Május 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Orbán nem egy baromi tehetséges politikus, hanem egy baromi tehetséges, veszélyes, aljas, pusztító manipulátor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,664,084 forint, még hiányzik 1,335,916 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán háborúja nem tud véget érni. Nem is akarja senki, hogy vége legyen. Biztosan mindenki látott már (filmen legalábbis) olyan jelenetet, amikor egy lovat törnek be. Először csak a hátára teszik a nyerget, hadd szokja. Aztán a szájába a zablát, hadd szokja. Amikor már természetes számára a nyereg is, a zabla is, akkor ráül a lovas. És betöri az állatot, aki engedelmeskedni fog neki. Megszűnik a saját akarata. De nem baj, a ló dolga, hogy a gazdáját szolgálja.

„Orbán pedig egy baromi tehetséges politikus, aki az emberek nyelvén tud koherens világmagyarázattal szolgálni”. Ezt Fekete-Győr András, a Momentum vezetője mondta. Valószínűleg így is gondolja. Én pedig végtelenül sajnálom.

Orbán nem egy baromi tehetséges politikus, hanem egy baromi tehetséges manipulátor. Veszélyes. Sunyi. Aljas. Mindenre képes. Pusztító.

Ha Fekete-Győr András szerint Orbán koherens világmagyarázattal szolgál a nép nyelvén, akkor nagyon nagy baj van. Orbán ugyanis nem megmagyarázza a világot, hanem egy alternatív valóságot hoz létre. Egy hazug világot, melynek minden darabkája pontosan illeszkedik az ő elképzeléseihez. Ezt a hazug valóságot magyarázza meg a híveinek, ezt tolja le egy ország torkán és ezt alakítja érdekeinek megfelelően.

Azért áll folyamatos háborúban Orbán, mert ez szolgálja az érdekeit. Majdnem mindegy, hogy a magyar pálinkáért, az akácért, a levesporért, mosószerért, vagy az ország szabadságáért, az energiafüggetlenségért, vagy a migráció ellen háborúzik.

Hazudik, azt sem koherensen, de legalább megállás nélkül, szívósan, szemrebbenés nélkül. A magyar pálinkát nem támadta senki, az adóztatása nem volt kompatibilis az uniós jogszabályokkal. A harc elbukott, de diadalként tálalta a kormány. Az akácot senki nem akarta elvenni, egyszerűen – miután egy behurcolt, agresszív módon terjedő növény, amely kiszorítja az őshonos fajokat -, a terjedését akarja korlátozni az Unió. Az eltérő minőségű élelmiszerek vizsgálata még nem zárult le, de simán kiderülhet, hogy a pocsékabb alapanyag éppen magyar gyártmány.

Az ország szabadságát senki nem akarja elvenni, legalábbis külföldről nem. Az Orbán nevű ember és az ő udvartartásának az érdeke egyes egyedül az, hogy a civil kurázsit, a polgári szabadságjogokat felszámolja. Nem kívülről, hanem belülről válik diktatórikus, élhetetlen hellyé ez a demokráciát éppen csak futólag megtapasztaló ország. Nem külső ellenség támadt ránk, hanem belülről rohad az egész.

Orbán betöri az országot, mint egy lovat. Már a hátunkon van a nyereg, megszoktuk. Szánkban van a zabla, megszoktuk. Lendületet vesz a lovas és nyeregbe pattan, onnantól kezdve már csak nagyon komoly sérülés árán rázható le. Már persze, ha le akarjuk rázni egyáltalán. Ha nem akarjuk, akkor megszokjuk és visszük, ahová menni akar, vagy húzzuk a szekerét.

Orbánnak nincsen lelkiismerete, nincsenek erkölcsi korlátai, nincsenek gátlásai. Mindent megtesz, amit meg kell tennie a céljai elérése érdekében. Megtöri a fővárost, mert ez gyengíti az országot. Lepusztítja a vidéket, mert a kiszolgáltatott ember nem a szabadságát, a demokratikus jogait félti, hanem a napi betevőt és ilyenkor minden más háttérbe szorul. Szétveri az oktatást, mert a tudatlan ember könnyen befolyásolható. Letarolja a piacokat, mert a gazdasági hatalom az ország zabláját a kezébe adja. Háborús pszichózist szít, mert a családját féltő ember bármire rátámad, amiben veszélyt lát. Akár az árnyékra is. Közben sem ideje, sem ereje nincs elgondolkodni azon, hogy nincs is mumus az ágy alatt, hogy szándékosan ijesztgetik és hergelik.

Nem véletlen az, hogy a kormány száz és ezermilliárdokat szór el stadionokra, keresztényüldözéses harcokra, nem is létező külhoni magyar szervezetek támogatására, Schmidt Mariska történelemhamisítására, üveghídra, magozott kukoricakonzervekre. Nem átgondolatlanságból, ostobaságból megy ezekre az értelmetlen hülyeségekre a pénz, hanem tudatosan szívják ki a forrásokat, hogy ne fejlődjön az oktatás, sem az egészségügy, a magyar ipar, a szociális szféra. Tanulatlan-tudatlan, gazdaságilag kiszolgáltatott, lepusztult, értelmiségi réteg nélküli, önálló véleménnyel és akarattal nem rendelkező, rettegő, mindenben a kormánytól függő országra van szüksége.

Ez a hatalomról szól. A pénz, a megszerezhető vagyon fontos része, de nem ez a fő cél. A cél a mindenhatóság. Minden egyes lépés ehhez viszi közelebb. Ha az fogja az érdekeit szolgálni, szemrebbenés nélkül ki fogja vinni az országot az Unióból és Putyinnal létrehoznak egy új Szovjetuniót. Oroszország, Putyin érdeke a hatalmi pozícióinak megerősítése a térségben és az Európai Unió meggyengítése, vagy szétverése. Orbán ebben partner, mert a személyes érdekei ezt diktálják. Ebbe rángatja bele az egész országot. Évek óta ez zajlik. Aki ezt nem látja, az vagy vak, vagy hülye, vagy maga is hasonló módon akar felkapaszkodni az ország trónjára, mert éppen olyan elvtelen, pszichésen terhelt manipulátor, mint az, akit csodál.

Orbán nem jó politikus. Orbán egy kártevő, a legveszélyesebb fajtából.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.