Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Áder János, aki ott sem volt, tevőlegesen is felelős azért, ahová mára eljutott ez a demokráciának indult, mára diktatúrába fordult ország

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem mondhatjuk, hogy csupa egyhangú, unalmas nap sorakozik az évben és a napi tennivalóinkon kívül más dolgunk sincs, mint leülni egy kellemes családi vacsora mellé.

Forr, pezseg és háborog az ország, egyik sarkától a másikig. Szinte mindenki figyeli az eseményeket és vagy sír, vagy röhög. Attól függ, miről mit gondol.

Egyetlen egy ember van ebben az országban, aki semmire nem reagál, akinek arcizma sem rándul sem az alaptákolmány hetvenkettedik átírásától, sem a sajtószabadság bedarálásától. Ez az egy ember a nem létező köztársaság elnöke: Áder János.

Ő aztán nagy ívben tesz mindenre. Nincs szava, nincs véleménye, mondanivalója. Csak az újévi köszöntője biztos, amikor egymáshoz fércelt szóvirágok és hullaszürke szólamok sokaságát szedi csokorba és önti a nép asztalára. Nesztek, parasztok!

A nem létező köztársaság elnöke, akit kizárólag a globális problémák érdekelnek, aki küzd az őserdőkért, a felmelegedés ellen, a mamutok megmentéséért, a pingvinek szexuális szabadságáért és mindenért, amiért nyugodtan küzdhetne greenpeaces aktivistaként ingyen, nem pedig túlfizetett köztársasági elnökként a mi pénzünkből.

Áder az az ember, aki ott sincs. Soha, sehol. Semmi mást nem akar, mint megúszni. Erről szól az egész hivatali ideje. A megúszásról. Semmi más nem érdekli a klímavédelmen és a horgászáson kívül, mint az, hogy legyen már túl ezen az elnökösködésen, hadd vonuljon vissza a francba és hadd horgásszon félrészegen reggeltől estig. Élete végéig tartó elnöki fizetéssel, ingyen biztosított rezidenciával, autóval, sofőrrel. Megszolgálja, nem is erről van szó.

De rossz helyen szolgál. Neki a magyar polgárokat, Magyarországot kellene szolgálnia, nem az Orbán Viktor nevű embert. Mert a fizetését sem az Orbán Viktor nevű adja, hanem a polgárok. Esküt sem Orbánra tett, hanem az ország képviseletére, a nép szolgálatára.

Áder, a csornai Charles Bronson szemrebbenés nélkül nézi végig mindazt, ami az országban és az országgal történik. Nincs véleménye. Sem a szétrabolt földekről, sem a kisemmizett polgárokról, sem a korrupcióról, sem a demokrácia leépítéséről, sem a sajtószabadság eltiprásáról. Nincs véleménye az érvénytelen népszavazásról, az érvénytelen népszavazásra hivatkozva az alaptákolmányt átíró Orbán nevűről, de nincs véleménye a Népszabadság legyilkolásáról sem. Sem kis-, sem nagybetűvel.

Ádernek semmiről nincs mondanivalója, csak a globális felmelegedésről, a betűrt gatyaszárral való kerékpározásról és a horgászatról. Áder János lényegében nem is létezik. Nincs. Csak a fizetési papírja van.

Nem tudom, hány embernek tűnt fel, hogy az Orbán nevű bejelentette: az érvénytelen, ám dicsőséges 98 százalékot felmutató, 3,3 millió magyart Orbán csizmája alá hajtó népszavazás arra ösztönzi a fővezért, hogy saját kezűleg nyújtsa be az alaptákolmány módosítására tett javaslatait. Mégpedig négy területet érint a módosítás, ezek közül az egyik: Magyarország államformája.

Trócsányi László kifejtette: a változtatás olyan, az alkotmányos identitásunkat tartalmazó keretet rögzít majd, amely érinti a területet, a lakosságot, a népességet, az állami berendezkedést és az államformát.

(kormany.hu)

No, mi lesz az államforma? Monarchia? Áder addig tartja melegen a trónt, ameddig a Fidesz nevű bűnszervezet megerősíti az államfő hatalmát, aztán szépen visszavonul horgászni? Felcsút dicstelen szülötte pedig beül a bársonyba és életünk végéig nem szabadulunk meg tőle? Vagy majd örökölni lehet a posztot?

Áder János, aki ott sem volt, tevőlegesen is felelős azért, ahová mára eljutott ez a demokráciának indult, mára diktatúrába fordult ország. Az ember, akiről fotósorozatot közöl az MTI – konkrétan arról, hogyan horgászik – egyetlen egy esetben sem állt ki a demokrácia megóvása mellett. Most sem szólalt meg a Népszabadság-ügy kapcsán, de soha máskor sem szólalt meg.

Ő csak van, néz, védi a pintyeket, mosolyog a horog végén vergődő nyomorult halra, amelyik aligha élvezi a torkát átfúró horgot és semmi mást nem akar, mint hogy legyen már vége, Orbán haverja foglalja el végre a trónt és őt senki ne szekálja soha többé olyan hülyeségekkel, mint az ország szolgálata. Hiszen ő soha nem azt vállalta, hanem Orbán szolgálatát.

Egy színtelen, szagtalan, súlytalan figura aki azt hiszi, fel sem tűnik senkinek a létezése. Az valóban nem, de a hiánya igen. Pontosan annyira alkalmatlan és méltatlan a posztjára, mint a nemzet golyóstolla, Schmitt Pál volt a harsány ostobaságával, a hazugságaival, a mások munkájából profitáló sunyiságával.

Ők Orbán katonái, Orbánt szolgálják. És mi fizetjük őket. Ügyes.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.