Május 30,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor az Orbán Viktor nevű ember ma egy huszandrangú ügyvéd lenne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,261,648 forint, még hiányzik 738,352 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Elérhető közelségbe került a megoldás, Magyarország minden problémája egy perc alatt orvosolható. Legalábbis az LMP szerint. Amint sikerült abbahagynunk a vinnyogást, nézzük, mint mondott Sallai Róbert Benedek az ATV műsorában:

„Én lassan ott tartok, hogy szerintem az LMP-nek be kellene jelentenie, hogy Simicskának valamilyen amnesztiát adjunk, ha bevall mindent a Fideszről, amit tud”.

Játszadozzunk el a gondolttal, hogy az LMP bejelenti. És akkor mi van? Mert az LMP kompetenciája nagyjából annyi egy egytől százig terjedő skálán, ahány betűből áll a párt nevének rövidítése. Vagy annyi sem. Ezzel az erővel én is bejelenthetném, hogy nem fogok haragudni Simicska Lajosra, ha megbuktatja az Orbán Viktor nevű embert.

De én történetesen nem mondanék ilyet soha, mert úgy gondolom, hogy Simicska Nagyonokos Lajosnak soha el nem évülő bűne az, ahová mostanra ez az ország züllött. Aki gyűlöli Soros Györgyöt azért, mert igyekszik belepancsolni Európa sorsának alakulásába, az vidáman gyűlölheti Simicska Lajost is. Mert ő nem csak igyekezett, hanem tényszerűen mindent megtett azért, hogy mostanra egy elmeroggyant akaratán függjön minden magyar minden egyes napja.

Ha Simicska Lajos nem építette volna fel azt a gazdasági háttérhatalmat, amit felépített, a Fidesz ma nem itt tartana. Ha Simicska Lajos nem működött volna közre aktívan abban, hogy Orbán Győző bányát vásároljon, a Fidesz ma nem itt tartana. Ha Simicska Lajos nem tervezte volna meg és vezényelte volna le a média megszállását, a Fidesz ma talán már nem is létezne.

De Lajos ott volt az első perctől kezdve. A Fidesz-székház eladásánál, az eladásból befolyt összeg szétcsatornázásánál, az Orbán família magánvagyonának megalapozásánál. Ott volt Lajos az uniós források csapjánál és dagadtra szívta magát. Ezzel – többek között – csak az a baj, hogy mások elől szívta el a forrásokat. Mint ahogy mások elől szívja el a forrásokat Mészáros Lőrinc és pereputtya, Tiborcz István és a hasonszőrű élősködők hada.

Itt egy régebbi cikk a Fidesz alapozásáról és itt a cikk folytatása. Ha Simicska nincs, vagy legalább egy kicsit kevésbé megalomániás, akkor most a Fidesz sincs a ma ismert formájában. Akkor az Orbán Viktor nevű ember ma egy huszandrangú ügyvéd, szabadidejében pedig a helyi focicsapat edzője lenne.

Tudom, hogy nincs olyan a valóságban, hogy mi lett volna, ha. Ezért kezeljük egészen nyugodtan tényként, hogy bizony az van, ami van. Van egy Fidesz nevű valami, ami már réges-régen megszabadult minden olyan tagjától, aki valóban az ország sorsának jobbá tételét akarta megvalósítani. Ma a párt csak a kormány érdekét szolgálja, a kormány pedig az Orbán Viktor nevű ember akarata szerint működik.

Miközben az a párt, amelyiknek az ország boldogulásán kellene munkálkodnia, megszabadult minden gátlásától, Simicska Lajos vígan éli világát. Pont annyira nem érdekli az országban élő családok sorsa, mint ahogy nem érdekelte 30 évvel ezelőtt, 20 évvel ezelőtt és 10 évvel ezelőtt sem.

Tudom, hogy sokan hajlamosak benne látni a megoldást, de ő nem megoldás, hanem a fertőzés forrása. Nem gyógyszer, hanem maga a betegség. Amit tett, arra nincs és soha nem is lehet bocsánat. Üzleti alapon nem lehet adni-venni sem az erkölcsöt, sem az emberséget, a becsületet. Ha Simicskát egy percig is érdekelte volna az ország sorsa, már régen borította volna a bilit és nem a saját büntetlensége, esetleges üzleti haszna lebegett volna a szeme előtt.

Az már csak széljegyzet ebben a szánalmas történetben, hogy az LMP legalább olyan kompetens az amnesztiaosztásban, mint a sarki zöldséges. Semennyire.

Azonban nem árt arra figyelni, hogy minden sikerpropaganda ellenére a kormánypárt döglődik. A Fidesz egyedül Orbán Viktorra épül, nélküle nincs a párt sem. Orbán Viktor a nép bálványa, a Fideszt azért fogadják el az emberek, mert hozzá tartozik. Nem hinném, hogy bárki át tudná venni a helyét. A rajongók szívében biztosan nem. A fideszesek nagy része éppen annyira megveti a Rogánokat, Szijjártókat, Lázárokat, Matolcsykat, mint a nem fideszesek.

Ezért kell minden erejükkel Orbánra koncentrálni és őt védeni mindentől és mindenkitől. Ha Orbán megomlik, dől az egész mutatvány. Márpedig bármikor összeomolhat. Túl nagy rá ez a kabát és ezt sem nacionalizmussal, sem populizmussal nem lehet testre szabni. Ha Orbán meggyengül, úgy szét fog futni a pénzért hűségesek tábora, mint a szél. Akkor pedig nem marad más, mint a nyomozások és tárgyalások végtelen sora és nem csak a jelenlegi kormánypárt kerül nagyító alá.

Azok között, akiket az új ügyészség elővesz, Simicska Lajosnak igen előkelő helyen kell szerepelnie. Valahol Polt Péter és Orbán Viktor között.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.