Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

DÜHÖNGŐ


Rogán Cecíliát ne emlegessük már egy mondatban a munkával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt találta ki az egyetlen állampárt, hogy jó lenne egy kicsit változtatni ezen a nőnek tudjuk hol a helye, meg mit pofázol bele kisanyám messziről bűzlő mentalitáson. Ezért úgy látták jónak, hogy az imidzs-váltást rögtön Rogán Antal életében soha nem dolgozott, ám december óta, azaz jó fél éve céget igazgató hites feleségével kezdjék.

Történt hát, hogy a felejthetetlen tusványosi kollektív bálványimádás és szellemi önkielégülés helyszínére – mint arról mi is megemlékeztünk – meghívták előadást tartani Cecília asszonyt, aki saját bevallása szerint, anya, feleség és dolgozó nő.

A komplett sajtó (a kormány valagából kilógó az nem) pofára esett ugyan a hírre, de a meghívás valóban nem volt sem csalás, sem ámítás. Ennek ellenére a Mi legyek, ha nagy leszek? Édesanya és/vagy dolgozó nő című kerekasztal-beszélgetésen Rogán nagyságos asszony végül nem jelent meg.

A hvg.hu megkérdezte a Rogánné részvételével meghirdetett szabadegyetemi rendezvény szervezőjét, Király Nórát – főállásban Újbuda fideszes alpolgármestere – mi a helyzet ezen a fronton. A válasz szerint a nemzet feltörekvő Cecíliája

„pontosan egy héttel az esemény előtt mondta le a részvételt, amit a programon sajnos már nem tudtak átvezetni. Cili a gyerekekkel ezúttal nem tudta vállalni a hosszú utat.”

A szervezőasszony arra már nem óhajtott válaszolni, hogy ezen a szép magyar ugaron senki mást nem találtak, aki hitelesebben tudott volna beszélni a család és dolgozó nő szerepek összeegyeztetésének témájában, mint nem celeb Cecíliánk. Nem másért, csak mert Cilike a saját szájával mesélte, hogy élete első munkahelye az alig pár hónapja, Sarka Katával közösen, többek közt szépségkirálynők futtatására alapított cége, a Nakama & Partners. Nos, ez a kérdés már nem fért bele a politikus-szervezőasszonynak, pedig engem azóta is érdekelne:  mit tudhat főállású Rogán Antalné a munka és család együttállásáról, miként vélekedik őnagysága a korán kelésről, erkölcsről, gyereknevelésről, példamutatásról, hogy kisebb vagy nagyobb közönséggel ezt föltétlenül meg kell osztania?

Úgy tűnik, be kell érnem ezzel: Cili ezúttal nem tudta vállalni a gyerekekkel a hosszú utat. Azt már láttam, hogy a Forma-1 és a család ezzel szemben tökéletesen összeegyeztethető volt, amennyiben Cecike szombaton nem bűnöző propagandaminiszter férjével a Hungaroringen járt és átlagos magyar anyaként szelfizett a versenyautókkal, illetve pózolt az MTI-nek. Majd feltolta az elbűvölő fotográfiákat az Instagramra, amit másnap – a hirtelen jött népszerűség elől megfutamodva – aztán privátra is állított.

Előrebocsátom, hogy később ne legyen belőle félreértés: nem a vörös csipkeruha iránti sárga irigység íratja ezt a cikket, de még csak nem is a magasra nőtt uborkafa árnyéka. Ha Rogán Antal egy talpig becsületes úriember és példás hazafi lenne, akkor is jogosan tehetném fel a kérdést: ha a gyerekek miatt esetleg vállalta volna is Cili a hosszú utat, milyen minőségben lett volna jelen és beszélt volna miről? Milyen alapon? Ezzel a szánalmas magyarázattal viszont végképp nem tudok mit kezdeni és lehet, hogy szó nélkül hagytam volna a feledés homályába merülni Cecíliát, aki ott sem volt, így viszont. Viszont így beszéljünk még pár szót erről a jelenségről.

Nem gondolom, hogy Rogánné előre megfontolt futtatása túlmutatna egy közönséges szipogást követő Habony-hallucináción, az emberarcú feleség (fideszes feleség!) szerepében ezúttal az ország elsővonalbeli maffiózójának tehetséges oldalbordájával. Ha így akarják elterelni Rogánról a figyelmet, akkor szerintem nem nyert. A politika bulvárosításának eme igyekezete azonban mégiscsak szégyen és gyalázat erre a lebutítani kívánt, már így is sikeresen lebutított, igénytelen, hülyegyerekként kezelt országra nézve. Afelől semmi kétségem, hogy Cecília ugyanúgy magasról tett az erdélyi közönségre és ugyanúgy nem érdekli semmi más a harácsoláson kívül, mint sötét maffiózókkal üzletelő, hivatali visszaélésben szügyig tapicskoló férjét.

