Május 30,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezeknek az embereknek nincs annyi idejük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,248,333 forint, még hiányzik 751,667 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz-KDNP hétvégi szóvivője – Hollik István – biztosan nem ért rá, Kósa Lajos pedig még nem heverte ki a tegnapi Rihanna koncertet, mert a kormánypárt most egyszerű sajtóközleményben hirdette ki ország-világ előtt, hogy a baloldal minden bűnök szülőanyja. Semmi érdekes, vagy újszerű nincs ebben, ha csak annyi nem, hogy a bűnös baloldal aktuálisan nem a migráncsokat akarja erőnek erejével betelepíteni, hanem szimplán csak kiirtották a fél országot országlásuk idején, kilafatyolták a Balaton vizét és személyesen ők tehetnek a globális felmelegedésről is.

 A Fidesz szerint az MSZP volt az a párt, amely eltörölte az otthonteremtési kedvezményeket, több mint duplájára emelte a lakásáfát és devizahitelbe taszított rengeteg családot.
A Fidesz viszont – ahogy vállalta – kivezeti a családokat a devizahitel korszakából és segíti, hogy olcsóbban tudjanak saját otthonhoz jutni – írta a kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében. Hozzátették, hogy eddig, több mint 22 ezer családnak sikerült segíteni a csokkal, ami 43 milliárd forintos támogatást jelent.
A Fidesz közleménye szerint 2017 az adócsökkentés és az otthonteremtés éve lesz, az új lakásvásárlók illetve a házépítők továbbra is számíthatnak a csökkentett lakásépítési áfára és az áfavisszatérítés lehetőségére, amellyel milliókat spórolhatnak meg.

MTI

Tiszta szerencse, hogy itt van nekünk ez a szociálisan érzékeny, csak a mi üdvünket néző kormány, mert máskülönben igen nagy bajban lennénk. Azt már meg sem merem kérdezni, hogy akiknek véletlenül nincs három fiatalkorú gyermekük, de ennek ellenére élni és megélni szeretnének, azokkal mi lesz, mert nem szabad telhetetlennek lenni.

Azt sem kérdezem meg, hogy mi lesz azzal az 1500 családdal, akiket május – június – július hónapban sikerült kilakoltatni? Ennyi családról beszélünk, nem ennyi főről. Ha ezt az 1500 családot csak néggyel szorzom be, akkor is brutális szám jön ki. Jelenleg még 15 000 (tizenötezer) család vár kilakoltatásra.  Kovács Lászlónak, a Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesülete (BVKFE) főtitkárának véleménye szerint az országban 150 000 (százötvenezer) család van közvetlen veszélyben.

Odáig rendben van, hogy nem veheti a társadalom magára ezeknek a családoknak a sorsát. Egyszerűen azért, mert nem a civilek feladata megoldást találni erre. Ezért fizetjük az adókat és járulékokat és ezért kapják a politikusok a magas fizetésüket, hogy megoldást találjanak erre és az ehhez hasonló problémákra.

Nem csak a fizetésképtelen családokat lakoltatják ki egyébként, hanem az önkormányzati szociális bérlakásokban élőket is. Akkor is, ha rendesen fizetnek. Azt is értem, hogy ezek a lakások nem holtig tartó lakhatásra valók, hanem átmeneti időre, 2-5 évre szerződnek a bérlőkkel. Kell a hely a következő családnak. Ez is érthető.

Azonban az nem érthető, hogy a kormány a világon semmit nem tesz a szabad szemmel is jól látható, közelgő szociális katasztrófa ellen. Nem épülnek olcsó bérlakások. Az országban üresen álló, lakatlan ingatlanok megvásárlása, vagy bérbevétele is megoldás lehetne. Bármi, ami ezeknek a családoknak a sorsát megoldhatná. Sok kilakoltatott, vagy kilakoltatásra váró dolgozik. A bokorból, vagy hajléktalan szállóról ezt hogyan fogják megoldani? A szakadék szélén kapaszkodó családokat taszítanak a mélybe akkor, amikor tényleges és konkrét intézkedések helyett a mellüket verdesik. Ezeknek a családoknak szinte mindegy, hogy Gyurcsány, vagy Orbán kormánya taszított kit, mikor és hová, számukra most kell megoldás. És most kizárólag a jelenlegi kormány tehet valamit.

Jó dolog a CSOK, de ezeket a családokat nem menti meg a teljes ellehetetlenüléstől. Arról nem beszélve, hogy úgy veszítik el az otthonukat, hogy örök időkre eladósodnak, azt hurcolják magukkal életük végéig. Soha az életben nem lesz többé esélyük sem talpra állni, mert ha találnak is munkát, a fizetésük nagy részét viszi a bank, a maradék – ha lesz maradék – jó, ha a nyomor szintjén biztosítja a megélhetést. Vagy még arra sem lesz elég. Ők hitelt soha többé nem kapnak. Megtakarítást felhalmozni nem tudnak. Nekik harangoztak. Ha a lakhatás és a hiteltartozás lezárása nem megoldható – például úgy, hogy a bank megelégszik az elárverezett ingatlan után befolyó összeggel és az eddig kifizetett törlesztésekkel -, akkor itt hamarosan olyan szociális katasztrófa várható, amihez képest a jelenlegi helyzet zenés-táncos mulatságnak fog tűnni.

Tudom, a kormány a választásokig akarja kibekkelni valahogy. De ezeknek az embereknek nincs annyi idejük. adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.