenti képviselője
 • 2010-ben Csepel egyéni országgyűlési képviselőjévé,
 • majd ősszel Csepel polgármesterévé és
 • a Fővárosi Közgyűlés tagjává választották
 • jelenleg országgyűlési képviselő
 • 2013-tól rezsibiztos
 • 2015-től a Magyar Birkózószövetség elnöke
 • és ki tudja, még mi más (ja, fidesz-alelnök is)

Hát szóval… amint látszik, Németh Szilárd tud ám élni, halmozva az élvezeteket. Ha már nem lett belőle matematikus, hogy perverz módon élvezze inkább a halmazokat…

Lehet, hogy mi is jobban jártunk volna, mert akkor talán nem nekünk kellett volna eltartani ezt a sokoldalú, jól képzett, sok fontos területen is helytálló kiváló „szakembert”.

Habár… Az a nagy helyzet, hogy látszólag még olcsón is csinálja, amit csinál.

No persze, nem hozzám képest, hanem mondjuk a 100 hektáros Lázár Janihoz… vagy esetleg Szakonyfalu szegénylegényéhez képest.

Igen, előkerült a Rogán Tóni is Virágvasárnapra, pedig már gondoltam, hogy biztos a tolvajok fejedelmét, Robin Hoodot játssza valahol a bevallott 25 hektárnyi erdejében, kicsiny szülőfalujában – például úgy, hogy éppenséggel saját magát leckézteti meg, ha már úgy meggazdagodott.

Szóval Szilárd… szerintem még a meggazdagodáshoz sem látszik túl okosnak. Legalábbis a vagyonnyilatkozata szerint elég szerényen éldegél, a havi minimum (de van az több is, szerintem) egy milliós jövedelméhez képest is. Hiszen nincsen neki (bocsánat, bevallottan nincsen) csak egy 2006-ban, felesben vásárolt lakóháza, aztán 1/4-1/4 hányadban örökölt szövetkezeti lakása, illetve gyümölcsöse, mindez Csepelen.

Saját autója 2012-től bevallottan nincs neki, de 2014-től a Seat Alhambra szolgálati autója mellé kap üzemanyagkártyát, kapott egy 700 ezer Ft értékű Lenovo notebookot és egy 31.737 forintos mobiltelefont szintén kártyával.

Megtakarításai évről évre 2-3 millió Ft körül mozognak, 2016 végén a bankszámláján nem volt csak alig 1.637.873 forintja (azért ez is több mint a csórós…gű miniszterelnökünké).

Hónapról hónapra, évről évre kuporgat, spórolgat úgy hogy van neki havi 20.000 forintos fizetendője a Fundamenta Lakáskasszába, negyedévente fizet 162.500 forintot a CIG Pannónia Nyugdíjpénztárba, aztán évente még félretesz 500.000 forintot Signal biztosítási kötvénybe – gondolva a nyugdíjas éveire.

Hát nem szerény és megható ez az egész?!

De most komolyan, ez a pasi ennyiért áll ki minden nap a zemberek elé és bizonygatja, hogy ő mennyire sötét? És ez szól bele az egyetemeket érintő dolgokba (ELTE, CEU)? És még lenne sok-sok más kérdésem, de inkább hagyjuk.

Ezek után én szégyellem magam!

Róza néniadomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.