Július 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

DÜHÖNGŐ


A pofám szakad le, ráadásul – szerintem ez világszám – minden nap többször

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,622,220 forint, még hiányzik 1,377,780 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kormány – mentők
Új kazánt kapott a váci mentőállomás

 

Vác, 2017. február 22., szerda (MTI) – Új kazánt kapott a váci mentőállomás. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a helyszín szerdai bejárása után az MTI-nek azt mondta, hogy a gyors kivitelezés segítette a zökkenőmentes betegellátás fenntartását.

Rétvári Bence közölte: a mentőállomásnak sok embert kell kiszolgálnia, ezért fontos folyamatos működésének biztosítása.
Az intézményt az államtitkár mellett felkereste Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat igazgatója, valamint az érintett települések polgármesterei.

Érted, jóember? Elromlott a szájbavert kazán, kicserélték. És ez bazdmeg országos hír. Világszám! Odacsámpázik Rétvári, a polgármesterek (mibe, hogy nem jószántukból), az Országos Mentőszolgálat igazgatója. Megnézni az egy tetves kazánt. Az MTI meg lehozza, mert országos hír.

Rohadtul érdekes, hogy az már nem volt országos hír, amikor több, mint két hónapja elromlott a tetvedék kazán. Az sem volt országos hír – ide a rozsdás bökőt, hogy Rétvári sem rohant el megtekinteni -, hogy a mentősök hetekig rommá fagytak, néha -10 foknál is hidegebb volt ott, ahol tartózkodniuk kellett. Aztán már csak a mosdóban volt sarki hideg. Most meg, hogy végre jön a tavasz, sikerült kicserélni és volt pofájuk odacsődülni. Biztosan szebb látvány egy új kazán, mint egy régi, kékre fagyott mentős, akitől akkor is elvárják, hogy életeket mentsen, ha pacallá fagy a mentőállomás pihenőjében.

Az is megérne egy misét, hogy az ócska, mindenórás berendezést miért is nem lehetett már régen kicserélni? Ide a rozsdás bökőt, hogy egyetlen új TEK autó árából kijött volna, még az ablakok szigetelésére is futotta volna belőle. De nem ez nem az az ország, ahol prioritás lenne az alapellátás működése.

De akkor is, mekkora pofa kell már ahhoz, hogy Rétvári odakacsázzon, valami másik hülye meg beküldje az MTI sajtóosztályára a nagy hírt? Csoda, hogy nem készültek fotók is, ahogy az urak nagy boldogan átvágják…egymás torkát. Mi lesz a következő? Rákosrettenetesen kicserélik a helyi ovi konyhájában az egyik konnektort, amit a konyhásnéni véletlenül felaprított egy klopfolóval? Oda ki fog elrohanni? Lázár?

Számoljunk! Rétvári tuti nem vonattal ment. Ezeknek az nem szokásuk. Hány autó volt vajon? Sofőr? Rendőr? Volt forgalomterelés, lezárás? Az Országos Mentőszolgálat főmókusát se láttam stoppolni. Mibe kerül egy ilyen bohóckodás? Kijött volna az árából egy új mikró a mentőállomás konyhájára? Esetleg egy vízforraló is? Netán kávéfőző is belefért volna? Ja, hogy az nem üt akkorát az MTI-n, hogy Rétvári Bence, az Országos Mentőszolgálat vezetője és a franc tudja ki átadott egy kenyérpirítót Vácon?

A pofám szakad le, ráadásul – szerintem ez világszám – minden nap többször. Ilyen a világon nincs, mint ebben a búvalcseszett, szerencsétlen országban, esküszöm. És Rétvárinak volt pofája azt mondani, hogy a gyors kivitelezés, meg hajráéljen! Amúgy lehetséges, hogy a kivitelezés gyors volt (miután gőzöm sincs, mikor kezdték el ahhoz képest, amikor befejezték), de ha az gyors volt, akkor mi a tököm tartott két hónapig? Ki volt megint az impotens barom, aki – ha már előre nem is intézkedett – legalább amikor beszart a kazán, akkor nem lépett azonnal? A mentősök már hetek óta fagyoskodtak, amikor a sajtó cikkezni kezdett az ügyről és azóta is eltelt már egy hónap. Ha az újságírók nem feszegetik, akkor még mindig nem lenne fűtés?

Ja, a mentősök is nagyon hálásak. Igaz, hogy nem Rétvárinak. Hanem az embereknek, akik hősugárzót és légbefúvókat vittek nekik, hogy meg ne fagyjanak. Civilek vittek. Csukott szemmel merem borítékolni, hogy ezek a civilek nem nyüzsögtek ott az ünnepélyes dísszemlén.

Mindig azt gondolom, hogy ez már mindennek a legalja és mindig kiderül, hogy még nem az. Úgyhogy maradjak annyiban magammal: ez a mai nap legalja. Vagy a tegnapi napé. Bár még ez sem biztos.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.