Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

DÜHÖNGŐ


Amit nem tud a szájába tömni, arra rálép, ráül, rászarik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ártunk és ormányunk, valamint Orbán Viktor megint győzött. Áder János köztársasági elnök volt szíves kiírni a népszavazást. Tudjuk, ez az a cucc, ami ötmilliárd forintunkba kerül, viszont lényegében tök értelmetlen. Valójában a Fidesz választási főpróbájáról van szó, ugyanis ahogy eddig, úgy most is pont szarnak ők a migránsokra is, a magyar emberekre is és Brüsszelre is. Egy dolog fontos: a hatalom. Az sem azért, mert vezetni akarnák az országot. Vagyis de, vezetni. Az orránál fogva.

Nálunk az a szokás, hogy az lophat, aki kormányon van. Ennyire nagyon egyszerű ez. Egyszóval kell a hatalom, mert kell a lé az elvtársaknak, börtönbe pedig az istennek sem akarnak menni. Áder János mosolyogva aláírta az eléje tolt cetlit, mint mindig. Itt jegyezném meg, hogy a mosolygó Áder Jánosnál kevés ijesztőbb dolgot láttam életemben, bár ez jelen helyzetben huszadrangú kérdés.

Egyszóval a Fidesz, a kormány és Orbán Viktor (ez olyan szentháromság, három az egyben) megint sikeresen hülyét csinál a hülyékből. Verik a tamtamot, hogy szavazzál paraszt, mert különben jönnek a nagyfarkú migráncsok és annyi az asszonynak, meg neked is, de még a kecske sincs biztonságban! A hülye meg elhiszi és rohan.

Csak éppen ez egy szép nagy baromság. Ez egy fideszes május elsejei felvonulás. Az élen csámpázik egy kurvanagy Jabba, amelyik a lottyadt seggével ráült a jobboldalra és úgy tesz, mintha jobboldali párt lenne. Ezért aztán senki másnak eszébe sem jut egy normális jobboldali pártot alapítani, egy olyat, amiben szakemberek vannak, akik képesek lennének helyrerángatni ezt a leborult országot gazdaságilag.

Jabba kezében egy rohadt nagy, vörös szegfűvel csicsázott lufi, aminek a madzagja szorosan kézben van tartva. Ez meg leárnyékolja a baloldalt, ezért senkinek nem jut eszébe létrehozni egy normális baloldali pártot, amelyik a társadalmi igazságtalanságok ellen, a szociális biztonság mellett képes lenne hatékonyan kiállni.

Fidesz-Jabba közben veszettül vicsorog a lufira, mert nem szeretné, ha kiderülne, hogy az valójában micsoda is és ki irányítja. Így vonulnak ők ketten a sor élén, a hülyék meg üvöltve tódulnak a nyomukban, egymás sarkát taposva rázzák az öklüket és észre sem veszik, hogy tulajdon társaikat tiporják le kurvanagy igyekezetükben, hogy felhívják magukra a dagadék vezér figyelmét. Aki amúgy változatlanul szarik rájuk is, az országra is.

De ezt a hülyék nem veszik észre, csak csörtetnek, ha megszólal a kürt. Abban reménykednek, hogy amint megérkeznek – amúgy fogalmuk sincs, hová tartanak és minek – ott majd várja őket a jól megérdemelt jutalom: fonnyadt virsli és lóhúgy-meleg sör. Az eszesebbek, gyorsabbak, szebbek még rózsaszínű vattacukrot is kapnak. Úgy hírlik. Vagy mézeskalács-huszárt.

Csak abban lehet reménykedni, hogy a menetből egyre többen meghallják az út szélén állók ordítását és rájönnek, hogy a masírozás végeztével nem jutalom várja őket, hanem a szakadék széle. Ahonnan – ha Jabba felismeri a vészt és visszafordul – nem tudnak időben menekülni és az, akit eddig oly lelkesen követtek, minden gondolkodás nélkül keresztül fog gyalogolni rajtuk. Rajtuk, a szüleiken, a gyerekeiken. Bárkin és bármin, ahogy eddig is.

De jelenleg még követik, bár talán egyre kevesebben. Sokan akár menet közben is felismerik, hogy ez csak egy marhanagy varangy egy lufival a kezében, nem pedig igazi vezető.

Egy kártékony, önző lény, aki felzabál mindent maga körül. Amit nem tud a szájába tömni, arra rálép, ráül, rászarik. Mindegy, csak másé ne legyen. Közben szorosan markolja a lufi zsinórját és retteg, hogy el ne durranjon valahogy, mert akkor kiderülne, hogy ki markolta idáig a zsinórt.

Egyszóval honfitársaim, október másodikán indul május elseje. Hajrá!adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.