Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Esetleg hirtelen mindenkiről kiderül, hogy ő belülről bomlasztott?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lassan feladom. Képtelen vagyok megérteni embertársaim egy részét. Vagy ők vannak fordítva bekötve, vagy én.

Azt gondoltam, a paksi szerződés, a stadionépítések, Rogán Antal ügyei, Farkas Flórián, a termőföldek széthordása, Orbán kétes vagyon helyzete, Szijjártó harmadik villája kiveri a biztosítékot. Nálam ki is verte, de a klimaxkórus kielégült (végre), mert lám csak, ők győztek! Hurrá van! Akkor is kétharmad! sikkantanak élvezettel. Az tökéletesen mindegy, hogy a gyerekük, unokájuk pont úgy megszívja, mint az ellenség. Bizony, teli az ország ellenségekkel, árulókokkal, libsibolsikkal, nyugatimádó mocskokkal. 

Megadom magam. Nem fogom soha megérteni a híveket, akik szemlátomást a múlt rendszerben borultak virágba, talán nem is egyszer. A régvolt időkben Valaki és Valakiné – a kádári arisztokrácia – mára vallásháborút kreál az ország ügyeiből, kitagadja azokat, akik másként képzelik el a demokráciát. Az évtizedekkel ezelőtti káderek és kádernők csoportosan vonulnak a misére, miséről a békemenetbe, békemenetből a nagy honvédő háborúba.  Zárójel: mennyire érdekes, hogy számtalan kortársuk normális tudott maradni. Zárójel bezárva.

Mert háború van, be kell látnom. Az egypártrendszerben szocializálódott, műbőrkalapos harcosok életüket és vérüket adják a pártért, de leginkább annak vezéréért. A molyrágta nyúlszőrbundában széplő süldőnénik kórusban támadnak, imádatuk tárgyának fotóját hurcolva, mint harci jelvényt. Szeretik, megvédik, isten áldását kérik rá. A pártközpontban feltöltött szókincs-ládát húzzák maguk után, hogy bármikor elő tudják kapni a megsemmisítő erejű fegyvereket. Félmagasan szállnak a hülyebuzik, libsibolsik, kommunisták, hazaárulók, nemzetvesztők, népellenségek, kampósorrúk, némi gyurcsányokkal és bajnaikkal cifrázva.

Egy közepesen értelmes tengerimalac is képes felismerni azt, hogy mi a jó neki. Viktor népe nem ismeri fel, nem is akarja. Majd a vezér megmondja! Most és mindörökké. Ámen.

Így könnyű. Így csupa móka és kacagás az élet. Így boldogok a szellemi aranyhalak. Most éppen azért boldogok, mert lám csak, ők győztek! Igaz, hogy az ármány elragadozta az imádott kétharmadukat, de így is le tudták gyűrni az ellenséget és most 30 évig ember nem tudhatja meg, ki mennyit lop a paksi beruházásra felvett hitelből és a mellé betolt közvagyonból. Tapsvihar! Örömóda! Nagymise!

Egy perc nyugta nincs a hívőknek. Alig pihegték ki magukat az ünnepség után, máris csatába hívja őket Németh Szilárd, Kósa Lajos, Hollik, Bakondi (az értelmesebbje gondolom szabin van, vagy bujkál) . Megint ólálkodik az ellenség, nemzeti rezsicsökkentésünket akarja megerőszakolni a gaz szatír, lopják a büszkeségünket, vágják a kerítést, jönnek a migráncsok!

Ezennel ünnepélyesen tökön szúrom magam! Évek óta fel-alá masírozik az országban az istenkirály-függők csapata és a kormány ravaszul hol innen, hol onnan fúj a trombitába, ezek meg csörtetnek a hang irányába. Ha megállnának egy percre, akkor akár fel is tűnhetne, hogy ők is hülyének vannak nézve, nem ám csak a libsibolsibuzizsidókommunisták. Minden reményükkel ellentétben közös szívásra vagyunk beállítva. Az ő megélhetésük sem biztosabb, mint a balosoké. Ők is pont úgy kiszolgoltátottak a vezér akaratának, a kormány hirtelen ötleteinek, a kegyencek mindenhatóságának, a nyaloncok sunyiságának, a barátok-rokonok pofátlan telhetetlenségének, mint a nem-hívők. Az ő gyerekük is el fog menni a bánatos messzeségbe, ők is csak vágyakozni fognak az unokájuk után. Éppen úgy, mint azokarohadékok.

De a naftalinszagú-hadsereg meggyőzhetetlen. Értem én, hogy egy Magyar Hazaffy kitart a végsőkig a hülyesége mellett, mert nincs annál szarabb, mint szembesülni a tévedésünkkel. Pocsék dolog elismerni, hogy átvertek minket. Elvtársak.

Csakhogy később mi lesz? Ez a rendszer nem húzza 40 évig. Nem lehet abban reménykedni, hogy a nagy lebukás idején már a kandallópárkányon cirkulálunk, mint homokóra-töltelék. Ha nincs szerencséje a híveknek, akármikor borulhat a bili. Akkor mi lesz? Nem néznek oda a harcosok? Elsündörögnek? Elmagyarázzák a többieknek, hogy őket átverték? Aztán miért nem sikerült mindenkit átverni? Arra mi lesz a mentség, hogy diadalmas ujjongással asszisztáltak az ország kirablásához? Hogy árulónak bélyegezték a társaikat? Vagy Putyin majd megvéd mindenkit? Esetleg hirtelen mindenkiről kiderül, hogy ő nem is…ő belülről bomlasztott?

Lehet hinni a csodában, mesében, varázslatban. Akármiben lehet hinni. De egyszer fel kell ébredni és szembe kell nézni a valósággal. Addig is, harcra fel!

Végezetül a Fidesz közösségi oldaláról két – régebben lementett – hozzászólást idéznék. Természetesen a Brüsszel elleni háború legújabb fejezete, a rezsicsökkentés és a magyar családok védelmében megkomponált kiáltvány hozzászólásaiból szemezgetek.

„ De meglehet nézni a felsőoktatàsi intézmények honlapjait chat szobàit. Jó érzés hogy naprol napra több fiatal teszi fel a kérdést. Miért akar a baloldal rosszat az orszàgnak?és mi elmondjuk nekik mi vàrható ha netalàn hatalomra kerülnének. Persze megértik és elitélik azokat a dogmàkat amiket készúlnek tenni a polgàrok kàràra. Pl lâsd broker..lopàs a nyugdijak megfelezése a szegényektöl megvonni a segélyeket.. és még lehetne folytatni a rémtetteket. De nagyon jó hogy tudatosul bennúk mi vàrható ha netàn hatalomra kerülnének.” – írta egy elkötelezett hívő. Ez szó szerinti idézet és nem fogom kijavítani, elnézést kérek az érzékenyebb olvasóktól.

„ Az én fiam egyetemista, nem igazán ilyenről számol be. A fiatalok nem hülyék, hanem fiatalok.” – válaszolta valaki. 

Ebben bízom én is. Hogy nem csak aranyhalak vannak, hanem gondolkodó fiatalok, középkorúak és idősek is.adomány

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.