Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nem mintha a nemzet milliárdos gázszerelője nem tudná zsebből visszafizetni ezt a nevetséges 2 millió eurót

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az megvan, hogy 2500-7000 helyett (amennyit a kormány az építkezés EU-nak benyújtott dokumentációjában ígért) naponta átlagosan 30 ember utazik a felcsúti kisvasúton? Állítólag mostmár Brüsszelnek is megvan. Felmerült a gyanú (!) ugyanis, hogy a magyar kormány nem megfelelően használta fel azt a 2 millió eurós forrást, amit a kisvasút építésére kaptak.

Miközben a Telegraph erről írt tegnap este, Orbán Viktor ma a The Daily Mail-ben üzen a brit uniós polgároknak: maradjanak ebben az Európai Uniónak nevezett kuplerájban, ami ellen ő hosszú évek óta szabadságharcol. Mert olyan jó itt együtt lenni és naponta megfürdeni a zsebre vágható milliókban.

Már megint a tudathasadással küzdök és nagyon kíváncsi lennék, hogyan lehet ezt a történetet ezúttal is beetetni a hívekkel. Mit gondolhat ilyenkor egy meggyőződéses Orbán-fanatikus, egy Sándor Kinga nevű fideszes hősszerelmes, egy random lilahajú néni, vagy a nemzeti érzelemtől ökölbe szorult kezű sósavas bácsi? Azon kívül, hogy az Unió már megint báncsa a Viktort és a magyart? És most nem arról van szó, hogy a nemzet büdös bunkó iskolázatlan gázszerelője nem tudná zsebből visszafizetni az Uniónak ezt a nevetséges 600 millió forintot (ami egyébként is az európai adófizetők pénze, és kevesebb, mint amennyit el szokott felejteni bevallani), mert de. Csak egyrészt nem fogja, másrészt nem ő fogja.

Az Európai Uniónak és a magyar adófizetőknek egyaránt elgondolkodtató lehetett volna első perctől az, amire magasról szartak (kivétel a tiszteletnek és fordítva). Mi az, hogy vasútvonalat építünk Orbán gyerekkorának oly kedves települések között, két olyan falu közé, amelynek összlakossága alig valamivel több, mint 3000? Ki volt az a kretén, aki ezt a pályázatot jóváhagyta? És ha jóváhagyta, akkor most mire a picsogás? Ki vette komolyan, hogy két kifürdetett putri között napi több ezer utas lesz kíváncsi az elsuhanó tájra?

Akinek a Google a barátja, az hamar megtalálja: az ország legnépszerűbb vasútján, a budai gyermekvasúton 2013-ban naponta átagosan 1031 ember utazott úgy, hogy szemben az évi 184 nap közlekedő felcsúti kisvasúttal, az úttörővasút szinte egész évben üzemel. Az összehasonlítási alap persze azért sem stimmel, mivel míg Alcsút-Felcsút vonzáskörzete pár ezres, a fővárosban és az agglomerációban több, mint 2,5 millióan élnek. De ki a francot érdekelt ez, amikor kiemelt projektté minősítettek egy hatástanulmányt nélkülöző, izomból áterőltetett lázálmot? Az ország legkihasználtabb kisvasútjának kihasználtsága jelen állás szerint 1%-os vagy még annyi sem.

Elképesztő számomra, hogy még mindig ott tart a dolog, hogy felmerült a gyanú. Egyszerűen senki nem lehet olyan hülye (vagy de?), hogy még mindig ne értse: ezek itt évek óta átbasznak mindenkit. Itthon is, Brüsszelben is, a Daily Mail hasábjain is. Most mit is vizsgálnak tulajdonképpen? Hogy hátha mégse lopták el el abszurd ötletre a pénzt? Hogy a túlárazott közbeszerzések mellett hátha mégsem az unió adófizetői dobták össze a felcsúti nosztalgia- és játékvasút 300%-át?

Az a helyzet, hogy lehet vizsgálódni évekig, szemöldököt ráncolni és értetlenkedni. Az az Európai Unió, amelyik végignézi, hogy 58 lyukat fúrnak a földbe félmilliárdért és most egy magyar EP-képviselő bejelentésére indít vizsgálatot (nem ám hivatalból) egy hasonló értelmetlen f*szság miatt, az ugyanolyan hülyének nézi az európai adófizetőket, mint ahogy a felcsúti nagybeteg beleröhög a birkák pofájába. Akiknek azt is simán be lehet adni, hogy aki a felcsúti haszontalanságot bírálja, az cinikus és nemzeti szuverenitásunkat kérdőjelezi meg.

Az Európai Unió döntéshozói évek óta karba tett kézzel és félrefordított fejjel figyelik, ahogy a korrupció elleni harcra küldött pénztől kezdve minden eltűnik a jobbfenéken. Az Unió ahhoz asszisztál, hogy néhány, a miniszterelnökhöz köthető korrupt baráti cég mindent zsebre rakhasson, ami ebbe az országba uniós támogatás címen kerül. Ha a fejük tetejére állnak se tudnának hibázni: minden tenderen ők nyernek. 100%-os sikerességi mutatójukkal vigyorognak, miközben megölik a piaci versenyt, megnyomorítják a gazdaságot és semmi nem történik. Az Unió elindítja a nyolcvanhatodik vizsgálatot, aminek az eredménye ugyanaz lesz, ami eddig is volt: semmi.

A kormány üzenget, a magyar adófizetők meg majd visszafizetik. Ők már csak ilyen jófejek: örülnek a stadionoknak, a múzeumi kisvasútnak és szívesen adakoznak a Várba költözésre is. Boldogok, hogy valóra válthatják a küldetéstudatos sérült lelkű egyén gyerekkori álmait. Aki most csapkodja a térdét, hogy még egy kisvasútügyi kormánybiztost is megfizettet a néppel azért, hogy matrica-gyűjtéssel ösztönözze az ösztönözhetetlent. Ja, és újabb 3,6 milliárdot különíttet el az adóikból, hogy tovább épülhessen-szépülhessen Felcsút és környéke. Gasztrosétány még amúgysem volt a pusztában. Majd most lesz.

Úgyhogy üzenem Brüsszelnek: pontosan ugyanolyan hülyék vagytok, mint azok, akik itt naponta helyeselnek annak, hogy a magyar GDP 4-6%-át kitevő összegekből Orbán és bűnbandája jól élhet. Lehet abszurdnak nevezni a Brüsszelnek még mindig nem nyilvánvalót, de attól még igaz: a hatalommal való visszaélés és a közpénz hűtlen kezelése a szürke hétköznapok részévé silányult.  A magyar és az európai közpénz pedig régóta nem a köz céljait és érdekeit szolgálja.

És igaz ugyan, hogy nem Brüsszel választotta meg kétszer egymásután ezt a maffiát, igaz, hogy nem Brüsszel dolga legalább a fejét felemelni arra a hírre, hogy hivatalban lévő miniszter ellen vallanak 10 milliós kenőpénz ügyében, de a Felcsút-Alcsútdoboz között kanyargó (mit tudom én, hogy kanyarog-e egyáltalán), évek múltán masszívan rozsdásodó abszurd vasúti sín örök mementóul szolgál majd minden magyar és európai adófizető számára: ez történik, ha beleszarnak abba, hogy kiket juttatnak hatalomra. Budapesttől Brüsszelig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.