Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Pusszancs, kis vezér

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves Viktor!

Nem vagy ugyan kedves, de a másik opció a tisztelt lett volna. Akkor már inkább kedves. Képzeld, mi történt! Rendeltem anyámnak gyógyharisnyát, mert dagad a lába, ez meg olyan gumis izé. Jót tesz neki. A régi elkezdett szétmenni, ezért kellett másik. Meg is rendeltem, de egy hét után sem kapta meg. Nem is fogja megkapni az idén, mert a posta nem tudja kiszállítani. Tudod miért? Azért, mert kitaláltad ezt az Erzsébet-utalványt. Pont postán és pont most kell kivinni, de nem bírja a posta. Úgyhogy anyám lába tovább dagad januárig. Köszi, rendes vagy.

Az jutott eszembe, hogy senki nincs körülötted, aki szólna neked, ha hülyeségeket csinálsz? Egy épeszű ember nincs ott, aki elmondta volna, hogy a hülye ötleteidnek milyen következményei vannak? Mert te leszarod, azt látom. Eszedbe sem jut, hogy a postán emberek dolgoznak. Jut is eszembe! Képzeld, tegnap láttam két fiatal srácot – szerintem középiskolások voltak – postásbringával, postástáskával szédelegtek. Nem találták az utcát, ahová menniük kellett volna. Nekik is az utalványod miatt kell a mínusz két fokban, jeges úton, ismeretlen környéken kézbesíteni. Legalább fizettek nekik? Ha igen, végül mennyibe kerül nekünk, adófizetőknek az utalvány? Amit azért nem lehetett banki utalással küldeni, mert akkor nem tudja a nyugdíjas, kinek legyen hálás? Viktor, te hülyének nézed a nyugdíjas szavazókat? Vagy azért kellett az utalvány, mert megszűnik a forgalmazó cég és a nyakatokon maradt volna majdnem hárommillió ilyen cetli? Viktor, te hülyének nézel mindenkit?

Viktor, milyen emberekkel veszed te körül magad? Tudsz róla, hogy kívülről úgy néztek ki, mint egy félrészeg ripacsokból álló amatőr színtársulat a falusi búcsúban? A szomszédod, bakker. Komolyan azt hiszitek, hogy nem tudja az egész ország, hogy Lölö cimborád a büdös életben nem vakarodott volna ki a csöpögő radiátor alól, ha nem dolgozik egy egész stáb azon, hogy milliárdos legyen? Helyetted. Azt is tudja mindenki – igen, a szavazóid is -, hogy olyan földbuta a szerencsétlen, hogy nem is nagyon érti, mi a franc történik vele. Hát hogy hozhatod ilyen helyzetbe csórikámat? Ha bukta van, ő viszi el a balhét? Szerinted nem szar ezt nekünk végignézni?

Szerintem amúgy nektek is elég gáz lehet a gázszerelő, azért kapott maga mellé sajtószóvivőt. Mert még a végén kikotyog valamit, amiről azt sem tudja, micsoda. A szóvivőnéni meg…Végre talált magának valakit, akihez képest úgy világít az intellektusa, mint Kósa Lajos csupasz lába a családi fotón. Tényleg, az is minek kellett? Most, hogy egy ország tudja, hogy alighanem genetikailag öröklődik a lúdtalp, sőt, házasság útján is terjed, most jobb nekünk? Mert szerintem nem.

De komolyan, micsoda figurák vannak körülötted? Habony az állandó erőlködésével, hogy ne nézzen ki fejszével faragott fejű taplónak. De ez lenne a legkisebb baj, mert arról nem nagyon tehet senki, hogy milyen a feje. De ami abban a fejben van! Habony ad tanácsokat a lengyel kormánynak is, vagy azok maguktól idióták? Bár ez az ő bajuk, meg a lengyeleké.

Hanem az már a mi bajunk, hogy nekünk meg te jutottál. Meg a cimboráid. Lassan az összes agyaroggyant körülötted sertepertél. Figyi, Viktor! Ha én lennék az ország vezetője, biztos, hogy olyan emberekkel venném körül magam, akik nagyon okosak. Lehetőleg tőlem okosabbak. Mert jó tanácsokat nem az idióták, az emberi-szakmai nyomoroncok tudnak adni. A miniszterek elnökének meg nem az a dolga, hogy mindent ő akarjon jobban tudni, hanem az, hogy tudja, kinek a tanácsát kell meghallgatnia. Te meg csak olyanokat viselsz el, akik hülyébbek nálad.

Vagy legalábbis úgy tesznek, mintha. Ez a te magánügyed lenne, ha nem mi szívnánk miatta. De mi szívunk. Most pont az anyám, aki nem fogja megkapni a nyüves harisnyát, mert te kitaláltál valami ökörséget és senki sem mondta, hogy nem kellene. Senki, semmire nem mondja neked, hogy nem kellene. Pedig hidd el, rá fogsz fázni. Te is, a tányérnyalóid is. Egy országban mindig stabilan annyi kretén van, amennyi. Azok meg már ott vannak a szavazóbázisodban, több nem lesz. A többieknek meg előbb-utóbb betelik a hócipője veletek.

Na, megyek lassan dolgomra, csak ezt el akartam neked mondani. Meg még valamit. Tudsz róla, drágaegy Viktor, hogy azok a slapajaid, akik telióbégatják a sajtót a nagyvonalúságoddal a béremelésről meg a jobbanteljesítésről, azt elfelejtik mondani, hogy a rezsicsökkentett áram nálunk drágább, mint más országokban? Meg azt sem reklámozzák, hogy mióta a rezsicsökkentés örömére szétvertétek a kéményseprést, idáig kétszer annyian haltak meg szénmonoxid mérgezésben, mint tavaly? És azt sem nagyon reklámozzátok, hogy a cafeteria adóját és járulékait tovább emelitek a botrányos 34,51 százalékról 43,66 százalékra. Ergo: évente kb. egy havi juttatást bukik a munkavállaló. Ügyes. Ameddig rá nem jönnek az emberek, hogy mégsem vagy te annyira sem jó, sem bölcs király. Akkor gáz lesz és még Lölö haverod sem fogja tudni megjavítani.

Nem baj, én kivárom. Ahogy anyám a harisnyát.

Pusszancs, kis vezér.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.