Ott, ahol Polt Péter legfőbb ügyész, Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, Matolcsy MNB-elnök, Tállai András NAV-elnök, Kósa Lajos frakcióvezető, Németh Szilárd párt-alelnök, Orbán Ráhel egyetemi előadó lehet (hadd ne folytassam a sort) ott végső soron Rogán Cecíliának is jut egy könyökni hely bármilyen kerekasztal mellett. Nem azért, mert a puccosflancon kívül bármi másról is lehetne neki hitelt érdemlő mondanivalója. Aki viszont és nem mellesleg azért kapott a segge alá egy céget, mert – mondá miniszter feleségné –

Magyarországon a családokban általában a nők is dolgoznak.

Ja, csak valószínűleg nem hobbiból, kisanyám! Hanem mert ez így van rendjén a legtöbbjük számára és mert nem minden nő mögött áll egy Antal-féle minden hájjal megkent gazember, aki mellett egész nap lehet segget mereszteni az ég felé.  Igen, ez a nő kellett volna a szervezők szándékai szerint utat mutasson a nemzet anyáinak és dolgozó nőinek.

Ha már a szervező jogot formált arra, hogy hülyének nézzen, én meg utálom, ha hülyének néznek, szerintem jegyezzük meg ebből az egészből a következőt. Ugyan a saját, belterjes, népbutító dzsemborijukra azt hívnak meg, akit akarnak és akit nem szégyellnek Fideszék, de erről a nőről a kutya nem tudná, hogy a világon van, ha nem csináltak volna bulvárcelebet magukból férjestől. Idilli összeborulás, gyerekek, csöccsel pucsítás, csípőre tett kéz, csábos pillantások. Aztán jött a cég és a szabadegyetemes felkérés.

Ennyire tartják a sötét birkákat: egy megélhetésileg főállású feleség meséljen a nemzetnek az anyaság és a karrier viszonyáról. A megélhetési gondokat hírből nem ismerő maffiózó-feleség, az életében érdemi munkát nem végző celebné mutatja a fényt az éjszakában. Ennyire tartják ezek a népnemzetiek a valóban anyaként és dolgozó nőként naponta helytállni kényszerülőket. Hogy egyáltalán felmerül bennük, hogy Rogán Cecíliát kérjék fel az észosztásra. Akinek fingja nincs a hajnalban kelésről, a tömegközlekedésről, a óvoda, bölcsöde, iskola és a munkahely közötti lélekvesztőkről, a napi 12 órás műszakról, a fáradtan mosolyogni próbáló, lecke fölé görnyedő szülői felelősségről.

Hát tudjátok mi van? Ennek a celebpartikon bájolgó, rongyrázó, magamutogató, önmagát fontosnak és csillogónak képzelő ingyenélőnek legfeljebb a Pasa-parki szomszédasszonnyal lehetne megbeszélnivalója ebben a témában. Egy egészséges önbecsülésű társadalomban Rogán Cecília soha, semmilyen fronton nem jöhetne szóba.

És nem az van, hogy felismerik a helyzetet, hogy rájönnek, hogy tévedtek, hanem kitalálnak egy öblös hazugságot. Hogy már egy héttel azelőtt lemondta, hogy a gyerekek, meg a hosszú út. Miközben a nyakamat teszem rá, hogy ha meghívásának hírére nem hördült volna fel a közvélemény egy része, akkor simán lett volna pofájuk odatolni Cecíliát – miután fél éve összedobtak neki egy céget -, hogy mesélje már el, hogyan kell anyaként és dolgozó nőként helytállni Magyarországon. És ezeknek a csörtető-törtető kádereknek, akik ilyen módon falaznak az agyatlan, elsővonalbeli politikusoknak és pereputtyuknak sincs egy értelmes ember a közelükben, aki azt mondaná, hogy nem kéne hergelni és ilyen módon megalázni az embereket. Ha már a pofátlan urizálás világgá kürtölését nem lehet visszaszorítani, legalább tudjuk, hogy Rogán Cecíliát ne emlegessük már egy mondatban a munkával. Ha már a karrierje kimerül abban, hogy Rogán Antal korrupt politikus felesége.

Nehéz eldönteni, hogy melyik a durvább. Hogy Rogán Cecíliát – akinek valószínűleg esze ágában nem volt cikinek érezni a dolgot és időben elutasítani a hozzá semmilyen módon nem illő feladatot – egyáltalán bárhova meghívják előadni, vagy az, hogy talpnyalók seregei falaznak e butaságnak, pofátlanságnak és védik a védhetetlent, majd magyarázat nélkül elsunnyognak. És még a gyerekeket is belekeverik.

Hát igen, Tusnádfürdőn nem lehetett volna prezentálni a luxus csipkerucit, meg hazudozni is kellett volna, meg a rosszindulatú sajtó amúgy is ízekre szedte volna a buta politikusfeleséget. Jobb volt ez így, Cecília! De a legjobb az lenne, ha férjeduraddal és megélhetési forrásoddal eltakarodnának a közéletből. Talán még nem vagyunk olyan mélyen, hogy csak ezek a parvenü tolvajok és buta libák jussanak nekünk. Vagy ki tudja.